VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

14. 3. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel so objavili nov koncertni videospot za balado Topla je smrt. Posnetek je nastal na lanskoletnem praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin, kjer je za mikrofon po dolgem času poprijel tudi Alex Škofljanec. Metalsteel bodo ta vikend nastopili tudi na 25. obletnici Paranoida. Ali bodo tudi tokrat za obiskovalce pripravili kaj posebnega, pa se boste lahko prepričali že jutri na Metelkovi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

24. 1. 2024

Znani so prvi trije bandi, ki bodo 7. septembra nastopili na mariborskem Brutal Janez Festu 2024. To so: kranjski death metalci Armaroth, velenjski black metalci Kholn in italijanski doomish blackerji Nubivagant.

3. 1. 2024

Briški asocialni sludge/post metalci Goragorja sporočajo, da so izdali nov album Monokrom. Za zvok sta tudi tokrat poskrbela Janez Zega in James Plotkin. To pot se je band glasbeno podal v temačnejše in težje sfere, a kljub temu obzorja razširil z atmosferičnimi in melodičnimi deli. Album je digitalno dosegljiv na bandovem profilu Bandcamp, v fizični obliki pa bo na voljo kmalu.

22. 12. 2023

Rudolf Maister in Jože Plečnik krojita usodo naslednje edicije Brutal Janez Festa. Ker je Maister zavzel Janezovo vojašnico (Štuk) in zadolžil Plečnika za njeno prenovo, se je morala ekipa, zadolžena za nemoteno izvedbo ponovnega počitniškega domovanja Brutalnega Janeza v Mariboru, seliti onkraj Drave.

V varnem zavetju kluba MC Pekarna bodo PartySani, Paranoidovci in IndiJanezi 7. septembra gostili skupine, ki so za kratek čas zapustile svoj dom, da po svetu širijo novico o novem svetovnem redu.

Zato, dragi sledilci težke kovine, ne oklevajte, pridružite se Maistrovi črni vojski in pokažite, da vam je mar. Mar za mesto, mar za deželo, mar za metal! Na juriš!

17. 10. 2023

Ljubljanska doom metal zasedba Mist išče basista/basistko iz Ljubljane ali okolice za daljše sodelovanje pri snemanju, izdaji singla/albuma in za koncertiranje.

Vaje so enkrat tedensko v Ljubljani. Izkušnje so zaželene, niso pa nujne. Vsi interesenti lahko bandi pišete po mailu ali pa pošljete zasebno sporočilo na Facebooku.

11. 9. 2023

Češka death metal zasedba Fleshless, ki je minuli konec tedna nastopila na mariborskem Brutal Janez Festu, je lani izdala EP z naslovom Kingdom of the Liars.

Če želiš brezplačno prejeti eno od dveh zgoščenk, se udeleži aktualne nagradne igre.

1. 9. 2023

Žal so morali zaradi bolezni odpovedati nastop kranjski Armaroth, namesto njih bodo v soboto na Brutal Janez Festu nastopili domači death metalci Ensanguinate.

28. 8. 2023

Na priloženi sliki najdete točen časovni razpored nastopajočih za Brutal Janez Fest 2023. Festival ni razprodan.

24. 8. 2023

Namesto odpadlih Šakal bo na letošnjem Brutal Janez Festu nastopil velenjski black metal dvojec Snøgg.

23. 8. 2023

Srbski black metalci Šakal so bili zaradi višje sile primorani odpovedati nastop na letošnji ediciji Brutal Janez Festa.

17. 8. 2023

Medvoški heavy metalci Metalsteel letošnje leto praznujejo kar dva zelo pomembna mejnika v svoji zavidljivi karieri. Letos mineva 20 let od izida prvenca Usoda in 18 let od izida ploščka Taste The Sin. V ta namen fantje in dekle pripravljajo poseben koncert, ki ga bodo začinili še z izidom zadnjega albuma Spomenik na vinilu. Koncert se bo odvil 27. oktobra v domačih Medvodah, natančneje v klubu Jedro, s pričetkom ob 21. uri. Kot sporočajo, se jim bodo na odru pridružili nekateri gostje, med drugim tudi prvi vokalist Aleks Škofljanec.

Predvozači bodo ponovno obujeni medvoški thrasherji Classified. Vstopnina znaša 10 EUR, več o dogodku pa najdete v našem Napovedniku.

2. 8. 2023

Domači black metal veljaki Cvinger so včeraj premierno predstavili video za naslovni komad prihajajočega ploščka Doctrines By The Figures Of Črnobog.

Band boste lahko v živo ujeli na letošnji ediciji festivala Brutal Janez Fest.

31. 7. 2023

Domači black metalci Cvinger so pretekli teden za 28. avgust napovedali izid svojega novega dolgometražca Doctrines And Figures Of Črnobog. Predstavili so tudi naslovnico, za katero je poskrbel Mitchell Nolte, in naslove komadov:

Meditations at the World’s Demise
Revelation of the Three-Headed One
Fury Born Out of Bones and Fire
Blood Catharsis and the Mantra of Depravity
The Winter Night of the Funeral Pyres
Slava
Totemism
Cosmic Realm
Doctrines by the Figures of Črnobog
Chants and Canticle

Cvinger boste lahko zgolj nekaj dni po izidu albuma v živo ujeli na letošnji ediciji mariborskega Brutal Janez Festa.

Avtorica: Tina Urek
18. 7. 2023

Srbski black metal veljaki The Stone sporočajo, da so združili moči z založbo Drakkar Productions. Za začetek bo sodelovanje prineslo ponovne izdaje prvih osmih dolgometražcev banda, ki ga bomo lahko na delu videli septembra tudi pri nas, saj bo nastopil na letošnji ediciji festivala Brutal Janez Fest.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna