Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 9. 2023

OTEP bodo 15. septembra pri Cleopatra Records izdali svoj nov album The God Slayer. Na njem bo mogoče slišati tako avtorske komade kot priredbe različnih hitov izvajalcev, kot so Eminem, Billie Eilish, Slipknot in drugi. Te dni so predstavili single oziroma svojo različico komada The Way I Am, ki ga v originalu izvaja Eminem.

Avtorica: Tina Urek
6. 10. 2022

Francoski band Blut Aus Nord je na Bandcampu objavil kompilacijo Lovecraftian Echoes s šestimi komadi, ki jih je posnel in zmiksal Vindsval, nastali pa so med februarjem 2020 in februarjem 2022 iz idej, deljenih na forumu Order of Outer Sounds. Omenjeni forum je nastal kot plod sodelovanja med bandom in založbo Debemur Morti Productions. Skladbe pomenijo nekakšno nadaljevanje albuma The Work Which Transforms God iz leta 2003. Tracklista:

Nyarlathotep
Hypnos
The Tomb
The Abyss Between The Stars
Weird Harmonies From Celephaïs
Grotesque Visions

2. 12. 2021

Poljski black/death metalci Sothoris so razkrili že 2. komad s svojega prihajajočega 2. albuma Wpiekłowstąpienie. Ta bo izšel 6. januarja pri More Hate Productions in bo vseboval naslednje komade:

Proroctwo
Potępieniec
Człowiek z marmuru
Przykazanie śmierci
Opus Dei
W cieniu Golgoty
Wpiekłowstąpienie
Requiem Dla Hien

7. 9. 2021

Weedian v posluh ponuja novo kompilacijo Trip To Canada, na kateri so zbrana številna imena razvejane kanadske stoner/doom/heavy psych scene, kot so Sons Of Otis, Bison, Anciients, Black Wizard, Zaum, The White Swan, Witchrot, The Death Wheelers, Astral Witch, Indian Handcrafts, Seum, Uncle Woe, Monobrow, in druga. Spremno besedo je tokrat napisal Jamie Stilborn iz skupine Heron.

23. 8. 2019

Francoski post/black metalci The Great Old Ones so objavili besedilni video za skladbo Nyarlathotep z njijhovega četrtega studijskega dolgometražca Cosmicism, ki bo 22. oktobra izšel pri Season Of Mist in prinaša naslednje skladbe:

Cosmic Depths
The Omniscient
Of Dementia
Lost Carcosa
A Thousand Young
Dreams of the Nuclear Chaos
Nyarlathotep

18. 6. 2019

The Great Old Ones so objavili dražinik za prihajajoči studijski izdelek z naslovom Cosmicism, ki bo jeseni izšel pri založbi Season Of Mist.

Cosmicism prinaša naslednje skladbe:
Cosmic Depths
The Omniscient
Of Dementia
Lost Carcosa
A Thousand Young
Dreams Of The Nuclear Chaos
Nyarlathotep
To A Dreamer (Bonus Track)

14. 8. 2018

Otep predstavljajo videospot za skladbo Shelter In Place z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Kult 45, ki je izšel konec julija pri založbi Napalm Records.

10. 1. 2017

Švicarski rockerji Silver Dust, ki so se lansko leto po Evropi potepali kot predskupina Lordi, so objavili koncertni videospot za skladbo z naslovom Heaven Knows.

29. 9. 2016

Samo še dober teden dni nas loči od dvodnevnega festa Scena se pedena - Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0! Škuc Ropot in Dirty Skunks sporočajo, da je na voljo samo še 100 dvodnevnih vstopnic, ki so v predpordaji preko On Parole Productions, v trgovini Truga (LJ) in v Orto baru. Brez skrbi, fest ne bo razprodan, saj bodo dnevne vstopnice na voljo v petek in v soboto na blagajni Orto bara. Omejene so samo cenejše dvodnevne vstopnice, ki so na voljo samo v predprodaji. Vam pa vseeno priporočamo, da si priskrbite vstopnice v predprodaji in s tem prihrnite 8 €.

»TO NE BO CVETJE V JESENI, TO BO DRETJE V JESENI! PUNK, HC & HM POD SLOVENCI 2.0 - SCENA SE PEDENA!«

Skoraj leto dni je minilo od lanske uspešno izvedene edicije - Punk pod Slovenci 1.0 - Slovenska Punk transverzala, kjer se je na odru legendarnega nočnega kluba v prestolnici zbrala punkerska karavana s sončne strani alp. Naj to postane tradicija in v ta namen letos pripravljamo dvodnevno edicijo, ki bo še dodatno začinjena. Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0 - Scena se pedena!
Tako je. Poleg Punka bo na odru dominiral tudi Hardcore in Heavy metal s svojimi podžanri. V dveh dneh se bo na dveh odrih predstavilo petnajst alternativnh glasbenih skupin z naše podalpske vasice. Temelje Orto bara bodo dodobra pretresli prekaljeni mački, ki odrsko kilometrino nabirajo že deset in več let, ki imajo za seboj že zavidljivo število albumov, domačih in evropskih turnej. Slišali bomo tudi novo nastale zasedbe , ki jih zastopajo stari in malo mlajši obrazi te naše alternativne scene. Seveda nismo pozabili na podmladek. Na mladino, ki je pred kratkim osnovala bande in se podala na to trnovo D.I.Y. (naredi si sam) pot in že kažejo pozitivne rezultate, ki bodo po godu vašim ušesnim brbončicam.

Od gorenjskih »Psychadelic death metal« razgrajačev Armaroth, do mariborskih »Pop Punk« sladkorčkov Trash Candy. »D-beat/Hardcore/Metal« punkerji SHIV s slovenske obale in ajdovski »Punkrock« zabavljači Real Life Version skupaj z ljubljanskim triom White Stain... S Prekmurja pridejo »Sludge/Hardcore/Punk« Mt.Blanc iz Rovt pa zasanjani »Post/Rock/Metal« kozmonavti Seul Ocean... Nikar ne pozabite na ljubljanski »Psychobilly« tornado Clockwork Psycho in na novo nastalo »All star Death metal« zasedbo Demutilated, ki so si glasbeno v sorodu z zombijevskimi Hellcrawler z Nove Gorice... Štajerski Morywa in Heart's Abyss, ki vsak s svojo različico modernega »Progressive/Death/Metalcore« žanra širijo železni plamen decibelov, prav tako kot dolenjski »Thrash metal« razbijači Sober Assault in »hardkorovci« Laid to Rest izpod Karavank.
Na letošnji ediciji bodo gostovali tudi nemški punkrokerji, ki slišijo na ime James First. Kako? Zakaj? Ravno v teh dneh se potepajo na evropski turneji in ker nesreča nikoli ne počiva, so jim odpovedali nastop pri naših sosedih. Priskočili smo na pomoč in jim ponudili nastop v Ljubljani, ker to je scena in scena se pedena. Pa vendar se scena ne pedena kar tako sama od sebe, zato podpri lokalno sceno, ker na koncu koncev si scena tudi Ti! Se ga vidimo 7. in 8. oktobra v Orto baru!

22. 8. 2016

Otep so nedavno objavili videospot za skladbo Zero z novega studijskega izdelka z naslovom Generation Doom, izdanega sredi aprila pri založbi Napalm Records.

8. 7. 2016

Dekadent in Drauggard se septembra odpravljajo na coheadlinersko turnejo po Evropi. Med 4. in 19. 9. si bodo oder (predvidoma) desetkrat delili na poti od Nizozemske do Poljske.

9. 5. 2016

Spodaj lahko v celoti prisluhnete samonaslovljenemu albumu skupine Westfield Massacre iz Los Angelesa, ki je nedavno izšel pri založbi Urban Yeti Records.

Najnovejšo verzijo zasedbe sestavljajo vokalist Tommy Vext (ex-Snot, ex-Divine Heresy), kitarista Ira Black (Attika7, ex-Heathen, ex-Lizzy Borden, ex-Vicious Rumors) in Stephen Brewer, basist Erik Tisinger (Destrophy, ex-Otep, ex-Thrown Into Exile) ter bobnar Dio Britto (Thorns Of Sin, ex-Disrupted Inc., ex-In Torment).

9. 5. 2016

Najnovejša pridobitev založbe Napalm Records so kanadski ekstremni metalci The Agonist, ki so v studiu pravkar pričeli z delom na novem albumu, ki ga bo produciral Mike Plotnikoff (Otep, Buckcherry, Halestorm, Escape The Fate). Več podrobnosti naj bi sledilo v kratkem.

4. 5. 2016

Kolumbijski tehnični death metalci Internal Suffering bodo 24. junija pri založbi Unique Leader izdali svoj peti album z naslovom Cyclonic Void of Power. Na njem bodo naslednje skladbe:

Ride The Mountains Of Madness (Introduction)

Prvo poglavje – Ancient Dwellers Outside The Circles Of Time
Unleash The Antarctic Colossus (Prevail In The Universe With Crowning Might... Kadath Is The Vortex!)
Omnipotent Triumvirate (The Second Call Of Cthulhu | Heirs Of Might)
Vanished From Cosmos (Parallel Orb Inception... Expelled From The Nebula!)

Drugo poglavje – Aeonian Passages To Unfathomable Dimensions
Monumental Crusade (Portal Of Universal Secrets | Revitalized Into... Amenta!)
Dimension Of The Wicked (Creation Of Phenomenal Existence... Into The Tunnels Of Set!)
Upon Mystical Gateways (Defeat The Primal Fear... Unity Lies Beyond The Cosmos!)
Cyclonic Void Of Power (One With Eternity | Outer Gateways)

Tretje poglavje – Of Frozen Wastelands And The Mythos Beyond...
Abominable Highlands (Into The Monolithic Citadel Of Nyarlathotep!)
Protectors Of The Slumber Empire (Inhabitants Of The Watchtower | Polaris In The Sky)
Órbitas Ancestrales De Poder (Vorágine De La Negación | Efigie De Lo Supremo... 333!)

22. 4. 2016

Otep predstavljajo videospot za skladbo In Cold Blood z najnovejšega albuma z naslovom Generation Doom, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Napalm Records.




ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška