VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Legende nemškega power metala Freedom Call, ki so danes izdale nov celovečerec Silver Romance, predstavljajo video za komad Supernova. Včeraj so Nemci v Münchnu že začeli evropsko turnejo, konec oktobra pa bodo znova romali po Evropi, tokrat kot posebni gostje velikanov Rhapsody Of Fire.

10. 5. 2024

Domači heavy metal veljaki SkyEye so objavili besedilni video za komad Far Beyond, ki ga boste našli na prihajajočem tretjem albumu New Horizons. Album izide 19. julija pri založbi Reaper Entertainement in ga lahko prednaročite tukaj.

9. 5. 2024

Italijanski progresivci Ghost On Mars so te dni izdali nov album Out of Time and Space. Obenem so izdali tudi videospot za komad Beyond The Mist.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2024

Death metalci Castrated bodo 19. julija pri Comatose Music izdali prvi EP z naslovom Surgical Vicissitude. Naslovni komad je že na voljo za poslušanje.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2024

Italijanska zasedba Neurasty bo 24. maja pri Volcano Records izdala nov studijski album z naslovom Identity Collapse. Včeraj je objavila videospot za novi single Burst In Me.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2024

Kanadčani Unleash The Archers dan pred izidom najnovejšega albuma Phantoma predstavljajo še zadnji single Blood Empress. Album tako torej izide v petek, 10. maja, izdala pa ga bo založba Napalm Records. Spodaj si lahko ogledate video za prej omenjeni single.

9. 5. 2024

Finski death/doom metalci Grain Of Pain napovedujejo izid prvenca The Moon Lights The Way. Album izide 31. maja, spodaj pa si lahko ogledate besedilni video za naslovni komad prvenca.

8. 5. 2024

Ukrajinski thrash/death metalci Hell:On so razkrili He with the Horse's Head, drugi single s prihajajočega albuma Shaman, ki izide 17. maja pri Archivist Records. Tracklista:

What Steppes Dream About
When the Wild Wind and the Soul of Fire Meet
Tearing Winds of Innerself
Preparation for the Ritual
He with the Horse’s Head
A New Dawn
I Am the Path
Shaman

8. 5. 2024

Američani Grand Demise Of Civilization bodo 4. junija pri Ordovician Records izdali četrti studijski album Blaze Of Abaddon. Surovi black metalci so predstavili tudi nov single, in sicer Silencer.

Avtorica: Tina Urek
8. 5. 2024

Švedski progresivni power metalci Evergrey predstavljajo najnovejši single, ki so ga podkrepili tudi z videospotom. Govora je o komadu Say, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Theories Of Emptiness, ki izide 7. junija pri Napalm Records.

8. 5. 2024

Kot smo nedavno poročali, so Švedi Kvaen podpisali z založbo Metal Blade Records, ki bo 21. junija izdala tudi bandov novi album The Formless Fires. Pred izidom albuma band na ogled ponuja tudi video za naslovni komad albuma, ki ga najdete spodaj.

8. 5. 2024

Nemški poganski black metalci Asenblut predstavljajo single Unbesiegbar. Skladbo boste našli na petem albumu zasedbe z naslovom Entfesselt, ki izide 2. avgusta in bo vseboval te komade:

Das Ende der Götter
Entfesselt
Unbesiegbar
Wie ein Berserker
Arm in Arm
Hexengericht
Wölfe des Meeres
Blut und Sand
Dagon
Nox nostra est

7. 5. 2024

Okultni duet Alhuzzred je objavil svoj novi single Haunting the Devil, s katerim je dvojec obenem napovedal tudi izid novega studijskega albuma.

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2024

Na tej povezavi lahko poslušate Moribundis Grim, osmi album ameriških death metalcev Necrophagia, ki sicer uradno izide ta petek.

6. 5. 2024

Na voljo za poslušanje je tudi We Are, We Remain…, EP poljskih black/death metalcev North, ki do izida tega ploščka preko deset let niso izdali nič nove glasbe.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna