VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 11. 2018

Ustanovitev skupine Rough Riot, v kateri so se zbrali nekateri nekdanji člani Quiet Riot in Rough Cutt, je pripeljala do odločitve, da Rough Cutt dokončno pošljejo v pokoj.

Rough Riot tako sestavljajo vokalist Paul Shortino (King Kobra, ex-Rough Cutt, ex-Quiet Riot), kitarista Chris Hager (ex-Mickey Ratt, ex-Rough Cutt, Stephen Pearcy) in Carlos Cavazo (ex-Quiet Riot, ex-Ratt), basist Sean McNabb (ex-Quiet Riot, ex-Dokken, ex-Rough Cutt, Burning Rain, Resurrection Kings) ter bobnar Dave Alford (ex-Ratt, ex-Rough Cutt, ex-Jailhouse).

11. 10. 2018

Pevec Stephen Pearcy (Ratt, ex-Arcade, ex-Vicious Delite, ex-Vertex) predstavlja skladbo U Only Live Twice s svojega petega solo albuma View To A Thrill, ki izide 9. novembra pri založbi Frontiers Music.

28. 8. 2018

Stephen Pearcy iz Ratt je objavil skladbo I'm A Ratt z novega solo albuma z naslovom View To A Thrill, ki bo izšel 9. novembra pri založbi Frontiers Music.

20. 7. 2018

Pevec Stephen Pearcy (Ratt) bo 9. novembra pri založbi Frontiers Music izdal novi solo album z naslovom View To A Thrill. Več podrobnosti in prvo skladbo z albuma namerava Pearcy razkriti v prihodnjih tednih.

View To A Thrill prinaša sledeče skladbe:
U Only Live Twice
Sky Falling
Malibu
One In A Million
Double Shot
Secrets To Tell
Not Killin' Me
Dangerous Thing
I'm A Ratt
From The Inside
Violator

13. 3. 2017

Stephen Pearcy (ex-Ratt, ex-Arcade, ex-Vicious Delite, ex-Vertex) je objavil sveži videospot za skladbo Ten Miles Wide z novega solo albuma z naslovom Smash, izdanega konec januarja pri založbi Frontiers Music.

23. 1. 2017

Stephen Pearcy je objavil skladbo Ten Miles Wide s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Smash, ki izide v petek pri založbi Frontiers Music.

21. 12. 2016

Po tem, ko je sodišče bobnarju Bobbyju Blotzerju prepovedalo nadaljno uporabo originalnega imena, pevec Stephen Pearcy, kitarist Warren DeMartini in basist Juan Croucier že delajo na novem materialu za prihajajoči album skupine Ratt. Več podrobnosti pa zaenkrat še ni znanih.

Omenjena trojica se je sicer ponovno združila že oktobra letos, ko je skupaj s kitaristom Carlosom Cavazom (ex-Quiet Riot, ex-Ratt) in bobnarjem Jimmyjem DeGrassom (Black Star Riders, ex-White Lion, ex-Megadeth, ex-Suicidal Tendencies, ex-Alice Cooper) nastopila kot "band presenečenja" na festivalu Monsters Of Rock Cruise West.

19. 12. 2016

Pevec Stephen Pearcy (ex-Ratt, ex-Arcade, ex-Vicious Delite, ex-Vertex) predstavlja skladbo Want Too Much s prihajajočega solo albuma z naslovom Smash, ki bo izšel 27. januarja pri založbi Frontiers Music.

6. 12. 2016

Pevec Stephen Pearcy (ex-Ratt, ex-Arcade, ex-Vicious Delite, ex-Vertex) je objavil skladbo Jamie s prihajajočega solo albuma z naslovom Smash, ki bo izšel 27. januarja pri založbi Frontiers Music.

24. 3. 2015
Stephen Pearcy (ex-Ratt) namerava v prihodnjih tednih pri Top Fuel Records izdati retrospektivno kompilacijo z naslovom Before & Laughter Prt III (1977-2015), ki bo pokrivala njegovo celotno 30. letno glasbeno karijero. Tako bo mogoče slišati skladbe skupin Mickey Ratt, Arcade, Vicious Delite, Vertex, zgodnjih Ratt, pa tudi solo material in druge projekte. Pearcy trenutno v studiu dela tudi na svojem četrtem solo albumu z naslovom Smash. /B.B./

23. 2. 2015
V novonastali skupini Endangered Species so se združili kitarist Craig Goldy (ex-Dio), vokalist Mark Huff (ex-Quiet Riot), kitarist/klaviaturist Wayne Findlay (Michael Schenker Group), bobnar Chris Moore in basist Dario Seixas (Firehouse, Stephen Pearcy, Jack Russell's Great White). Band se je v živo prvič predstavil oktobra lani, trenutno pa dela na materialu za svoj debitantski album. /J.G./

Avtor: Gorjanec
17. 9. 2014
Spodaj si lahko ogledate trailer za prihajajoči dokumentarec s polnim naslovom Inside Metal: Pioneers Of L.A. Hard Rock And Metal, ki ga je režiral Bob Nalbandian, za produkcijo pa so poskrbeli pri Metalrock Films. Scena v Los Angelesu je v zgodnjih 80-ih na površje katapultirala številne legendarne izvajalce, kot so Mötley Crüe, Ratt, Dokken, W.A.S.P. in tudi Metallica, ki se je šele kasneje preselila v San Francisco. Film kronološko pripoveduje zgodbo o celotni takratni sceni, začinijo pa ga še ekskluzivni intervjuji s člani nekaterih skupin, kot so Metallica (Lars Ulrich), Ratt (Stephen Pearcy), Dokken (Don Dokken), Quiet Riot (Carlos Cavazo), W.A.S.P. (Chris Holmes), Megadeth (David Ellefson), Great White (Jack Russell), Y&T (Dave Meniketti), Stryper (Michael Sweet) in Armored Saint (Joey Vera). /B.B./

25. 4. 2014
Ratt je zapustil pevec Stephen Pearcy. /P.G./

31. 1. 2014
Frontman Stephen Pearcy je v nedavnem radijskem intervjuju za Noize In The Attic povedal, da bodo z Ratt letos izdali novi studijski album, na katerem bo prvič po albumu Detonator iz leta 1990 ponovno sodeloval basist Juan Croucier. /B.B./

19. 12. 2012
Kitarist Frankie Wilsey (ex-Sea Hags, ex-Stephen Pearcy, ex-Arcade) je tudi uradno postal član zasedbe L.A. Guns, kjer je zamenjal Staceyja Bladesa. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija