VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 3. 2024

Posebneži Sólstafir, ki smo jih lani skupaj z Amorphis ujeli v Zagrebu, se novembra in decembra odpravljajo na turnejo po Evropi. Z njimi se bodo na pot podali Helga in Hamferð. Med drugim boste lahko Islandce ujeli 6. decembra na Dunaju. Druge datume pa najdete na sliki.

7. 11. 2023

Organizatorji Inferno Metal Festivala 2024 so obelodanili razpored po dnevih za naslednjo edicijo festivala. Ta je takšen:

ČETRTEK:
Kampfar
Candlemass
Nordjevel
Cattle Decapitation
Keep of Kalessin
Konvent
Crypta
Signs of the Swarm
Orm
200 Stab Wounds
Forcefed Horsehead
Nakkeknaekker
Vomit Forth
H.P. Doomcraft

PETEK:
At the Gates
Sólstafir
Carpathian Forest
Vltimas
Arthur Brown
Mantar
Extermination Dismemberment
Umbra Conscientia
Automaton
Vorga
Celestial Scourge
Deception
Visegard
Deathbarrel

SOBOTA:
Dimmu Borgir
Borknagar
Me And That Man
Orbit Culture
Saor
Khold
Jo Quail
Madder Morten
Dwaal
Void ov Voices
Tilintetgjort
In Twilight’s Embrace
Befouled
Shaving The Werewolf
Imbalance
Horrifier
Deathbarrel

NEDELJA:
Taake
Finntroll
Cynic
Winterfylleth
Misþyrming
Koldbrann
Bell Witch
Dödsrit
Phantom Fire
Zustand Null
Tusmørke
Inchiation
Blodkvalt
Selvforakt
Terminal

2. 11. 2023

Inferno Metal Fest je z zadnjimi potrditvami za naslednje leto dobil končno podobo. Med 28. in 31. marcem bodo v Oslu nastopile te zasedbe:

Dimmu Borgir, Taake, At the Gates, Kampfar, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Me and That Man, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Cynic, Nordjevel, Orbit Culture, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Arthur Brown, Misþyrming, Saor, Mantar, Koldbrann, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Bell Witch, Extermination Dismemberment, Dödsrit, Madder Mortem, Dwaal, Void ov Voices, Jo Quail, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Automaton, Befouled, Vorga, Zustand Null, Forcefed Horsehead, Shaving the Werewolf, Tusmørke, Visegard, Imbalance, Nakkeknaekker, Celestial Scourge, Deception, Vomit Forth, Horrifier, H.P. Doomcraft, Inchoation, Terminal, , Blodkvalt, Selvforakt, Deathbarrel.

Vstopnice so že na voljo.

16. 10. 2023

Finski melodičarji Amorphis so objavili live videospot za pesem The Bee, ki je del aktualnega albuma Queen of Time (Live at Tavastia 2021), ki je minuli petek ugledal luč sveta.

V živo bomo lahko Fince ujeli 1. novembra pri naših južnih sosedih.

25. 9. 2023

Finski melodičarji Amorphis so objavili live video za skladbo Wrong Direction, ki je del albuma Queen of Time (Live at Tavastia 2021), ki bo ugledal luč sveta 13. oktobra pri Atomic Fire Records.

V živo bomo lahko Fince ujeli 1. novembra pri naših južnih sosedih.

28. 8. 2023

Finski melodičarji Amorphis so najavili svoj tretji live album z naslovom Queen of Time (Live at Tavastia 2021), ki bo ugledal luč sveta 13. oktobra pri Atomic Fire Records. Band je v sodelovanju z Anneke Van Giersbergen posnel video za skladbo Amongst Stars s tega.

V živo bomo pa lahko Fince ujeli 1. novembra pri naših južnih sosedih.

19. 6. 2023

Borknagar so med prvimi znanimi imeni za Inferno Metal Festival 2024. Poleg njih so bili napovedani še Sólstafir, Finntroll, Keep of Kalessin, Misþyrming, Saor, Konvent, Khold, Crypta, Extermination Dismemberment, Orm, Tilintetgjort, Imbalance, Nakkeknaekker in Horrifier.

Inferno Metal Festival 2024 se bo odvil med 28. in 31. marcem 2024.

18. 5. 2023

Finski melodičarji Amorphis se konec oktobra odpravljajo na drugi del evropske turneje. Tokrat jih bo pot ponesla tudi k našim južnim sosedom, saj bodo 1. novembra nastopili v zagrebškem klubu Boogaloo. Družbo jim bodo delali Sólstafir in Lost Society.

19. 4. 2023

Islandski atmosferični rockerji Sólstafir se prihodnji mesec odpravljajo v studio, kjer naj bi nastal njihov najnovejši celovečerec. Več informacij band trenutno še ne želi razkriti.

12. 1. 2023

Sólstafir so objavili videospot za komad Dionysus s še zmeraj aktualnega albuma Endless Twilight of Codependent Love iz leta 2020.

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

2. 9. 2022

Organizatorji festivala Metaldays so včeraj razkrili nove potrditve za naslednjo izvedbo, t. i. RESTART edicijo: Kataklysm, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy in Nervosa.

Vstopnice so že v prodaji. Poleg prvih najav so objavili še videokolaž z letošnjega festivala.

18. 2. 2022

Poleg Sólstafir je znanih še devet bandov, ki bodo nastopili na češkem festivalu Brutal Assault 2022. To so: Bloodywood, Carnation, Dool, Oranssi Pazuzu, Pupil Slicer, Skepticism, Slope, The Devil's Trade in Thy Catafalque.

6. 1. 2022

Nemška post black metal zasedba V/Haze Miasma bo jutri izdala svoj EP z naslovom Nebula. EP naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Solstafir, Der Weg einer Freiheit in Enslaved.

13. 12. 2021

Pri založbi Peaceville Records sta na voljo dve posebni izdaji zasedb Katatonia in Paradise Lost.

Zasedba Katatonia praznuje 25 let obstoja svoje mojstrovine Brave Murder Day iz leta 1996, ki je na novo izšla z dodatno knjižico s spremno besedo Andersa Nystroma in Jonasa Renkseja. To in še druge izdaje od teh Švedov najdete tukaj, poleg tega pa se ti v letu 2022 skupaj s Sólstafir odpravljajo na co-headlining turnejo.

Zasedba Paradise Lost pa praznuje 30 let od izida svojega albuma Gothic. Tega, album Lost Paradise in EP Gothic je remastiriziral Jaime Gomez Arellano v Orgone Studios, poleg tega je bilo dodanih nekaj posnetkov v živo, tako da bo limitiran boxset z naslovom The Lost and the Painless obsegal kar 6 CD-jev in DVD. Možen pa je tudi nakup s kaseto.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija