VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 10. 2023

Kalifornijski heavy/power metal veterani Leatherwolf, ki so pred dvema letoma praznovali 40 let delovanja, z videospotom za komad Only the Wicked spominjajo na svoj aktualni lanski album Kill the Hunted.

16. 9. 2022

Kalifornijski veterani Leatherwolf bodo novembra izdali album z naslovom Kill the Hunted, ki prinaša naslednje komade:

Hit the Dirt
Nobody
Kill the Hunted
Only the Wicked
Madhouse
Medusa
The Henchman
(Evil) Empires Fall
Road Rage
Lights Out Again
Enslaved

5. 8. 2019

Vokalist Michael Olivieri (ex-Hailmary, ex-Soul Sign) je že drugič zapustil kalifornijsko heavy metal zasedbo Leatherwolf, ki je že našla zamenjavo zanj v mladem Keithu Adamiaku (Ninja Gandhi). Skupina trenutno dela tudi na novem materialu, katerega bo produciral Roy Z (Bruce Dickinson, Judas Priest).

12. 3. 2018

War of Thrones predstavljajo videospot za komad Aftermath. Zasedbo sta ustanovila vokalist Wade Black (ex-Crimson Glory, ex-Leatherwolf) ter kitarist Rick Renstrom, komad pa se nahaja na debitantskem albumu Conflict In Creation, ki je izšel prejšnji teden. 

 

 

Avtorica: Tina Urek
1. 12. 2017

Novi superskupini z imenom Of Gods & Monsters, v kateri so se zbrali vokalist Kevin Goocher (Phantom-X, ex-Omen), kitarist Joey Tafolla (Jag Panzer, Leatherwolf) in bobnar Deen Castronovo (Revolution Saints, The Dead Daisies, ex-Journey, ex-Ozzy Osbourne, ex-Hardline), se je sedaj na basu pridružil še Timothy Gaines, nekdanji član zasedbe Stryper.

19. 9. 2017

Skupina Clockwork Revolution, v kateri so se zbrali nekdanji člani Yngwie J. Malmsteen, Crimson Glory in Kamelot, je objavila videospot za skladbo Heritage s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. septembra pri Sonic Night Music Club. Tracklista je sledeča:
Give Me The Reins
Now I Know
Heritage
Fade Away
Monsanto
Carnivore
Sweet Leaf
Endless
Last In Line
Test My Pride

Clockwork Revolution sestavljajo bobnar Patrick Johansson (ex-W.A.S.P., ex-Yngwie J. Malmsteen), vokalist Wade Black (ex-Leatherwolf, ex-Crimson Glory, ex-Seven Witches), basist Dirk Van Tilborg (ex-Alias, ex-Kamelot) in kitarist Dewayne Hart (Kinlin).

14. 4. 2017

Leatherwolf so objavili videospot za skladbo Kill And Kill Again, za katerega so uporabili posnetke z njihovega nastopa na festivalu Keep It True leta 2015. Za audio miks je bil zadolžen legendarni producent Chris Tsangarides (Judas Priest, Thin Lizzy, Anvil), medtem ko so mastering zaupali Tomu Bakerju (Judas Priest, Alice Cooper, Avenged Sevenfold).

26. 7. 2016

Nova heavy metal zasedba z imenom Clockwork Revolution, v kateri so se zbrali bobnar Patrick Johannson (Yngwie Malmsteen’s Rising Force, W.A.S.P., Gus G, Lynch Mob), vokalist Wade Black (Leatherwolf, Crimson Glory, Seven Witches, Leash Law), basist Dirk Van Tilborg (Alias, Attakk, Crimson Glory, Kamelot) in kitarist Dewayne Hart (Kinlin), trenutno dela na masteringu svojega debitantskega albuma, ki naj bi izšel enkrat letos.

Clockwork Revolution so posneli tudi videospot za skladbo z naslovom Give Me The Reins, ki si ga lahko ogledate spodaj.

23. 3. 2016

Iced Earth so tretji in zadnji potrjeni headliner festivala Bang Your Head, ki se bo odvijal od 14. do 16. julija v nemškem kraju Balingen. Tako se pridružujejo Slayer in Twisted Sister, družbo pa jim bodo delali še Carcass, Testament, Uriah Heep, Grave Digger, Candlemass, Metal Church, Dragonforce, Nazareth, The Dead Dasies, Great White, Tankard, Girlschool, Crematory, Equilibrium, Ektomorf, Sacred Reich, Tyketto, Impellitteri, Threshold, Unleashed, Dare, Delain, Freedom Call, Manilla Road, Leatherwolf, Satan, Battle Beast, Tigertailz, Babylon A.D., Night Demon, Stallion, Black Trip in Warpath.
Za ogrevanje bodo dan prej poskrbeli Overkill, Rage, Sodom in Nitrogods.

9. 12. 2013
Heavy metalci Leatherwolf bodo 15. decembra izdali novi album Unchained Live. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
30. 1. 2012
Leatherwolf so ta vikend ob 30. obletnici skupine in 25. obletnici izida debitantskega albuma v klubu Ramona Mainstage v Kaliforniji snemali live DVD. Skupino poleg originalnih članov, Michael Olivieri (vokal, kitara), Carey Howe (kitara) in Dean Roberts (bobni), sestavljata še basist Patrick Guyton in novi kitarist Rob Math. Za miksanje posnetkov bo poskrbel Roy Z (Halford, Bruce Dickinson), izid pa je napovedan za letos poleti. /B.B./

21. 4. 2008
Leatherwolf so tukaj objavili video za skladbo Dr. Wicked (Rx O.D.) z albuma New World Asylum. /P.G./

10. 11. 2007
Leatherwolf so se razšli s kitaristom Geoffom Gayerjem. /M.P./

19. 9. 2007
Leatherwolf novembra prihajajo na evropsko turnejo. /M.P./

19. 6. 2007
Ameriški heavy metalci Leatherwolf bodo po vrnitvi originalnega vokalista Mikea Olivierija ponovno posneli zadnji album World Asylum, ki so ga posneli in izdali lani z Wadeom Blackom (Crimson Glory, ex- Seven Witches). /M.P./

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj