VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 5. 2024

Britanski enočlanski melodični doom metal band Arð je pred natanko tednom dni pod okriljem založbe Prophecy Productions izdal svoj drugi studijski dolgometražec Untouched by Fire, ki ga lahko preverite na tej povezavi.

3. 5. 2024

Na današnji dan bo izšel tudi prvenec španskega enočlanskega black metal/pank banda Hässlig z naslovom Apex Predator.

26. 4. 2024

Kitarist/vokalist Shelby Lermo (Ulthar, Human Corpse Abuse, ex-Vastum) in bobnar Jason Bursese (Black Fucking Cancer) predstavljata nov projekt Thanatotherion, ki je nadaljevanje Shelbyjevega projekta Naughtskeid. Led sta prebila s komadom Nuclear Womb z albuma Alienation Manifesto, ki bo izšel 7. junija pri založbi I, Voidhanger Records in obsega komade:

Red Cathedral
The Raven and the Box of Stars
Orb
Wilczyca
Nuclear Womb
Lament
Codex Crepusculum

7. 3. 2024

Založba 20 Buck Spin tukaj predčasno ponuja v posluh prvenec angleških death/doom metalcev Slimelord z naslovom Chytridiomycosis Relinquished, ki bo jutri izšel na vinilu, CD-ju, kaseti in digitalno. V zasedbi delujejo štirje člani Cryptic Shift in kitarist projekta Abominable Filth. Člani Slimelord so:

John Riley – baskitara
Ryan Sheperson – bobni
Xander Bradley – kitara
Andy Ashworth – vokal
Travis Jordan – kitara

12. 2. 2024

Založba 20 Buck Spin je v petek v celoti objavila Verses in Oath, najnovejši album ameriškega black metal solo projekta Hulder.

5. 1. 2024

Poslušate lahko Wind Of Ancient Horror, drugi album slovenskega black metal projekta Sinn.

Ker gre pri tem za stranski projekt domačega simfoničnega black metal projekta Condemnatio Cristi, za katerima v obeh primerih stoji Denis Mauko, prenašamo še njegovo sporočilo, da bo kmalu izšel tudi EP z naslovom Iceberg.

1. 12. 2023

Danes bo ameriški death/doom metal band Abyssal Rift pri založbi Sentient Ruin Laboratories izdal studijski prvenec Extirpation Dirge, ki ga ponuja v posluh na Youtubu in na Bandcampu.

1. 12. 2023

Danes izide tudi samonaslovljeni prvenec projekta Eitrin, v katerem so združili moči Vindsval (Blut aus Nord), Marion (Mütterlein) in Dehn Sora (Throane). Album so pripravili ob 20. obletnici založbe Debemur Morti Productions, prisluhnete pa mu lahko tukaj. Tracklista:

RICIN - The bloody king of all poison
SARIN - Consigned to oblivion
CYANIDE - A cracked dam
PHENOL - Sinister
ARSENIC - The eye of the whale
MUSCARINE - What is sacred
CURARE - The silence of the innocent

1. 12. 2023

Bruce Dickinson je posnel videospot za Afterglow of Ragnarok, prvi single s prihajajočega albuma projekta The Mandrake Project.

15. 11. 2023

Savage Lands je neprofitna organizacija, ki jo vodijo glasbeniki in se bori proti krčenju gozdov v Kostariki. Ustanovitelja in pobudnika projekta Savage Lands sta Dirk Verbeuren (bobnar pri Megadeth, učitelj glasbe, navdušenec nad divjimi živalmi in zagovornik pravic živali) in Kostaričan Sylvain Demercastel (vseživljenjski aktivist, glasbenik, zagovornik narave), projekt pa podpirajo tudi John Tardy (Obituary), Andreas Kisser (Sepultura), Pouna (Black Bomb A) in Etienna Tretona (Black Bomb A).

Spodnji videospot za pesem The Last Howl je posvečen ozaveščanju o stanju ogroženih opic vriskačev (howler monkey) v Kostariki.

27. 10. 2023

Po ponedeljkovi premieri bo založba Debemur Morti Productions danes uradno izdala prvenec francoskega projekta Ershetu z naslovom Xibalba. Francoski konceptualist/pisec Void in skladatelj Nico Sacr z njim raziskujeta poglede na smrt v različnih kulturah. Kitare, bas in bobne je posnel Vindsval (Blut aus Nord, Forhist), vokal pa Lars Nedland (Solefald, Borknagar).

20. 10. 2023

Švedski power metalci Sabaton predstavljajo animirani film »The War To End All Wars« (Vojna, ki bo končala vse vojne) – glasbeno in zgodovinsko pustolovščino, ki vključuje skladbe z njihovega desetega albuma ter prikazuje usode vojakov različnih sprtih strani v prvi svetovni vojni.

Svetovni muzejski projekciji v okviru projekta History Rocks se pridružuje tudi Park vojaške zgodovine, ki vabi na premierno projekcijo filma. Ta bo v soboto, 4. novembra, ob 19. uri v paviljonu A med muzejskimi eksponati v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Dogodek je brezplačen, obvezna pa je predhodna rezervacija mest, saj je število mest omejeno.

Film si lahko obiskovalci Parka nato ogledate še od 5. do 19. novembra 2023, in sicer od ponedeljka do petka vsak dan ob 12. uri, ob sobotah in nedeljah pa ob 11. in 14. uri.

Film bo preveden v slovenski jezik.

26. 9. 2023

Konec lanskega leta smo vam predstavili zasedbo Ershetu, ki jo sestavljata francoski konceptualist/pisec Void in skladatelj Nico Sacr, in napovedali njun prvenec, katerega izid je skorajda tik pred vrati. Plošček Xibalba bo izšel 27. oktobra pri Debemur Morti Productions in bo prinesel šest komadov:

Enter the Palace Of Masks
From Corn To Dust
The Place Of Fright
Cult Of The Snake God
Hollow Earth
Tunkuluchú

4. 9. 2023

Založba Avantgarde Music na svojem kanalu na Youtubu ponuja v poslušanje E.N.L.D., studijski prvenec projekta Vrajitor’s Tenebrarium, za katerim stoji Juuso Peltola (Argenthorns, Old Sorcery, Warmoon Lord). Album bo sicer uradno izšel 15. septembra.

3. 8. 2023

Na obali pri naših zahodnih sosedih, natančneje v Trstu, je nastal projekt z udarnim imenom In Grind We Trst. Prvo dejanje tega projekta je koncertni večer Noise Wagon Vol. 1, ki se bo zgodil 1. septembra, nastopili pa bodo naslednji bandi:

Claustrum
Britof
Human Host Body
Razvalina
Shit Fucking Shit
Glista

Več o samem dogodku pa najdete tukaj.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna