VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

Finska metalcore/electro zasedba One Morning Left je objavila single Summerlovin.

Avtorica: Tina Urek
4. 4. 2024

Francoska založba Debemur Morti Productions bo 18. in 19. oktobra krstno izvedla festival Servants of Chaos 2024, na katerem bodo nastopili Dødheimsgard in bandi pod njenim okrlijem – Archgoat, Throane, Mütterlein, Aversio Humanitatis, Eitrin, Slidhr, Light of the Morning Star in Ulcerate.

Festival bo gostil klub ResonanzWerk v Oberhausnu v Nemčiji. Za več informacij lahko tukaj spremljate dogodek na Facebooku.

12. 3. 2024

Domača stoner/doom zasedba Omega Sun je predstavila videospot za komad Early Morning, ki je del njihovega aktualnega ploščka Roadkill.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2024

Finski doom/death metalci Swallow The Sun bodo 30. aprila pri Alone Records na vinilu izdali zbirko The Singles Collection (The Spinefarm Years). Kot pove že ime, bo izdaja pokrivala bandovo sodelovanje z založbo Spinefarm Records, natančneje te izdaje:

The Morning Never Came
Ghosts Of Loss
Hope
New Moon
Emerald Forest And The Blackbird
Plague Of Butterflies (EP)

8. 1. 2024

Litovsko-nemški folk/viking metalci Romuvos predstavljajo pesem Sun And The Morning Star, ki je del njihovega prihajajočega četrtega albuma Spirits.

8. 12. 2023

Litovsko-nemška folk/viking metal zasedba Romuvos je obelodanila skladbo World Tree s svojega četrtega albuma Spirits, ki bo izšel 9. februarja pri Hammerheart Records. Znan je tudi že nabor skladb:

Snake Dance
Sun and the Morning Star
World Tree
Become as One
Garden of the Sun
Spirits of the Oak
Fire
Crescent Moon

4. 12. 2023

Grški simfoničarji Horrorgraphy so podpisali za Wormholedeath Records, kjer bodo 19. januarja izdali svoj tretji plošček, ki bo nosil naslov A Knight's Tale. Tracklista:

Reputation and Honour (Intro)
Prison (ft. Snowy Shaw)
Theseus
Palamon
Destiny
Fate
Under the Sun
The Morning Gray
The End

13. 10. 2023

Finski metalcorovci One Morning Left predstavljajo video za komad Neon Inferno (Paradise) s prihajajočega albuma Neon Inferno.

20. 9. 2023

Švedski heavy metalci Sorcerer bodo 27. oktobra pri Metal Blade Records izdali svoj nov studijski album Reign of the Reaper. Fantje so že predstavili videospot za single Morning Star in razkrili naslovnico ter naslove komadov.

Morning Star
Reign Of The Reaper
Thy Kingdom Will Come
Eternal Sleep
Curse Of Medusa
Unveiling Blasphemy
The Underworld
Break Of Dawn

Avtorica: Tina Urek
18. 8. 2023

Konec junija smo poročali, da so Primorci Omega Sun s singlom The One napovedali nov album. Včeraj pa smo izvedeli, da bo drugi single z naslovom Doomer izdan 1. septembra, medtem ko bo plošček Roadkill v digitalni obliki ugledal luč sveta 8. septembra pri No Profit Recordings. Sredi decembra naj bi sledila izdaja na vinilu, in sicer v omejeni nakladi 300 kosov, od katerih bo 50 izdelanih s posebnim dizajnom, za katerega je v celoti poskrbel Jan Taitl.

In še: album sta posnela Žan »Cigo« Brešan in Teo Orlando lansko leto v Ostudio6 v Novi Gorici. Miks in mastering je uredil Igor Kukanja. Tracklista:

The One
Black Dust
Survive
Another You
Early Morning
Doomer

12. 7. 2023

Švicarji Cellar Darling se oktobra odpravljajo na evropsko turnejo, na kateri želijo skupaj z Iamthemorning in Maer, dark folk projektom Anne Murphy in Marjane Semkina, pričarati prav posebne jesenske večere.

Nam najbližje se bodo zasedbe ustavile na Dunaju, in sicer 24. oktobra v tamkajšnjem klubu Viper Room.

8. 5. 2023

Melodični death metalci Worth bodo ta petek izdali svoj drugi dolgolmetražec. Pri tem gre za samonaslovljeni album, ki bo obsegal 14 pesmi:

Time Won't Heal
In Compulsion
Entwined
Cravings
Chased
Unbound
Emptiness
Morning Blaze
Vanished
Nu Uita
Frozen Echelon
Nova
One Named Nightmare
To Light One's Fire

11. 10. 2022

Ameriški black/death metalci Appalling napovedujejo nov studijski izdelek, tokrat pod okriljem založbe Personal Record, in sicer bodo 2. decembra izdali tretjo studijsko ploščo Sacrilege. Naslovnico zanjo je naslikal Benjamin A. Vierling, prinaša pa naslednje skladbe:

The Morningstar After (Intro)
Life in Prism
Gilded Restraints
Unwavering Feeling of Dread and Despair
Father Inferior
Collection Plate
Pavilion
Nunsploitation
These People Need to Die

18. 8. 2022

Sonja je novonastali metal band pod vodstvom Melisse Moore, bivše članice black metal zasedbe Absu. Pred izidom prvenca Loud Arriver zasedba predstavlja single z naslovom Nylon Nights. Poleg singla pa boste na albumu našli še naslednje komde:

When the Candle Burns Low…
Nylon Nights
Pink Fog
Wanting Me Dead
Fuck, Then Die
Daughter of the Morning Star
Moans from the Chapel
Loud Arriver

15. 7. 2022

Electro power prog zasedba Voyager je posnela video za single Submarine, ki ga lahko preverite spodaj. Single je del prihajajočega live albuma z naslovom A Voyage Through Time. Možna so že prednaročila, tracklista pa je takšna:

To the Morning Light
The Eleventh Meridian
Sober
White Shadow
Devil in Me
I am the Revolution
Iron Dream
The Meaning of I
Hyperventilating
Summer Always Comes Again
Seasons of Age
To the Riverside
Ghost Mile
The Fragile Serene
Brightstar
Runaway

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj