Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 12. 2021

X je celovečerni album beloruske disonantne post black metal zasedbe Krvvla, ki je znana po tem, da svojim studijskim izdelkom nadene enočrkovne naslove. Njen debitantski celovečerec, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Krallice, Au-Dessus in Der Weg Einer Freiheit, bo izšel 4. februarja 2022 pri založbi Brucia Records in bo vseboval naslednje komade:

XI
XII
XIII
XIV
XV
XVI
XVII
XVIII

20. 11. 2020

Zadnja izdaja pri založbi DHU Records za letošnje leto je prvenec MCMLXXXVIII goth rock projekta Constance Tomb, za katerim stoji Tony Reed (Mos Generator, Big Scenic Nowhere, Stone Axe). Album bo luč sveta ugledal 18. decembra in bo na voljo na različnih vinilnih edicijah. Reed je vse skladbe napisal že leta 1988, letos spomladi pa se je odločil, da jih tudi na novo posname in predstavi javnosti.

24. 8. 2020

Ameriško-islandski black metal band Skáphe predstavlja skladbo XIV - A Spiritual Bypass s prihajajočega albuma Skáphe³, ki bo 30. septembra izšel pri založbah Mystískaos (kaseta, LP, digitalno) in Iron Bonehead Productions (CD). Album je zmiksal Tore Stjerna (Necromorbus Studio), mastering pa je opravil Dan Lownes (Resonance Sound Studio). Naslovnico je tokrat izdelal Karmazid, medtem ko sta za grafično podobo albuma poskrbela H.V. Lyngdal (Wormlust) in Christina Guenther.

Skáphe³ prinaša naslednje komade:

VIII - Beyond Earthly Understanding
IX - The Lowest Abyss
X - Sing Lament to Thee
XI - The Ocean of Fire
XII - Buried in Dark Earth
XIII - The Shrill Cracks and Moan
XIV - A Spiritual Bypass
XV - Oblique Axis
XVI - Glass Sarcophagus
XVII - Rebirth Synthesis

10. 6. 2019

Najnovejša potrditev za festival Sauzipf Rocks so RAM iz Gothenburga, ki veljajo za eno od najmočnjejših in najbolj brezkompromisnih tradicionalnih heavy metal zasedb nasploh. Sauzipf Rocks XVIII bo 9. in 10. avgusta potekal ob Milštatskem jezeru na avstrijskem Koroškem.

22. 2. 2019

Organizatorji festivala Sauzipf Rocks sporočajo, da bo 9. in 10. avgusta ob Milštatskem jezeru na avstrijskem Koroškem spet glasno! Letos bo tam potekala 18. edicija festivala, na kateri bodo kot eni od headlinerjev nastopili legendarni ameriški sludgerji Crowbar (na fotografiji). Poleg njih so zaenkrat potrjene še skupine Rotor (Nemčija), ZU (Italija) in Insanity Alert (Avstrija).

Tako kot v preteklih letih bo število vstopnic omejeno, spletna predprodaja preko Ö-Ticket pa bo stekla s 1. marcem.

18. 9. 2018

The Spirit so objavili delček skladbe Illuminate The Night Sky s prihajajoče kompilacije Death...Is Just The Beginning MMXVIII, ki bo izšla 19. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records.

Oktobra se The Spirit skupaj s Hypocrisy in Kataklysm podajajo tudi na evropsko turnejo pod imenom Death...Is Just The Beginning, ki jih bo najbližje našim krajem zanesla 20. 10. v München (Backstage), 24. 10. na Dunaj (Arena) in 27. 10. v Milano (Live Music Club).

17. 9. 2018

Pri založbi Nuclear Blast Records so oživili serijo legendarnih kompilacij pod imenom Death...Is Just The Beginning, tako da bo 19. oktobra izšla Death...Is Just The Beginning MMXVIII, ki prinaša naslednje skladbe:
Benediction - Tear Off These Fucking Wings (demo)
Kataklysm - The Awakener (re-recorded)
Hypocrisy - They Lie (priredba The Exploited)
The Spirit - Illuminate The Night Sky
Memoriam - The War Rages On (demo)
Insidious Disease - Soul Excavation
Possessed - Abandoned (demo)
Thy Art Is Murder - The Son Of Misery
Immolation - Morbid Visions (feat. Max Cavalera) (priredba Sepulture)
Nailed To Obscurity - King Delusion
Bleeding Gods - Beloved By Artemis
Decapitated - Sane (priredba Meshuggah)
Aenimus - Before The Eons
Paradise Lost - Frozen Illusion
Carcass - A Wraith In The Apparatus
Brujeria - Viva Presidente Trump!

6. 7. 2018

Belgijska black/death metal zasedba Dikasterion je nedavno pri New Era Productions v Evropi oziroma Darkness Attack Records v ZDA izdala demo kaseto z naslovom Demo MMXVIII, kateri lahko sedaj v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Enter The Dikasterion   
Matthew 4-9   
Exodus 22-18   
Revelation 13-6   
Warmetal (priredba Barathrum)

6. 10. 2017

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Machiavelli Reputation – Chapter XVII s šestega albuma brazilske black metal zasedbe Goatpenis z naslovom Anesthetic Vapor, ki bo izšel 15. oktobra pri Nuclear War Now! Productions.

Tracklista:
Intro – Tambours Géants
Anesthetic Vapors
Humanatomy Grinder Chatter Studies
Machiavelli Reputation – Chapter XVII
Excrementory Genocide
Carnivorous Ability
Krieg Und Frieden
Front Toward Enemy
Hallucinatory Sirens
Oppressive Ferric Noise
Pleasant Atrocities March

19. 9. 2017

Francoska post/black metal zasedba Heir bo 20. oktobra pri Les Acteurs de l'Ombre Productions izdala prvenec z naslovom Au Peuple De l'Abîme.

Album prinaša naslednje skladbe:

Au Siècle des Siècles
L'Heure d'Helios
Meltem
L'Âme des Foules
Cendres

Band je pred nedavnim razkril Cendres, L'Âme des Foules pa je predstavil že na založbini kompilaciji Sampler MMXVII:

9. 6. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Live Again z najnovejšega albuma povratnikov Eighteen Visions z naslovom XVIII, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Rise Records.



31. 5. 2017

Eighteen Visions predstavljajo novo skladbo The Disease, The Decline And Wasted Time s prihajajočega studijskega albuma z naslovom XVIII, ki bo izšel ta petek pri založbi Rise Records.

12. 5. 2017

Ponovno združeni Eighteen Visions se po več kot desetih letih vračajo z novim studijskim albumom z naslovom XVIII, ki bo izšel 2. junija pri založbi Rise Records.

Skupina je pravkar objavila besedilni video za drugi single Crucified, spodaj pa si lahko ogledate tudi videospot za skladbo Oath.

3. 1. 2014
Čeprav je do festivala Keep It True XVIII še dobrih petnajst mesecev, so že znane prve potrditve: Titan Force, Shok Paris, At War in J.W.B. (skupina Jutte Weinhold, bivše pevke skupin Zed Yago in Velvet Piper). /P.G./

12. 10. 2013
Progresivni death metal band Agony Face je razkril naslovnico in tracklisto prihajajočega studijskega albuma CLX Stormy Quibblings, ki bo izšel prihodnji mesec pri založbi My Kingdom Music. Naslovnico albuma, na katerem bo devet novih skladb, je izdelal Marco Hassman, tracklista pa je sledeča:
XVI - The Sublimination
XVIII - Into The Keyhole
XIV - Ice, Smoke and Heroes
XV - What? Chimera!
CLX - Quibblings
XI - Sophisticated Telescopes
XVII - Golden Waterfalls part IX
XVII - Golden Waterfalls part VI
XII - To (t)rust the T(rust)
/Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna