VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 10. 2022

Švedska death metal skupina Leper Colony je prejšnji teden razkrila singla The Surgical Undeadvors in The Human Paradox s samonaslovljenega prvenca, ki ga bo izdala založba Transcending Obscurity Records. Datum izida bo založba razkrila tekom tedna. Naslovnico je naslikal Alex Tartsus, logo pa je izdelal Dipayan Das.

Člani Leper Colony so:
vokal – Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease)
kitara, bas – Rogga Johansson (Paganizer, Putrevore, Revolting idr.)
bobni – Jon Skäre (Consumption, Defiatory, Wachenfeldt idr.)

1. 7. 2022

Tukaj lahko v celoti slišite Beyond the Macabre, sveži album švedske skupine Paganizer, ki je izšel konec prejšnjega meseca pri založbi Transcending Obscurity.

10. 6. 2022

24. junija bo založba Transcending Obscurity Records izdala novi album skupine Paganizer z naslovom Beyond the Macabre, ki prinaša naslednje komade:

Down the Path of Decay
Left Behind to Rot
Meatpacker
Sleepwalker
Succumb to the Succubus
Raving Rhymes of Rot
Beyond the Macabre
Menschenfresser
You Are What You Devour
Unpeaceful End

18. 1. 2022

Pri MDD Records bodo na novo izdali prvenec Feast of Flesh od Bone Gnawer in njihovo kompilacijo Primal Cuts iz leta 2014. Oba ploščka izideta 21. januarja na CD-ju.

Prvotno sta Kam Lee (Massacre) in Rogga Johansson (Paganizer) ustanovila Bone Gnawer leta 2008 kot death metal horror projekt pod imenom Revolting. Šlo naj bi za čisti studijski projekt, ko pa sta se skupini pridružila Ronnie Björnström (Rinspreader) in Morgan Lie iz (Naglfar), je projekt postal pravi band. V tem kontekstu je bilo prejšnje ime skupine opuščeno in odločili so se za novo ime, pod katerim so med letoma 2009 in 2015 izšla dva albuma ter več splitov in EP-jev.

9. 12. 2021

Švedski death metalci Paganizer predstavljajo skladbo Down The Path Of Decay z novega dolgometražnega albuma Beyond The Macabre, ki bo izšel v kratkem pri založbi Transcending Obscurity Records. Naslovnico je tokrat prispeval Juanjo Castellano Rosado (Wombbath, The Black Dahlia Murder).

30. 9. 2021

Švedski death metalci Wombbath predstavljajo skladbo A World Of Destruction s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Agma, ki naj bi kmalu izšel pri založbi Transcending Obscurity Records. Avtor naslovnice je tokrat Juanjo Castellano Rosado (Paganizer, Revolting).

23. 7. 2021

Rogga Johansson (Paganizer, Revolting, Eye Of Purgatory) in The Master Butcher (Morbid Stench, Insepulto) predstavljata skladbo In The Reign Of Gore s prvenca In Extremis svojega brutal death metal projekta Necrogod, ki izide danes pri založbi Transcending Obscurity Records.

30. 4. 2021

Necrogod sta razkrila drugo skladbo Bringers Of Blasphemy s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom In Extremis, ki bo izšel 15. julija pri založbi Transcending Obscurity Records.

22. 4. 2021

Španska death metal zasedba Bizarre, v kateri sodelujejo člani skupin Wormed, Onirophagus, Aposento in drugih, je objavila skladbo The Shadow Over Innsmouth s prihajajočega albuma Invocation Codex, ki bo izšel letos poleti pri Transcending Obscurity Records. Naslovnico za album je prispeval Roberto Toderico (Sodom, Pestilence, Sinister, Fleshcrawl, Paganizer).

21. 4. 2021

Mednarodni death/groove metal projekt The Dead Cold je v začetku tega meseca v omejeni nakladi pri založbi Undergrinder Records Limited ponovno izdal lanski album Fuck Your Reality, ki so mu dodali še štiri bonus skladbe.

Pri snemanju so sodelovali naslednji glasbeniki: Andrew Henwood (God Cries, Omnipotence, ex-Bestir) na kitari, Mike Poggione (Monstrosity, Vile, God Cries, Omnipotence, ex-The Autumn Offering) in Tylor Dory (Skepsis, Death Toll Rising) na basu, Jim Ross (Nader Sadek, God Cries, Doomsilla) na solo kitari, Bryan James Newbury (Into Eternity, Sadistic Embodiment, Untimely Demise) na bobnih in Rogga Johansson (Massacre, Johansson & Speckmann, Necrogod, Paganizer, Revolting, Furnace, Ribspreader) na vokalu.

21. 4. 2021

Rogga Johansson (Paganizer, Revolting, Necrogod) in njegovi Eye Of Purgatory v posluh ponujajo skladbo They Silently Await s prihajajočega albuma z naslovom The Lighthouse, ki bo izšel 5. junija pri Transcending Obscurity Records.

13. 4. 2021

Mednarodni death metal dvojec Necrogod, v katerem sta moči združila Rogga Johansson (Paganizer, Revolting, Eye Of Purgatory) in The Master Butcher (Morbid Stench, Insepulto), je objavil skladbo In Mortal Confinement s prihajajočega albuma In Extremis, ki naj bi kmalu izšel pri založbi Transcending Obscurity Records. Naslovnico je prispeval nihče drug kot Mariusz Lewandowski (Bell Witch, Eremit, Rogga Johansson, Jupiterian).

17. 3. 2021

Heads For The Dead so posneli videospot za skladbo The Seance z aktualnega albuma z naslovom Into The Red, ki je izšel decembra lani pri založbi Transcending Obscurity Records.

15. 3. 2021

Švedska death metal zasedba Eye Of Purgatory, v kateri sodelujejo člani Paganizer, Revolting, Necrogod, Goregäng in Venom Inc., je objavila skladbo Fornever To Awaken s prihajajočega albuma The Lighthouse, ki bo izšel 5. junija pri založbi Transcending Obscurity Records.

5. 1. 2021

Švedski death metal trio Eye Of Purgatory je objavil besedilni video za skladbo Fornever To Awaken s prihajajočega albuma The Lighthouse, ki bo izšel v začetku letošnjega leta pri založbi Transcending Obscurity Records. Naslovnico za album je prispeval Juanjo Castellano (The Black Dahlia Murder, Avulsed, Revolting, Revel In Flesh).

Eye Of Purgatory po novem sestavljajo Rogga Johansson (Paganizer, Revolting, Necrogod) na vokalu in kitari, Taylor Nordberg (Ribspreader, Goregäng) na bobnih, kitari in klaviaturah ter Jeramie Kling (Venom Inc., Goregäng) na basu.

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj