Na današnji dan
2003
Anthrax izdajo svoj deveti album We've Come For You All
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 4. 2024

Venom Inc. sporočajo, da imajo novega bobnarja. Zasedbi se je pridružil Marc »JXN« Jackson. 

19. 12. 2023

S pomočjo založbe Sliptrick Records bo David DerMinasian s svojim power metal projektom Retched najprej ponovno izdal EP The Overlord Messiah, nakar naj bi sledili singla Horrific ter What Kind Of World in dolgometražec.

Retched so:
Logan Makiah – Ritem in lead kitara
Doug Jackson – vokal
Mike Dooley – bobni
Roger Guzman – bas
David DerMinasian – remiks

11. 11. 2022

Avdio Akademija Basement sporoča: »Jutri, v soboto, 12. 11., bo z vami Simon Jovanovič, ki je v svoji bogati karieri sodeloval z glasbeniki, kot so Elvis Jackson, Dino Jelušič (Trans Siberian Orchestra), Helena Blagne, Zmelkoow, Bohem in mnogi drugi.

S pomočjo bogatih izkušenj nas bo popeljal skozi svet avdio produkcije na Dunajski 367 v studiju Basement. Udeležite se brezplačnih delavnic na Dunajski 367 (ČMC ČRNUČE) ob 16.00.«

2. 2. 2022

Alternativna glasbena skupina IngoA v svoji glasbi meša metal, punk, reggae in rock, trenutno pa se predstavlja s pesmijo Happy Pills, s katero napoveduje album It's All Wrong.



Zasedbo IngoA tvorijo znani obrazi slovenske alternativne glasbene scene: Darjan Kruševac (TNT, Aktivna Propaganda, Trainstation SubArt), Gašper Gantar (Srečna mladina, Red Five Point Star, Obduction ...) in Aleksandar Kotnik (ex Elvis Jackson, The Stroj, Strojmachine). Album It's All Wrong bo izšel 22. februarja, prednaročila pa so že možna na Bandcampu. Album je v post produkciji obdelal Matej Gobec (Laibach, Lim smrad in žila ...), posnet pa je bil v klubu/studiu Trainstation v Kranju.

19. 11. 2021

Ameriški progresivni metalci October Thorns iz New Yorka so izdali video za pesem Circle Game, ki bo del prihajajočega albuma, za katerega se zanekrat ve le, da bo izšel pri Divebomb Records.

Sicer pa vsebuje video za Circle Game še nikoli videne posnetke v živo z bandovega prvega velikega nastopa v klubu St. Anne's v Brooklynu kot tudi fotografije iz osebnih zbirk skupine. Takrat 19 let stari basist David Z (ex-Legend, ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Chris Caffery (live), ex-Adrenaline Mob, ex-Doctor Butcher) se na koncu videa predstavi s solažo na refren pesmi Billie Jean Michaela Jacksona. To je prvič v več kot 20 letih, da je bil ta posnetek javno objavljen.

22. 9. 2021

Hippie Death Cult so se nedavno prijateljsko razšli z vokalistom in klaviaturistom Benom Jacksonom, tako da je sedaj vokale za prihajajočo ameriško turnejo prevzela basistka Laura Phillips. Zaenkrat je to le začasna rešitev, saj skupina še vedno išče novega vokalista.

Hippie Death Cult trenutno sestavljajo kitarist Eddie Brnabic, basistka/vokalistka Laura Phillips in bobnar Ryan Moore.

20. 8. 2021

Ta konec tedna boste lahko v Jesenovci pri Železnikih obiskali festival Krawal 2021. Nastopili bodo:

Petek, 20. avgust

20.30 Enštalc
21.15 Lim Smrad in Žila
22.00 Ensanguinate
23.00 Nemeček
00.00 Opran možgan
00.30 The Jackson Pollock

Sobota, 21. avgust

20.30 One Cupcake Away
21.00 Eruption
22.00 Nefarious Vermin
22.30 Drobovina
23.30 Kavekanem
00.30 Agregat

10. 6. 2021

Mondo Generator so objavili koncertno verzijo skladbe Dead Silence. Gre za prvi single z njihovega prihajajočega koncertnega albuma Live At Bronson, ki bo izšel 2. julija pri založbi Heavy Psych Sounds. Neverjeten izbor lastnih skladb so Mondo Generator na zabeleženem nastopu popestrili še s priredbami Queens Of The Stone Age in Kyuss.

Spisek skladb je sledeč:
Nowhere Man
13th Floor
F.Y.I.F.
Gonna Leave You
Turboner
Up Against The Void
Shawnette Jackson
Invisible Like The Sky
Green Machine
Kyuss Dies!
Allen's Wrench
Fuck It
Dead Silence
It's You I Don't Believe
Listening To The Daze
Last Train
MillioLove Has Passed Me By

Mondo Generator trenutno sestavljajo Nick Oliveri (Stöner, ex-Kyuss, ex-Queens Of The Stone Age) na basu in vokalu, Mike Amster na bobnih in Mike Pygmie na kitari.

2. 4. 2021

Švedska progressive rock/doom metal zasedba Avatarium je objavila temačno verzijo gospela Trouble Of The World, ki jo je v originalu izvajala Mahalia Jackson. Gre za drugega iz serije posnetkov pod imenom Deep Well Sessions, ko je skupina nedavno v živo v studiu posnela priredbe nekaterih skladb, ki so skozi leta odločilno vplivale na njih.

3. 3. 2021

Ameriški heavy rockerji Hippie Death Cult so podpisali za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri nameravajo letos izdati nov album, obljubljajo pa tudi še kako presenečenje. Začetek predprodaje in premiera prve skladbe sta napovedani za 9. marec.

Lansko leto je bilo za skupino kljub vsemu produktivno, saj so sodelovali na kompilaciji Best Of Black Sabbath založbe Magnetic Eye Records, prispevali glasbo za neodvisni film All Gone Wrong in pridobili zaupanje Heavy Psych Sounds Records.

Hippie Death Cult iz Portlanda v Oregonu sestavljajo Ben Jackson na vokalu in klaviaturah, Eddie Brnabic na kitari, Laura Phillips na basu in Ryan Moore na bobnih.

18. 2. 2021

Kanadski stoner punksi Diner Drugs, pri katerih igrajo člani Bong Jovi, The Human Comedy in Savage Young, so objavili videospot za skladbo Need Time, ki se nahaja na njihovem studijskem prvencu As Is, izdanem septembra 2019.

Diner Drugs sestavljajo Jackson Landy (kitara, vokal), Jordan Fournier (kitara, vokal), Chris Lee (bas, vokal) in Jesse Briggs (bobni).

27. 6. 2019

Danski rockerji Junkyard Drive so ob deseti obletnici smrti »kralja popa« Michaela Jacksona objavili priredbo njegove uspešnice They Don't Care About Us.

30. 4. 2019

Bluesy stoner rock zasedba Hippie Death Cult iz Portlanda v Oregonu je podpisala za založbo Cursed Tongue Records, pri kateri bo 23. avgusta izšla vinilna verzija njihovega prvenca z naslovom 111. Preko Theobelisk.net lahko že premierno preverite tudi novi single Sanctimonious.

Skupino sestavljajo Eddie Brnabic (kitara), Laura Phillips (bas), Ryan Moore (bobni) in Ben Jackson (vokal, klaviature).

12. 2. 2018

Bobnar Marko Soršak Soki (Elvis Jackson, Black Diamond, Radiostorm idr.) se je pridružil heavy metal skupini Cowboys from Hell, ki preigrava največje hite zasedb Pantera, Metallica, Machine Head, Sepultura, Alice in Chains in številnih drugih.

Prvi skupni nastop so v petek imeli v postojnskem Klubu glasbe Jazzy, njihova naslednja koncerta pa sta:
26. 4. Figa Rock Bar, Koper
28. 4. KluBar, Kranj (z Metalsteel)

11. 4. 2017

Ameriška groove metal zasedba Invidia, ki jo sestavljajo Matt Snell (Five Finger Death Punch) na basu, Travis Johnson (In This Moment) na vokalu, Brian Jackson (Skinlab) na kitari, Darren Badorine na bobnih in Marcos Medina (Skinlab) na drugi kitari, je nedavno pri Steamhammer/SPV izdala svoj studijski prvenec z naslovom As The Sun Sleeps.
Tracklista je sledeča:
Now Or Never
Making My Amends
Feed The Fire
Rotten
Marching Dead
Smell The Kill
Till Death
Step Up
Truth In The Sky
The Other Side
As The Sun Sleeps

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za skladbo z naslovom Feed The Fire.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana