VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 9. 2021

Ameriški heavy rock trio Kadabra, v katerem so moči združili vokalist/kitarist Garrett Zanol, basist Ian Nelson in bobnar Chase Howard, na Bandcampu v posluh ponuja svoj debitantski album z naslovom Ultra, ki je izšel pretekli petek pri založbi Heavy Psych Sounds.

Ultra prinaša naslednje skladbe:
Graveyard
Faded Black
Eagle 20’s
Bean King
Death
Coyote
Settle Me

11. 6. 2021

Ameriška psihedelična fuzz rock zasedba Kadabra je podpisala za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri bo letos jeseni izdala svoj studijski prvenec. Začetek predprodaje in premiera prve skladbe sta napovedana za 15. junij.

Trio Kadabra iz Spokanea v zvezni državi Washington tvorijo vokalist/kitarist Garrett Zanol, basist Ian Nelson in bobnar Chase Howard.

7. 10. 2020

Ameriški doom metal kvartet Moon Wizard je konec prejšnjega tedna izdal svoj drugi dolgometražni album The Night Harvest, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Skupino iz Salt Lake Cityja v Utahu sestavljajo vokalistka Sami Wolf, bobnar Ashton Nelson, kitarist Aaron Brancheau in basist Joe Feil.

14. 4. 2020

Ameriška death metal zasedba Like Rats, v kateri sodeluje tudi polovica stoner/doom kvarteta High Priest iz Chicaga, je konec preteklega tedna pri Hibernation Release izdala svoj tretji studijski album Death Monolith, ki ga lahko v celoti preverite na založbinem Bandcampu. Album je posnel in zmiksal basist Andy Nelson, medtem ko je bil za mastering zadolžen Brad Boatright (Obituary, Full Of Hell, Tragedy).

16. 1. 2020

Kalifornijska doom metal zasedba Stygian Crown, ki jo sestavljajo bobnar Rhett A. Davis (ex-Morgion), kitarista Nelson Miranda (Gravehill) in Andy Hicks (Morbid Eclipse), basist Jason Thomas (Gravehill) ter pevka Melissa Pinion, je podpisala za založbo Cruz Del Sur Music. Skupina iz Los Angelesa namerava maja izdati tudi samonaslovljeni studijski prvenec.

30. 9. 2019

Kanadski stoner rock trio Woodhawk, v katerem so moči združili Turner Midzain (vokal, kitara), Mike Badmington (bas, vokal) in Kevin Nelson (bobni), predstavlja novi single Weightless Light s svojega tretjega albuma z naslovom Violent Nature, ki ga bo 1. novembra izdal v samozaložbi. Novi album so tudi tokrat posneli s producentom Jessejem Ganderjem (3 Inches Of Blood, Anciients, Bison, Japandroids).

Tracklista je sledeča:
Snake In The Grass
Weightless Light
Dry Blood
Heartstopper
Old Silence
Clear The Air
Violent Nature
As A Friend
Our Greatest Weakness

29. 3. 2018

DevilDriver nameravajo 6. julija pri založbi Napalm Records izdati novi album Outlaws 'Til The End, na katerega so uvrstili same priredbe country izvajalcev, kot sta legendi Johnny Cash in Willie Nelson ter nekateri drugi. V studiu so se frontmanu Dezu Fafari pridružili tudi številni glasbeni gostje kot John Carter Cash, Randy Blythe (Lamb Of God) in Hank3, pa tudi Ana Cristina Cash, Mark Morton (Lamb Of God), Lee Ving (Fear), Wednesday 13 (Wednesday 13, ex-Murderdolls), Burton C. Bell (Fear Factory) in Brock Lindow (36 Crazyfists). Tukaj je za pokušino na voljo tudi kratek dražilnik.

30. 12. 2016

Bobnar Blake Anderson, basist Frank Chin in kitarist Erik Nelson so zaradi osebnih razlogov zapustili ameriško thrash metal zasedbo Vektor. Ostal je le še frontman David DiSanto, ki pa je na Facebooku sporočil, da to ne pomeni konca banda, saj da je pesmi za Vektor začel pisati leta 1999 in jih piše še naprej.

20. 5. 2016

Spodaj lahko v celoti prisluhnete novemu studijskemu izdelku ameriške zasedbe Eternal Sleep z naslovom The Emptiness Of..., ki bo izšel danes pri Closed Casket Activities. Album je bil posnet s producentom Andyjem Nelsonom (Harm's Way, Weekend Nachos, Dead In The Dirt), medtem ko je bi za mastering zadolžen Brad Boatright (Nails, Obituary, Integrity).

29. 4. 2016

Na tej povezavi lahko v prisluhnete skladbi NTW z najnovejšega istoimenskega EP-ja ekstremne metal zasedbe Lord Mantis iz Chicaga, ki bo izšel danes pri založbi New Density. Posnetki so nastali z Andyjem Nelsonom (Weekend Nachos, Like Rats) za mešalko, medtem ko je bil za mastering zadolžen Collin Jordan (Windhand, YOB, Voivod).

11. 12. 2015

Švedska gothic metal zasedba Beseech predstavlja priredbo skladbe Highwayman, drugi single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom My Darkness, Darkess, ki bo izšel 4. marca pri založbi Despotz Records. Omenjeno skladbo je med drugim sredi 80-ih izvajala tudi country superskupina The Highwaymen, v kateri so se legendarnemu Johnnyju Cashu pridružili še Waylon Jennings, Kris Kristofferson in Willie Nelson.

31. 3. 2015
Brata Matthew in Gunnar Nelson bosta 15. maja pri Frontiers Music izdala novi studijski album z naslovom Peace Out, s katerim se vračata k melodičnemu hard rock zvoku iz začetka 90-ih. Tracklista je sledeča:
Hello Everybody
Back In The Day
Invincible
Let It Ride
I Wanna Stay Home
On The Bright Side
Rockstar
Autograph
What's Not To Love?
You And Me
Bad For You
Leave The Light On For Me
/B.B./

5. 5. 2014
Ameriška thrash zasedba BlackGates je po dveh letih objavila nov demo posnetek, ki nosi naslov Burn Eternal. Skupino sicer sestavljajo vokalist Dan Nelson (ex-Anthrax), bobnar Paul Bostaph (ex-Testament, ex-Exodus, ex-Slayer, ex-Forbidden), kitarist Jeremy Epp (The Venting Machine) in basist Luis Barillas (The Venting Machine). /J.G./

Avtor: Gorjanec
19. 11. 2012
Anger As Art so objavili naslovnico in tracklisto albuma z naslovom Hubris Inc., ki bo izšel 5. februarja prihodnje leto:
Hubris Inc.
Time Devours Life
Gods Of Hate
Anger Is The Reason
Speed Kills
This Is Why I Hate
As The Exalted Seethe
Pearls Before The Swine
Divided We Fall
Head Of The Snake
The Evil You Create
Pieces Of Red
Rage And Retribution
Never Forgive Never Forget
V komadu Rage And Retribution gostujejo Betsy Bitch (Bitch) na vokalu, kitarist Jim Durkin (ex Dark Angel) in basist Timothy Gaines (Stryper), pri The Evil You Create kot back vokalist sodeluje Steve Nelson (Evil Dead). Posebna je tudi skladba Speed Kills, saj gre za staro skladbo skupine Abattoir, v njej pa igra kitaro tudi Mark Caro, ki se tako pridružuje trem starim kolegom iz omenjenega banda.
Video za komad Time Devours Life si že lahko ogledate spodaj. /P.G./

22. 10. 2012

Z delovanjem so prenehali ameriški thrasherji Evildead. Nekaj članov zadnje zasedbe (vokalist Steve Nelson, kitarist Albert Gonzales, bobnar Rob Alaniz) in kitarist Joseph D'Anda, ki je igral v letu 1987, bo nadaljevalo ustvarjanje v novo ustanovljenem bandu Faeost. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija