VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Ameriški death metalci 200 Stab Wounds predstavljajo videospot za komad Hands of Eternity. Z njim napovedujejo drugi studijski album Manual Manic Procedures, ki ga bodo izdali 28. junija pri založbi Metal Blade. Album prinaša komade:

Hands of Eternity
Gross Abuse
Manual Manic Procedures
Release the Stench
Led to the Chamber / Liquified
Flesh from Within
Defiled Gestation
Ride the Flatline
Parricide

4. 4. 2024

Domači progresivni death metalci Morost bodo nastopili na festivalu Exit, ki se bo letos odvijal med 11. in 14. julijem v Novem Sadu v Srbiji.

Na odru Explosive stage si bodo oder delili z The Casualties, Conflict, Ratos de Porao, Coroner, Ancient, The Take, Uada, Risk It, Lineout, Shirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Nemesis, Liquid Supercharge, Tortharry in še mnogimi drugimi.

Celoten nabor nastopajočih je objavljen tukaj.

26. 2. 2024

Enočlanska black metal zasedba Selbst bo 19. aprila izdala album Despondency Chord Progressions, s katerega predstavlja videospot za komad Chant of Self Confrontation. Tracklista:

La encarnación de todos los miedos
When True Loneliness Is Experienced
Third World Wretchedness
Chant of Self Confrontation
The One Who Blackens Everything
Between Seclusion and Obsession
The Stench of a Dead Spirit

26. 2. 2024

Domači Dickless Tracy bodo 20. aprila nastopili kot predskupina avstrijskemu bandu Schirenc plays Pungent Stench, ki je nekakšen naslednik legendarne avstrijske death metal skupine Pungent Stench. Koncert se bo odvil v avstrijskem mestu Wolfsberg, poleg omenjenih bandov bodo nastopili še avstrijski Behind The Nails. Več informacij, vključno s povezavo do prodaje vstopnic, najdete v našem Napovedniku.

28. 11. 2023

Madžari Omega Diatribe bodo v petek izdali svoj peti studijski album naslovljen Deviant, pretekli konec tedna pa so objavili videospot za komad Stench Of Demise s tega ploščka.

Avtorica: Tina Urek
23. 8. 2023

Projekt OWDWYR, ki v svoji glasbi meša grind, tech death, core in celo klasično glasbo, bo 20. oktobra izdal svoj debitanski album Receptor. Prvemu singlu Lagos lahko prisluhnete spodaj, sicer pa bodo na albumu ti naslovi:

Praefatio
The Liminal Carapace
Ripped from The Bog
Stench of Indemnity
Lagos
Ein
Writhe
Supplicant
Reverie
Cower
A Vessel Emerges
Not Afraid
Pitchtongue Vesper
Catalyst Sequence
The Sputtering Torch

Avtorica: Tina Urek
4. 8. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo, da je pošlo že 50 % vstopnic za letošnjo izvedbo, ki jo 7. oktobra gosti dvorana Arena Wien. Vstopnice so na voljo tukaj, med nastopajočimi pa so letos:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

9. 6. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo končni seznam zasedb, ki je sledeč:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

Norveški black metalci 1349 so svoj nastop na festivalu odpovedali. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

28. 4. 2023

Finski death metalci Corpsessed za 29. maj napovedujejo live album z naslovom Skeletal Grotesquery. Ta bo izšel pri Krucyator Productions digitalno in na CD-ju ter bo obsegal devet komadov:

Succumb to Rot
Relentless Entropy
Death-Stench Effluvium
Spiritual Malevolence
Sortilege
Ravening Tides
Demoniacal Subjugation
Forlorn Burial
Pneuma Akathartos

17. 4. 2023

Italijanski death metalci Membrance so podpisali za Extreme Metal Music, kjer bodo še letos izdali tretji album, ki bo nosil naslov Undead Island. Tracklista:

Zombie Massacre
Spirar nel Caigo
Spetro Malcontenta
1348
Marubio
Armor of Hate
Riva de Biasio
Sepolto in Velma
Stench of Rot
The Shores Crumble

3. 3. 2023

Domači atmosferični black metalci Dekadent so objavili posnetek Live in Orto. Gre za posnetek dela njihovega nastopa na letošnjem festivalu Dirty Skunks Fest: 20 Years of Stench. Band je posnel šest komadov:

Wanax Eternal
Pinela
Zastor Magnum
Raided
A Cry of Revolt
The Renaissance of Purity

1. 3. 2023

Društvo Železni Aktivizem sporoča, da festival Vratolom tudi letos nedvomno bo. Tokrat sicer v nekoliko skrajšani obliki, saj bo trajal samo en dan, bo pa zato še toliko bolj udaren. Nastopili bodo:

Schirenc Plays Pungent Stench
Morywa
Sovrag
NčOdNč
Protype5

Več o samem dogodku pa najdete v našem napovedniku.

31. 1. 2023

Ameriški doom/prog rock band Yaaroth, ki se je pred nedavnim preimenoval z Yaarow, je za pokušino razkril God of Panic. Skladba je ena izmed petih na prvencu The Man In The Wood, ki bo 3. marca izšel pri založbi I, Voidhanger Records. Yaaroth je ustanovil vokalist in kitarist Dan Bell, ki je tudi naslikal naslovnico albuma, bobne pa sta posnela Samuel Nells in Will Hoback. Tracklista:

Ancient Sea Town
The Subterranean Stench
God of Panic
They Seek Baryba
Cassap

19. 1. 2023

Iz tabora domače doom zasedbe Mist sporočajo, da so se razšli z basistko Nežo Pečan. Zamenjava trenutno še ni znana, morda pa v tej zvezi po bandovem nastopu na Dirty Skunks Festu v soboto postane kaj več znano.

»Z novim letom v Mist prihajajo velike spremembe. Z žalostjo v srcu najavljamo, da se je naša skupna glasbena pot z basistko Nežo Pečan zaključila. Z nami je bila od prve vaje in skupaj smo doživeli izjemne trenutke od odra do ustvarjanja in vse vmes. Brez nje Mist ne bi bili, kar smo danes. Hvaležni smo za vsa skupna doživetja in ji želimo vse najlepše v prihodnosti.«

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna