VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 5. 2024

Simone Simons, pevka slavnih simfoničarjev Epica, bo izdala debitanski solo album z naslovom Vermillion. Prvi single Aeterna, ki ga je napisala ob pomoči Arjena Lucassena (Ayreon), bo uradno predstavljen danes zvečer ob 18.30 uri na njenem Instagram profilu. Tracklista:

Aeterna
In Love We Rust
Cradle To The Grave (feat. Alissa White-Gluz)
Fight Or Flight
Weight Of My World
Vermillion Dreams
The Core
Dystopia
R.E.D.
Dark Night Of The Soul

Avtorica: Tina Urek
25. 1. 2024

Italijanski black metal veterani Funeral Oration so objavili single Plenus Larvarum, s katerim napovedujejo tretji studijski album Antropomorte. Izdali ga bodo pri založbi Avantgarde Music, pri kateri so že leta 1996 izdali prvenec Sursum Luna, po razpadu in ponovni združitvi pa še leta 2019 drugi album Eliphas Love.

Člani Funeral Oration so Luca La Cara (kitare, klaviature), The Old Nick (vokal) in basist Iblis (Handful Of Hate) in bobnar David Folchitto (Stormlord, Kaledon, Screaming Banshee idr.).

21. 2. 2023

Z velikim veseljem najavljamo dogodek Temperance – Meet & Greet, ki bo potekal 3. marca 2023 pred koncertom kraljice simfoničnega metala Tarje. Kot predskupina za Tarjo nas bodo prvič v Sloveniji obiskali vse bolj uspešni melodični metalci Temperance. Na predkoncertnem dogodku bosta Marco Pastorino (kitara, vokali) in Luca Negro (bas kitara) delila svoje izkušnje s turneje, nasvete in morda tudi kaj zaigrala. Seveda bosta na voljo za vprašanja.

Dogodek bo Paranoid soorganiziral z glasbeno šolo Overdrive. Za več informacij o samem dogodku preverite naš napovednik.

23. 9. 2022

Kolumbijski heavy metalci Diamond Chazer so objavili besedilni video za skladbo Alucarda, ki se nahaja na prihajajočem prvencu z naslovom Starriders.

9. 8. 2022

Kolumbijski heavy metalci Diamond Chazer za 18. oktober napovedujejo album Starriders. To bo njihov prvi album, izšel bo pri Fighter Records na CD-ju, kaseti, vinilu ter digitalno in bo vseboval 12 komadov:

Intro: Stargate
Starrriders I: Lords of the Space
Lightning
Into the Vortex (instrumental)
Highway to Our Dreams
Cosmic Samurai
A.R.C.A.D.E. (instrumental)
The Pact
Alucarda
Insane & Unleashed
The Void
Starriders II: Nibiru Deadly Star

28. 7. 2022

The Halo Effect vas vabijo na interaktivni ogled Göteborga. Kot se za zasedbo spodobi, pa ne gre za klasični turistični ogled, ampak za t. i. death metal tour, skozi katerega vas bodo popeljali na mesta, ki so pomembna za razvoj njihove zasedbe in za nastanek göteborške death metal scene oziroma žanra.

S sodelovanjem v lovu na zaklad pa lahko zadanete enega izmed petih kompletov mercha ali digitalno srečanje s člani banda. Navodila so zelo enostavna: zasedbi pošljite sporočilo na njihov Instagram, to pa naj vsebuje besedo »Gothenburg«. Na interaktivno popotovanje pa se lahko odpravite tukaj.

Avtor fotografije je Lucas Englund.

Avtorica: Tina Urek
21. 1. 2022

Založba InsideOut Music bo 18. februarja izdala tretji studijski album projekta Star One z naslovom Revel in Time, ki prinaša naslednje komade:

CD1:
Fate of Man
28 Days (Till the End of Time)
Prescient
Back from the Past
Revel in Time
The Year of '41
Bridge of Life
Today Is Yesterday
A Hand on the Clock
Beyond the Edge of It All
Lost Children of the Universe

CD2:
Fate of Man
28 Days (Till the End of Time)
Prescient
Back from the Past
Revel in Time
The Year of '41
Bridge of Life
Today Is Yesterday
A Hand on the Clock
Beyond the Edge of It All
Lost Children of the Universe

Ne, ne gre za napako, oba albuma vsebujeta skladbe z enakimi naslovi, a na njih gostujejo različni glasbeniki. Gostov na albumu ni malo, saj mastermindu projekta Arjenu Lucassenu delajo družbo Brandon Yeagley, Wilmer Waarbroek, zbor Hellscore, Roy Khan, Tony Martin,Marcela Bovio, Irene Jansen, Brittney Hayes, Steve Vai, Jens Johansson, Michael Romeo, Timo Somers, John »Jaycee« Cuijpers, Russell Allen, Floor Jansen, Joe Lynn Turner, Bumblefoot, Michael Andersson, Adrian Vandenberg, Alessandro Del Vecchio, Jeff Scott Soto, Will Shaw, Ross Jennings, Marcel Singor, Damian Wilson, Erik van Ittersum, Joel Hoekstra, Dan Swanö, Michael Mills, Ed Warby in Joost van den Broek.

Video za naslovni komad (verzijo s prvega CD-ja) si že lahko ogledate spodaj.

3. 12. 2021

Italijanska hardcore/metal zasedba Browbeat bo 22. januarja izdala EP z naslovom The Showdown. The Showdown sta posnela, zmiksala in masterirala Luca Cocconi in Simone Sighinolfi v Audiocore Studio. Več informacij sledi.

29. 11. 2021

Ameriški psihedelični stoner metal trio Merlock je nedavno izdal svoj drugi EP z naslovom You Cannot Be Saved, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Grimelord
Idolon (Return)
Final Condemnation
Where No One Goes
Gloomtrain
Electric Funeral (priredba Black Sabbath)

Skupino iz zvezne države Washington sestavljajo kitarist/vokalist Taylor D. Waring, basist Andrew Backes in bobnar Lucas Barrey.

18. 10. 2021

Angleški sludgerji Tigguo Cobauc napovedujejo svoj dolgometražni prvenec Trial by Combat. Album, ki ga je posnel in zmiksal Chris Taylor v NoiseBoy Studios (Salford) ter masteriziral Luca Martello pri Major Oak Audio (Nottingham), bo izšel 11. januarja 2022. Na albumu bo 6 pesmi:

Demolished Blood
Ravaging the Innocents
Gjallehorn's Warning
Tigguo Cobauc
New World Collision
Endless Suffering

4. 10. 2021

Čilski Espada (Lucas Fermandois na basu, Nicolas Young na kitari in vokalu ter Carlos Pereira na bobnih) so minuli teden preko Elevate Records izdali svoj prvi single z naslovom Negación. Na njem sta dva komada, ki napovedujeta prihajajoči dolgometražni prvenec Caleu in ju lahko slišite spodaj.

4. 10. 2021

Italijanski progresivci Even Flow so objavili single Ray of Light. Even Flow so Giorgio Lunesu (bobni), Marco Pastorino (vokali), Pietro Paolo Lunesu (kitara), Luca Negro (bas kitara). Video si lahko ogledate spodaj.

17. 9. 2021

Italijanska enočlanska progesivna/ambientalna/new age zasedba Mistheria (Bruce Dickinson, Vivaldi Metal Project) bo ponovno združila moči z bobnarjem Geritom Lammom (Xandria, Catalyst Crime), in sicer za prihajajoči album z naslovom EpiClassica. Pri prvem, zaenkrat še neimenovanem singlu, bodo tako sodelovali Gianluca Mastrangelo (vokal), Mistheria (klaviature), Francesco Corapi, (kitara), Wanda Ortiz (bas) in Gerit Lamm (bobni).

1. 9. 2021

Čeprav si na prvo žogo pod imenom Increase the Anima predstavljamo band, pa se namesto tega pod tem poimenovanjem skriva Davide Porcelli, bobnar in basist, ki je igral tudi pri Egosystema. Odločil se je za solo projekt, prvi EP Elisabeth pa bo na voljo 31. oktobra pri založbi Tunecore. »Elisabeth je svež in moderen rock album,« pravi Porcelli. Pri stvaritvi sodelujejo še Marco Pastorino (Temperance, Virtual Symmetry), Luca Birocco (Egosystema), Luca Negro (Temperance) in drugi. Likovno podobo ploščka je ustvaril Gustavo Sazes, ki je risal podobe tudi za bande, kot so Arch Enemy, Angra in drugi. Za lažje čakanje lahko spodaj že poslušate in si ogledate prvi singel.

Tracklista:
Close Enough to Me
Nothing Will Stand in My Way
Take Your Hand
Tonight
Set Mach Game

Avtorica: Mateja Felc
12. 7. 2021

Švedska stoner/doom metal zasedba Häxmästaren je podpisala za založbo Majestic Mountain Records, pri kateri bo prihodnji mesec izdala vinilno verzijo svojega drugega albuma Sol I Exil.

Häxmästaren iz Gothenburga tvorijo basist Lucas Monryd, bobnar Marcus »Somliga« Andersson, kitarista Andreas Petersson in Fredrik Edvardsson ter vokalist Niklas Ekwall.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija