VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault so najavili sedem ameriških thrash metal bandov, ki bodo nastopili na naslednji ediciji. To so: Testament, Exodus, Armored Saint, Sadus, Havok, Toxic Holocaust in Laid to Waste.

17. 10. 2023

Ameriški tehnični thrash metal veterani Sadus imajo nov besedilni video, in sicer za komad Scorched and Burnt. Komad bo del prihajajočega albuma The Shadow Inside, katerega izid je napovedan za 17. november pri Nuclear Blast records.

4. 9. 2023

Ameriški death/thrash metal band Sadus je objavil besedilni video za skladbo Ride The Knife z albuma The Shadow Inside, ki izide 17. novembra pri Nuclear Blast. To bo bandov šesti dolgometražec po vrsti in obsega naslednje naslove:

First Blood
Scorched and Burnt
It's the Sickness
Ride the Knife
Anarchy
The Devil in Me
Pain
No Peace
New Beginnings
The Shadow Inside

21. 11. 2022

Ameriški thrash metal veterani Sadus se po sedmih letih po live albumu Live in Chile in kar po 17 letih po zadnjem albumu Out for Blood vračajo z novim materialom. Pri tem gre za single It's the Sickness, ki so ga predstavili z besedilnim videom, ki ga lahko preverite spodaj.

14. 12. 2021

Spirits of Fire imajo novega vokalista – Tima »Ripperja« Owensa (KK's Priest, ex-Iced Earth, ex-Judas Priest ...) je zamenjal Fabio Lione (Angra, ex-Rhapsody of Fire ...) in tako dopolnil superskupino, ki jo sestavljajo kitarist Chris Caffery (Trans-Siberian Orchestra, Savatage ...), basist Steve DiGiorgio (Testament, ex-Death, ex-Sadus ...) in bobnar Mark Zonder (Graham Bonnet Band, ex-Warlord, ex-Fates Warning ...).

Četverica za februar prihodnje leto napoveduje izid drugega albuma, ki bo naslovljen Embrace the Unknown in prinaša naslednje skladbe:
A Second Chance
Resurrection
Wildest Dreams
Into the Mirror
Embrace the Unknown
My Confession
Sea of Change
Shapes of a Fragile Mind
Hearts in the Sand
House of Pain
Remember My Name
Out in the Rain

Video za uvodni komad si že lahko ogledate spodaj.

15. 10. 2020

Kitarist Ricardo Falcon (ex-Sinister, ex-Belphegor) je obudil projekt itSELF, ki je nastal leta 2004 v sodelovanju z bobnarjem/vokalistom Estevanom Furlanom, leta 2014 pa sta ga začasno ustavila. V ponovno prebujenem projektu bosta sodelovala še Steve DiGiorgio (Sadus, Death, Testament) na basu in Carsten Altena (The Monolith Deathcult, Sinister), ki bo poskrbel za orkestralne dele. Terrence Hobbs (Suffocation) bo pri prihajajočem albumu sodeloval kot guest kitarist z eno solažo.

V letošnjem letu bodo končali s snemanjem albuma The Absence, ki naj bi izšel v prvem polletju leta 2021. V drugem polletju pa upajo tudi na kakšno turnejo oziroma predstavitev albuma v živo.

Ricardo pa je le eden izmed mnogih glasbenikov, ki jih je pandemija hudo prizadela. Zato se je odločil, da izid albuma podkrepi s crowdfunding kampanjo, preko katere lahko podprete projekt na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
30. 11. 2017

Bay Area thrash metal veterani Sadus že nekaj časa delajo na novem materialu, ki bo obenem tudi njihov prvi v zadnjih desetih letih. Skupina je svoj zadnji studijski izdelek Out For Blood izdala leta 2006 pri The End Records v ZDA oziroma Mascot Records v Evropi.

15. 9. 2014
Devil's Highway, nova superskupina, ki jo sestavljajo pevec Kyle Thomas (Trouble, Exhorder), kitarista Ralph Santolla (Deicide, Obituary, Death) in Matt Brunson (Crowbar, Kingdom Of Sorrow), basist Steve DiGiorgio (Testament, Sadus) ter bobnar Tony Laureano (Dimmu Borgir, Nile), je začela s snemanjem svojega studijskega prvenca. Ta naj bi bil končan decembra letos in izdan v začetku naslednjega leta, vse produkcijske zadolžitve pa je prevzel kar Santolla. Band svojo glasbo opisuje kot mešanico klasičnega metala in hard rocka, s poklonom Black Sabbath, Alice In Chains ter zgodnjim delom Scorpions in Ozzyja Osbourna. Kako zvenijo, se lahko prepričate tudi sami s skladbo Blighted House. /J.G./

Avtor: Gorjanec
7. 9. 2012
Sylencer pod vodstvom kitarista/vokalista Markusa Johanssona so na svojem Bandcamp profilu v celoti objavili novi album z naslovom A Lethal Dose Of Truth. Na albumu gostujejo tudi Steve DiGiorgio (Sadus, ex-Death, ex-Testament), Sean Reinert (Cynic, ex-Death), Steve Smyth (Forbidden, Testament, Nevermore), Roland Grapow (Helloween, Masterplan) in številni drugi. /B.B./

4. 9. 2012
Soen, pri katerih igrata tudi bobnar Martin Lopez (ex-Opeth) in basist Steve DiGiorgio (Sadus, Anatomy Of I, Charred Walls Of The Damned, ex-Death, ex-Testament), se bodo pridružili skupini Paradise Lost na njihovi evropski turneji, v okviru katere se bodo 14.10. ustavili tudi v ljubljanskem Kinu Šiška. /B.B./

21. 8. 2012
Projekt vokalista/kitarista Markusa Johanssona z imenom Sylencer bo 4. septembra pri lastni založbi Sylencer Records izdal novi album A Lethal Dose Of Truth. Na prihajajočem albumu skupine, v kateri sodeluje tudi bobnar Kevin Talley (Six Feet Under, ex-Chimaira), gostujejo naslednja eminentna glasbena imena:
Michael Angelo Batio – solo kitara (MAB, Nitro)
Metal Mike Chlasciak – solo kitara (Rob Halford, Sebastian Bach)
Steve DiGiorgio – bas (Sadus, Death, Testament, Iced Earth)
Roland Grapow – solo kitara (Helloween, Masterplan)
The Heathen – vokal (Zimmers Hole)
Christian Lasegue – solo kitara (Jag Panzer)
Marco Minnemann – bobni (Necrophagist, Paul Gilbert, Kreator)
Sean Reinert – bobni (Cynic, Death)
Steve Smyth – solo kitara (Forbidden, Testament, Nevermore)
Larry Tarnowski – solo kitara (Iced Earth)
Emil Werstler – solo kitara (Daath, Chimaira, Levi/Werstler)
/B.B./

30. 5. 2012
Preko Lambgoat.com lahko premierno poslušate novo skladbo Ephel Duath z naslovom Black Prism, ki se nahaja na prihajajočem EPju z naslovom On Death And Cosmos, ki naj bi izšel 21. junija pri založbi Agonia Records. Skupino sestavljajo kitarist Davide Tiso (Manuscripts Don't Burn), bobnar Marco Minnemann (ex-Necrophagist, Painstyle), basist Steve DiGiorgio (Anatomy Of I, Charred Walls Of The Damned, Sadus, ex-Control Denied, ex-Testament, ex-Death) in pevka Karyn Crisis (ex-Crisis). /B.B./

6. 2. 2012

Soen so pravkar preko angleškega Metal Hammerja premierno predstavili videospot za skladbo Savia, ko ga je režiral Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, Arch Enemy). Skupina, v kateri sodelujeta tudi bobnar Martin Lopez (ex-Opeth, ex-Amon Amarth) in basist Steve DiGiorgio (ex-Testament, Sadus), bo 13. februarja pri Spinefarm Records izdala novi album Cognitive, ki ga je produciral David Bottrill (Tool, Smashing Pumpkins). /B.B./

26. 1. 2012
Synesis Absorption, death metal projekt, v katerem so se združili Mike Smith (Suffocation), Steve DiGiorgio (Sadus), Robbert Kok (Disavowed) in Miloš Batocanin (Disdained), so objavili nov studijski teaser, tukaj pa lahko poslušate njihov prvi single Disgrace Of Redemption. /B.B./

9. 12. 2011
Ephel Duath so najavili all-star zasedbo za snemanje prihajajočega EPja, ki spomladi prihodnje leto izide pri Agonia Records. Kitaristu Davideu Tisu so se namreč pridružili še basist Steve DiGiorgio (Death, Testament, Sadus, Obscura), pevka Karyn Crisis (Crisis, Karyn Crisis Band) in bobnar Marco Minemann (Paul Gilbert, Necrophagist, Kreator, Tony MacAlpine). /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija