VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Umetnica SaraWired, ki med drugim riše plakate za mnoge metal koncerte v Ljubljani, bo svoja dela razstavila v Knjižnici Šiška. Otvoritev razstave Žametni rituali bo jutri ob 19.30, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbela Mina Košar. Vabljeni!

13. 2. 2024

Radio Študent in Galerija Alkatraz vabita na otvoritev razstave »Sam, ampak ne zares« Žana Gašperiča:

»S ponosom vam predstavljamo razstavo 'Sam, ampak ne zares' umetnika Žana Gašperiča, lanskega zmagovalca Festivala Tresk v kategoriji Najboljša dokumentacija glasbenega dogodka. Otvoritev razstave, nastale v koprodukciji Radia Študent, se bo zgodila v torek 13. februarja v Galeriji Alkatraz in predstavlja sveža umetnikova dela, ki združujejo avtorjevo ljubezen do fotografije in glasbene umetnosti. Gre za navidezno minimalistična dela, ki hkrati vsebujejo vizualno bogato notranjščino in so ustvarjena s pomočjo generatorja UI, pri čemer so umetnikove lastne fotografije služile kot izhodišče za manipulacijo.«

Povezavo do dogodka najdete tukaj.

18. 10. 2023

Organizatorji Earsplitter sporočajo, da je otvoritev koncertnih večerov Kadilnica of Death, ki je bila napovedana za jutri, žal odpovedana. Vsi ostali koncerti bodo izvedeni, kot je napovedano. Uradna otvoritev letošnje sezone Kadilnice of Death se bo torej zgodila 2. novembra. Spodaj si lahko preberete izjavo organizatorjev v celoti:

»Zaradi nepričakovanih zapletov smo primorani otvoritev KoD - z bandi Dethrone the Corrupted, Decair in Divine Inferus, preklicati. Bandom in obiskovalcem se opravičujemo. Vsi ostali koncerti seveda ostanejo.

Otvoritev KoD se tako prestavi na 2. november, ko bodo v Menzi nastopili Vulvathrone, Samperium, Cryptic Terror - na tem dogodku si bo mogoče nabaviti tudi člansko izkaznico, s katero si zagotovite prost vstop na vse špile v okviru KoD.

Za preklicano KoD se bo v novem letu dodalo še en koncert, zato število koncertov v okviru KoD ostane isto. Se vidimo v začetku novembra!«

 

21. 9. 2023

Po uspešni drugi izvedbi StonerKras Festa, ki je julija potekal na Proseku in na katerem so nastopile tako domače kot tuje zasedbe, začenja Rocket Panda Management z novo jesensko koncertno sezono. Tržaška ekipa se je tokrat odločila, da se nekoliko oddalji od klasičnih psihedeličnih ter puščavskih stoner rok ritmov in organizira večer, posvečen black metalu.

Otvoritev sezone bo ta petek, 22. septembra, v Kulturnem domu na Proseku, kjer bodo kot zvezde večera nastopile ikone lokalne težkokovinske scene The Secret, black metal/grind skupina iz Trsta, ki se je v dvajsetletni karieri uveljavila tudi na mednarodni ravni. Kot predvozači bodo nastopili death/black metalci Kryptonomicon in death metalci Claustrum.

20. 9. 2023

Vrača se Kadilnica of Death. Tokrat bo v celoti izpeljana v Menzi pri Koritu na Metelkovi, znan pa je tudi že program za celotno novo sezono. Ta je na voljo na priloženi sliki, kot vedno pa bodo na voljo tudi članske izkaznice, ki za pičlih 30 EUR prinašajo odličnih 10 koncertov Kadilnice of Death.

Nova sezona se bo začela 19. oktobra, kjer bodo v Menzi razgrajali Dethrone The Corrupted, Decair in Divine Inferus. Več informacij o dogodku najdete v našem Napovedniku.

30. 8. 2023

Po uspešni mariborski razstavi, ki jo je gostil tamkajšnji Kulturni inkubator, se Ujeti alter oziroma razstava fotografinje alternativne koncertne fotografije in naše sodelavke Melise Ćehić sedaj seli v Ljubljano.

Vabljeni na otvoritev razstave v torek, 5. septembra, ob 19.30 uri, v klub Jalla Jalla na Metelkovi, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

14. 7. 2023

V ponedeljek, 31. julija, v Kulturnem inkubatorju vrata odpira razstava Ujeti alter, pod katero se je podpisala fotografinja alternativne koncertne fotografije in naša sodelavka Melisa Ćehić. Vabljeni na otvoritev, ki se bo v Kulturnem inkubatorju začela ob 19. uri. Več informacij najdete tukaj.

6. 10. 2022

Svoja vrata ponovno odpira Kadilnica of Death, že vsem dobro znani cikel koncertov domačih metalskih zasedb vseh mogočih podžanrov. Dogodek se bo odvil danes, 6. oktobra, v veliki dvorani Orto Bara, kjer bodo za vas žgali mladi thrasherji Black Camo, že vsem dobro znani death grinderji Dickless Tracy, za vrhunec pa bodo še Ensanguinate prvič v živo predstavili svoj novi album Eldritch Anatomy.

Na otvoritvi Kadilnice of Death bo ponovno mogoč tudi nakup sezonskih KoD vstopnic, s katerimi si boste v zameno za 30 EUR lahko zagotovili prost vstop na več kot 10 KoD dogodkov in še kakšen bonus koncert, vendar pa je zaloga teh omejena na 50 oseb, tako da kdor prvi pride, prvi melje.

Po koncu koncertnega dela hiša časti en sod piva, da se otvoritev zaključi, kot se spodobi.

Časovnica:
19.00 vrata
20.00 Black Camo
21.00 Dickless Tracy
22.00 Ensanguinate

Avtor: Gorjanec
14. 9. 2022

Letošnja otvoritev Kadilnice Of Death bo postregla s prav posebno edicijo. Old school death metalci Ensanguinate bodo v sklopu otvoritve nove sezone Kadilnice Of Death predstavili prvenec z naslovom Eldritch Anatomy. Predvozači bodo death metal veterani Dickless Tracy in thrash metalci Black Camo. Več informacij o dogodku najdete tukaj

20. 5. 2022

Ob 16. uri danes v centru Kamnika odpira svoja vrata trgovina Črna Pizza. V nostalgični ploščarni boste našli rabljene in nove plošče, pretežno rock in pop zvrsti z veliko izbiro plošč s področja nekdanje Jugoslavije.

Črno Pizzo najdete na naslovu Šutna 14 v Kamniku. Tukaj lahko sledite uradnemu dogodku na Facebooku. Vabljeni!

3. 9. 2021

Veseli Dihurčki v četrtek 9. septembra vabijo v Orto bar na otvoritev prenovljene Kadilnice of Death, ki jo bodo obeležile zasedbe Ensanguinate, Chains in Razvalina. Več informacij o dogodku in vstopnicah še sledi, tukaj pa lahko spremljate dogodek na Facebooku.

30. 8. 2021

Iz mariborske Pekarna prihaja naslednje sporočilo: »TISTO, KAR SMO UPALI, DA SE NE BO (TAKO HITRO) ZGODILO, SE JE SPET ZGODILO:

Obletnico smo razdelili na dva dela v upanju, da bomo lahko v drugo izvedli dogodek v prvotno načrtovani obliki. Ampak so nas hitro razvijajočih dogodki prehiteli in smo bili v luči sprejetih ukrepov ter v nevarnosti še dodatnih zaostrovanj, prisiljeni ponovno oklestiti program. To pomeni, da smo morali Happy Ol' McWeasel in Alo!Stari odpovedati, povrh tega pa so odpovedali nastop V okovih in Etceteral. Prve so zamenjali ROCK GALLERY, druge pa Haloban. Odpovedana je tudi otvoritev HLADILNICE. Ostali program je ostal nespremenjen.

Zaradi tega smo se odločili, da bo VSTOP PROST! Vseeno pa bomo pobirali prostovoljne prispevke, tako da bomo veseli vsakega dinarčka, ki bo podprl razvoj KC Pekarne v nadaljnje.
Hvala za razumevanje in se vidimo na drugem delu obletnice!«

Metalski del programa ostane torej nespremenjen, v petek, 3. septembra, bodo kot napovedno nastopili Decatholicize in Taste Of Plague.

30. 9. 2020

Jutri se bo v Orto Baru pričel letošnji cikel Kadilnica Of Death pod vodstvom Dirty Skunks. V skladu s priporočili NIJZ se bo začel koncert precej prej kot smo tega vajeni, za vstopnico pa boste odšteli 10 EUR. V primeru, da pa imate lanskoletno člansko izkaznico KoD, je za vas vstop prost. Vrata kluba se odprejo ob 18h, do 19h imate čas prevzeti vstopnice. Časovnica nastopajočih je sledeča:

19.00 Ways Of Heretic
20.00 Sober Assault
21.00 Malorshiga

Avtorica: Tina Urek
14. 7. 2020

Iz Prlekije sporočajo: »Po uspešno zaključenem programu v Ormožu se Grossmannov festival seli v dobri stari Ljutomer. Začenjamo ob 18. uri v kino dvorani Kulturnega doma z drugim delom horror omnibusa Deathcember. Z nami bosta tudi gosta, in sicer producenta Dominic Saxl in Ivo Scheloske.

Ob 20.30 bo na Glavnem trgu otvoritvena slovesnost in predstavitev razstav Zorana Smiljanića in Roberta Juraka, ki bosta do konca festivala postavljeni v Galeriji Ante Trstenjak. Ob 21. uri sledi projekcija slovenske kriminalke Vsi proti vsem z gosti režiserjem Andrejem Košakom, igralci Vladom Novakom, Juretom Ivanušičem in Valterjem Draganom ter producentom Zoranom Dževerdanovićem. Ob 23. uri bomo na isti lokaciji pogledali še kanadsko slasher komedijo Aquaslash režiserja Renauda Gauthierja.

Ob 22. uri bo v atriju Mestne hiše projekcija filmov iz programskega sklopa Na fantastični strani Alp, gost bo režiser Janez Juh.

Vljudno vabljeni!«

10. 7. 2020

V Prlekiji pravijo: »Danes, 10. 7. 2020, bomo v Ormožu otvorili že 16. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo letos potekal v dveh krajih; med 10. in 12. 7. v Ormožu, med 14. in 18. 7. pa v Ljutomeru. Tako bo festival doživel tudi dve otvoritvi, prvo že danes ob 20.30 na grajski pristavi v Ormožu, kjer si bomo pod zvezdami ogledali tudi otvoritveni film Mateja Nahtigala, kriminalko z naslovom Korporacija. Ob 19. uri bo v dvorani ormoškega Kulturnega doma na ogled venezuelska zombi grozljivka Infekcija v režiji Flavia Pedote, ob 23. uri pa na čudoviti lokaciji ob ormoškem gradu sledi še Riot Girls, znanstvenofantastična akcija kanadske režiserke Jovanke Vuckovic.

V soboto bo Kulturni dom Ormož gostil Začarani kino, ki najmlajše vabi na ogled danskega animiranega filma Pikica, Koko in divji nosorog. Nekoliko starejši boste gledali ameriški grozljivki Blaženost in 1BR, slednja se poteguje za Hudega mačka za najboljši celovečerni film. V klubu Unterhund bo na sporedu prvi sklop kratkih filmov, ki tekmujejo za nagrado Evropske federacije festivalov fantastičnega filma Melies d’Argent za najboljši evropski fantastični kratki film, nato pa nas čakata še dva glasbena dokumentarca, 70 let doktorja za rock'n'roll in Zožene sanje – Repetitor v CZ-ju. Na grajski pristavi bomo trepetali ob ruski fantastični avanturi Koma in ugandski akcijski komediji Nori svet. Če boste z nami v Ormožu, vabljeni, da se prijavite na Filmski kviz Hudega mačka, ki bo preizkusil vaše poznavanje filma.

Nedeljski Začarani kino bo v Ormož pripeljal še Slavno medvedjo zasedbo Sicilije, nato bosta Kulturni dom prestrašili grozljivki Deathcember Vol.1 in Strupen sem, ki tekmuje za Hudega mačka. V Unterhundu bomo gledali drugi sklop tekmovalcev za Melies d’Argent in glasbeni dokumentarec Tusta o pevcu legendarne skupine KUD Idijoti. Od Ormoža in prvega dela festivala se bomo poslovili z vsem dobro poznano jugoslovansko komedijo Kdo neki tam poje, ki bo po štiridesetih letih od nastanka na ogled v digitalno restavrirani obliki. Vozi, Miško!«

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija