Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 5. 2022

Čilski death metalci Putrid Evocation bodo za evropski trg ponovno izdali svoj lanski EP Eternal Gloom. Za to so se povezali z založbo Dawnbreed Records. Naslednjih šest komadov naj bi nagovorilo ljubitelje zasedb, kot so Incantation, Dead Congregation, Burial Invocation, Cruciamentum:

Evokers of the Obscurity, Reveal the Course of True Death
Spreading the Impure Seed of Antichrist Ejaculation upon Your Dismal Skeleton (Interlude)
Faceless Shadows
Cryptical Rites of Rotting Flesh
Surrounded by Emaning Black Mist from the Depths of a Derelict Grave (Interlude)
Rising Spirit, Beyond the Corpse

5. 11. 2021

Norveški stoner/doom metal trio Jointhugger je za noč čarovnic pri založbi Majestic Mountain Records izdal nov dolgometražni album Surrounded By Vultures, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Album sta producirala kitarist/vokalist Nico Munkvold in Hrafn Helgason, medtem ko je slednji poskrbel tudi za miks in mastering.

Gre za drugi album v sagi Jointhugger – trilogiji, ki jo povezujejo uvodne skladbe »In Dire Need Of Fire« s poglavji 1, 2 in 3.

20. 10. 2021

Norveška stoner/doom zasedba Jointhugger predstavlja drugi single The Calm s prihajajočega albuma Surrounded By Vultures, ki izide 31. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records.

22. 9. 2021

Norveški stoner/doom metal trio Jointhugger je najavil nov album z naslovom Surrounded By Vultures, ki bo izšel 31. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records. Na Bandcampu že lahko prisluhnete tudi prvemu singlu Midnight.

Skupini se je nedavno pridružil novi bobnar, tako da Jointhugger po novem tvorijo Nico Munkvold (Saint Karloff) na kitari in vokalu, Tore Pedersen (Dødsdømt, Morken) na basu in Adam Suleiman (Saint Karloff, Wolffish, ex-Syrach) na bobnih.

18. 5. 2020

Chelsea Wolfe in Jess Gowrie (Horseneck) sta ponovno združili moči v novem projektu Mrs. Piss, katerega debitantski album z naslovom Self-Surgery bo izšel 29. maja pri založbi Sargent House. Mrs. Piss na ogled ponujata tudi besedilna videa za prva dva singla Downer Surrounded By Uppers in Knelt.

Self-Surgery ponuja sledeče skladbe:
To Crawl Inside
Downer Surrounded By Uppers
Knelt
Nobody Wants To Party With Us
M.B.O.T.W.O.
You Took Everything
Self-Surgery
Mrs. Piss

20. 9. 2018

Newyorški death metal veterani Internal Bleeding so objavili videospot za skladbo Focus s prihajajočega šestega studijskega albuma Corrupting Influence, ki bo izšel 19. oktobra pri založbi Unique Leader Recordings.

Corrupting Influence prinaša naslednje skladbe:
Compelled To Consume
Corrupting Influence
Fatal Dependency
Focus
Surrounded From The Inside
Unreality
Litany Of Insincerity
Final Justice
The Supreme Sacrifice

13. 8. 2018

Newyorški veterani death metala Internal Bleeding, bodo 19. oktobra pri Unique Leader Records izdali svoj šesti studijski album, Corrupting Influence. Na njem bodo sledeči komadi:

Compelled To Consume 
Corrupting Influence 
Fatal Dependency 
Focus
Surrounded From The Inside
Unreality 
Litany Of Insincerity 
Final Justice 
The Supreme Sacrifice

Avtorica: Tina Urek
13. 2. 2017

Na tej povezavi si lahko ogledate besedilni video za skladbo Surrounded By Death s prihajajočega debitantskega albuma britanske death metal zasedbe Memoriam z naslovom For The Fallen, ki izide 24. marca pri založbi Nuclear Blast Records.

22. 4. 2016

Brazilska ženska thrash metal zasedba Nervosa, ki naj bi se letos poleti oglasila tudi v Sloveniji, predstavlja svežo skladbo Intolerance Means War. Gre za skladbo s prihajajočega drugega studijskega albuma z naslovom Agony, ki bo izšel 4. junija pri založbi Napalm Records. Za miks in mastering novega albuma je poskrbel izkušeni Andy Classen (Holy Moses, Tankard, Belphegor, Legion Of The Damned, Dew-Scented). Tracklista je sledeča:
Arrogance
Theory Of Conspiracy
Deception
Intolerance Means War
Guerra Santa
Failed System
Hostages
Surrounded By Serpents
CyberWar
Hypocrisy
Devastation
Wayfarer (Bonus Track)

3. 3. 2016

Karl Willets in prvi bobnar Andy Whale kultnih Bolt Thrower, Frank Healy iz Benediction in Scott Fairfax iz zasedbe Cerebral Fix so ustanovili novo grind/death metal skupino Memoriam. Trenutno pripravljajo komade za debitantski album, ki naj bi izšel enkrat kasneje letos. Med prvimi že napisanimi skladbami so: Memoriam, War Rages On, Surrounded (by Death) in Resistance.

8. 8. 2014
Preko Cvltnation.com lahko v celoti prisluhnete debitantskemu albumu ameriške sludge/doom metal zasedbe Sorxe z naslovom Surrounded By Shadows. /B.B./

31. 7. 2014
Ameriški sludge/doom metal kvartet Sorxe je nedavno končal z delom na prihajajočem debitantskem albumu Surrounded By Shadows, ki ga bo 2. septembra izdal v samozaložbi. /B.B./

10. 10. 2012
Surrounded By Monsters so objavili sveži videospot za skladbo z naslovom New Blood. Nahaja se na prihajajočem albumu, imenovanem Novella, ki bo 22. oktobra izšel pri založbi Nuclear Blast. /B.B./

24. 9. 2012
Surrounded By Monsters so objavili skladbo New Blood s prihajajočega albuma Novella, ki bo 22. oktobra izšel pri Nuclear Blast Records. Novi album je produciral Steven Bradley, kitarist skupine Iwrestledabearonce. /B.B./

6. 9. 2012
Surrounded By Monsters bodo 23. oktobra pri založbi Nuclear Blast izdali novi album Novella, ki ga je produciral Stephen Bradley, kitarist skupine Iwrestledabearonce. Tracklista je sledeča:
Dr. Phuck
Daydreamer
New Blood
Ask Mr. Owl
You Dirty Rat
“Sending The Wolf
Chapter 1: Transgression
Chapter 2: Self Sequencing
73
Still Life
/B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna