VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 1. 2024

Finski death/doom metalci Baron kot tretji single s prihajajočega prvenca Beneath the Blazing Abyss predstavljajo komad Primordial Possession. Album bo v bližnji prihodnosti izdala založba Transcending Obscurity Records.

11. 5. 2023

Kultni Virgin Steele so objavili nov single Spiritual Warfare. Njihov prihajajoči studijski album The Passion Of Dionysus bo izšel 30. junija pri SPV/Steamhammer. Komadi na albumu so sledeči:

The Gethsemane Effect
You'll Never See The Sun Again
A Song Of Possession
The Ritual Of Descent
Spiritual Warfare
Black Earth & Blood
The Passion Of Dionysus
To Bind & Kill A God
Unio Mystica
I Will Fear No Man For I Am A God

Avtorica: Tina Urek
31. 3. 2023

Danes bo pri kanadski založbi Profound Lore izšel drugi album ameriških death metal prikazni Spirit Possession, imenovan Of The Sign..., ki mu lahko prisluhnete tukaj.

Tracklista:

Orthodox Weapons
Second Possession
Of The Sign…
Inhale The Hovering Keys
The Hex
Practitioners Of Power
Hierarchical Skin
Enter The Golden Sign
The Altar

Spirit Possession se skupaj z Antichrist Siege Machine kmalu podajajo na turnejo in naj bi se 6. maja ustavili tudi v Ljubljani.

29. 3. 2023

Norveška založba Terratur Possessions je izdala kompilacijo Terratur Compendium MMXXIII, na kateri so skladbe več prihajajočih izidov zasedb Kaosritual, Syn, Misotheist, Manii, Enevelde, Parfaxitas, Kråbøl in Skuggenheim.

6. 3. 2023

Ameriški black metal dvojec Spirit Possession je minuli teden razkril še en komad, tokrat Orthodox Weapons. Tudi ta je del prihajajočega albuma Of the Sign...

6. 2. 2023

Ameriški black metal dvojec Spirit Possession s komadom Second Possession napoveduje drugi studijski album, ki bo nosil naslov Of the Sign... in bo konec marca izšel pri založbi Profound Lore. Tracklista:

Orthodox Weapons
Second Possession
Of the Sign​.​.​.
Inhale the Hovering Keys
The Hex
Practitioners of Power
Hierarchical Skin
Enter The Golden Sign
The Altar

3. 1. 2023

V petek so avstrijski black metalci Kringa pri založbi Terratur Possessions izdali drugi studijski album All Stillborn Fires, Lick My Heart! Celega lahko preverite na Bandcampu in na Youtubu.

Kringa se v petek podajajo na turnejo z Misþyrming, Ritual Death in Nubivagant, med katero se bodo nam najbliže ustavili 11. januarja v Linzu.

17. 8. 2022

Finska thrash metal zasedba Ceaseless Torment je podpisala z založbo Wormholedeath Records. 30. septembra bo izšel njihov novi studijski album Victory Or Death, na katerem bodo sledeči komadi:

Final Sacrifice
Beyond the Boundaries of Sanity
All Be Dead
Killing Commands
Funeral Pyre
Only Victory or Death
Sons of Sodom
Obsession Possession
Slaves of Hell

Avtorica: Tina Urek
5. 7. 2022

Finski enočlanski black metal band Theriomorph na Bandcampu ponuja v posluh studijski prvenec Diabolical Bloodswords, ki ga je prejšnji mesec izdal pri založbi Terratur Possessions.

10. 2. 2022

Italijansko-norveška black metal naveza Darvaza je prejšnji teden pri Terratur Possessions izdala studijski prvenec Ascending Into Perdition, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu in Youtubu.

Ascending Into Perdition obsega naslednje skladbe:
Mother of Harlots
The Spear and the Tumult
Mouth of the Dragon
This Hungry Triumphant Darkness
The Second Woe
Silence in Heaven

10. 12. 2021

Tehnična death/black metal trojica Pyrrhic Salvation za 18. februar napoveduje EP Manifestum I. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Hate Eternal, Artificial Brain, Ulcerate, Immolation, Spawn of Possession ali Blotted Science. Tracklista je naslednja:

Void Mass Revulsion
A Martyr…
…to Never Awaken
Revelations of Agonies to Come
Those That Dwell

10. 8. 2021

Ameriški blackened speed/thrash metal one-man band Hammr predstavlja skladbo Forces Of Sin z drugega studijskega albuma Eternal Possession, ki bo izšel enkrat jeseni pri založbi Hells Headbangers Records.

13. 7. 2021

Italijanska doom/death metal zasedba Éla je konec prejšnjega meseca pri založbi Endless Winter izdala svoj samonaslovljeni prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Skupino je leta 2017 na Južnem Tirolskem kot solo projekt ustanovil vokalist/kitarist Marco SG, ki so se mu kasneje pridružili še bobnar Corra (Sign Of The Jackal, ex-Final Fright, ex-Nimroth, ex-The Beyond), basist Lorenzo in kitarist Cory.

Tracklista je sledeča:
Éla
Tears
Warriors Of The White War
The Old Mimoid
Pan
Possession
The Lighthouse
Begotten

7. 7. 2021

Ameriški heavy/doom metal kvartet Wolftooth je objavil videospot za skladbo The Possession z aktualnega albuma z naslovom Valhalla, izdanega maja lani v sodelovanju z založbama Ripple Music in Cursed Tongue Records.

Wolftooth so nedavno podpisali za Napalm Records in so trenutno v studiu zaposleni s snemanjem svojega tretjega dolgometražnega albuma.

14. 6. 2021

Ameriška dark metal zasedba Deathwhite se trenutno nahaja v studiu, kjer je pričela s snemanjem svojega tretjega dolgometražnega albuma z naslovom Grey Everlasting, ki ga bo ponovno produciral Shane Mayer (Icarus Witch, Post Mortal Possession, Narakah).

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija