Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 1. 2023

Michael Monroe je objavil videospot za naslovni komad svojega novega albuma I Live Too Fast Too Die Young. Pri komadu je sodeloval Michaelov zelo tesen prijatelj Slash (Guns N' Roses, Slash, Velver Revolver).

Avtorica: Tina Urek
16. 9. 2022

Vokalist Michael Monroe je junija dopolnil šestdeset let. V počastitev obletnice se bo v originalni zasedbi prvič po štirih desetletjih zbrala legendarna finska skupina Hanoi Rocks in prihodnji petek nastopila na koncertu v Helsinkih.

28. 4. 2022

Michael Monroe bo 10. junija pri Silver Lining Music izdal nov solo album I Live Too Fast To Die Young. Spodaj lahko prisluhnete komadu Can´t Stop Falling Apart, ki bo na izdaji poleg sledečih:

Murder The Summer Of Love
Young Drunks & Old Alcoholics
Derelict Palace
All Fighter
Everybody's Nobody
Antisocialite
Can't Stop Falling Apart
Pagan Prayer
No Guilt
I Live Too Fast To Die Young
Dearly Departed

Avtorica: Tina Urek
1. 4. 2022

Accept, Blind Guardian, Sacred Reich Phil Campbell And The Bastard Sons Play Motörhead, Grave Digger, The Night Flight Orchestra, Michael Monroe, Atlantean Kodex, Night Demon, Heathen, Axxis, Razor, Nifelheim, Villagers Of Ioannina City, Midnight, Suicidal Angels, Sulphur Aeon, Sorcerer, Indian Nightmare ter Neck Cemetery so trenutno potrjeni bandi za letošnjo izvedbo festivala Rock Hard Festival, ki se bo odvijal med 3. in 5. junijem v nemškem kraju Gelsenkirchen.

23. 12. 2021

Legendarna švedska rock'n'roll zasedba The Hellacopters, v kateri sodelujeta Nicke Andersson (Lucifer, Entombed, Death Breath, Imperial State Electric) in Dregen (Backyard Babies, ex-Michael Monroe), predstavlja videospot za najnovejši single Reap A Hurricane. Gre za prvo skladbo s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Eyes Of Oblivion, ki bo izšel 1. aprila pri založbi Nuclear Blast Records.

Reap A Hurricane bo pred tem na voljo tudi kot 7" single na barvnem vinilu, ki na B-strani prinaša ekskluzivno skladbo Done Fighting.

22. 1. 2020

Lordi so objavili besedilni video za najnovejši single Like A Bee To The Honey, na katerem gostuje tudi legendarni finski rocker Michael Monroe (ex-Hanoi Rocks). Gre za skladbo s prihajajočega studijskega izdelka Killection, ki izide 31. januarja pri AFM Records, katere avtorja sta stara mačka Paul Stanley (Kiss) in Jean Beauvoir (Crown Of Thorns, ex-The Plasmatics, ex-Voodoo X).

20. 9. 2019

Michael Monroe predstavlja videospot za skladbo Last Train To Tokyo, drugi single z njegovega novega solo albuma One Man Gang, ki bo izšel  18. oktobra.

One Man Gang bo postregel s sledečimi skladbami:
One Man Gang
Last Train To Tokyo
Junk Planet
Midsummer Nights
The Pitfalls Of Being An Outsider
Wasted Years
In The Tall Grass
Black Ties And Red Tape
Hollywood Paranoia
Heaven Is A Free State
Helsinki Shakedown
Low Life In High Places

Monroe je okoli sebe zbral zvezdniško zasedbo, ki jo sestavljajo Sami Yaffa (ex-Hanoi Rocks, ex-New York Dolls) na basu, Rich Jones (ex-Ginger Wildheart) na kitari, Steve Conte (ex-New York Dolls) na drugi kitari in Karl Rockfist (ex-Danzig, ex-Steel Prophet, The Chelsea Smiles) na bobnih.

5. 8. 2019

Finski rocker Michael Monroe (ex-Hanoi Rocks) predstavlja besedilni video za naslovno skladbo novega solo albuma One Man Gang, ki v trgovine prihaja 18. oktobra. V skladbi kot posebni gost sodeluje tudi punk rock legenda in kitarist Captain Sensible (The Damned).

17. 5. 2017

Italijanski rockerji Dobermann so objavili besedilni video za skladbo Radioactive, v kateri gostuje tudi kitarist Ron »Bumblefoot« Thal (ex-Guns N' Roses, Art Of Anarchy). Gre za novi single z njihovega aktualnega albuma Pure Breed, katerega je produciral Fabio Trentini (Guano Apes, H-Blockx). Tracklista je sledeča:
Spnc (Intro)
War Thunder
Taking In The Outtakes
Radioactive
Pure Breed
I Fucking Hate Drummers
I Need A Holiday
Stuck In Traffic
Hometown
Magic Mountain

Skupino je leta 2011 ustanovi basist in pevec Paul Del Bello, ki je pred tem sodeloval že z nekaterimi legendarnimi imeni, kot so Adam Bomb (ex-TKO), Steven Adler (ex-Guns N' Roses, ex-Adler's Appetite) in Michael Monroe (ex-Hanoi Rocks, ex-Demolition 23., ex-Jerusalem Slim).

2. 3. 2016

Britanski sludgerji Victorian Whore Dogs bodo 1. aprila pri Hibernacula Records izdali album Afternoonified, ki prinaša naslednje komade:
Mutton Shunter
Captain Kirk Was My Favourite Stormtrooper
I Have Become
Murder Boner
Barrington Monroe
(I Can't Believe It's) Nutbutter
Agœcia
Snatch Files
Nååñshååg
Southern Fried Homicide
Sebastian Tenderhoof

Band je poleg tega objavil koncertni video za skladbo I Have Become z lanskega nastopa na festivalu Bloodstock.

8. 1. 2016

Britanski rockerji Hey! Hello! predstavljajo videospot za skladbo z naslovom Automatic Love s prihajajočega albuma, ki izide letos.

Projekt sestavljajo sami preverjeni glasbeniki, kot so kitarist Ginger Wildheart (The Wildhearts, ex-The Quireboys, ex-Michael Monroe, ex-Brides Of Destruction), vokalistka Hollis Mahady (Love Zombies), kitarist The Rev (ex-Towers Of London, The Howling), basist Toshi (AntiProduct) in bobnarka Ai Sugiyama (Trip To Miami).

7. 9. 2015
Finski glammer Michael Monroe je posnel videospot za komad Old King's Road, ki se nahaja na prihajajočem albumu Blackout States. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
29. 7. 2015

Švedi Hardcore Superstar, ki so pred slabim tednom nastopili na festivalu MetalDays v Tolminu, in legendarni finski rocker Michael Monroe (ex-Hanoi Rocks) se jeseni odpravljajo na skupno evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim gostovali tudi 21. 10. v Münchnu, 24. 10. v Raveni in 25. 10. v Milanu. /B.B./

1. 6. 2015
Michael Monroe bo 16. oktobra pri Spinefarm Records izdal album Blackout States. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
12. 3. 2015
Razvpiti finski rocker Michael Monroe je obnovil pogodbo z Universal Music/Spinefarm Records, kjer bo jeseni izšel tudi novi studijski album. Monroe je s svojim bandom že pričel s snemanjem, za produkcijo pa skrbi Chips Kiesbye (The Hellacopters, Sator, Nomads). /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana