VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 5. 2024

Norveški power metalci Release The Titans bodo junija (natančen datum izdaje še ni znan) izdali prvenec z naslovom Odyssey. Pri tem gre za konceptualni album, ki bo prinesel deset pesmi:

Dawning of Man
World Ablaze
Exodus
Sole Survivor
God of War
Sea of Tranquility
Horizons Beyond
Cryosleep
Cygnys X1
Into the Unknown

29. 3. 2024

Ameriška avantgardna death metal zasedba Imperial Triumphant predstavlja visualizer za skladbo Cosmopolis (Redux 1924) s ponovne izdaje tretjega albuma Vile Luxury iz leta 2018. Prenovljeno različico albuma z naslovom Vile Luxury (Redux 1924) bo 3. maja izdala založba Century Media.

25. 3. 2024

Založba Drakkar Productions je ponovno v omejenem številu (200 kosov) na zgoščenki izdala 8 albumov od The Stone. Ploščke lahko naročite tukaj, gre pa za te izdaje:

Neke rane krvare večno (Some Wounds Bleed Forever, 2007)
Slovenska krv (Slavic Blood, 2002)
Zakon Velesa (The Law of Veles, 2004)
Magla  (The Fog, 2006)
Umro (Deceased, 2009)
Golet (Barrenness, 2011)
Nekroza (Necrosis, 2014)
Teatar apsurda (Theatre of the Absurd, 2017)

13. 3. 2024

Ukrajinski moderni metalci Jinjer sporočajo, da bodo 17. maja pri Napalm Records izdali prvi live album s preprostim naslovom Live in Los Angeles. Pred izidom albuma band oboževalcem ponuja live video z dotične izdaje za komad Call Me a Symbol. Tracklista pa je taka:

Intro
Sit Stay Roll Over
Teacher, Teacher!
Copycat
Home Back
I Speak Astronomy
As I Boil Ice
Judgement (& Punishment)
Dead Hands Feel No Pain
Vortex
Who is Gonna be the One
Sleep of the Righteous
Call Me a Symbol
Perennial
Pisces
On the Top

 

4. 3. 2024

Norveški progresivneži Enslaved so posneli besedilni video za alternativno različico komada Congelia, ki je del posebne izdaje aktualnega ploščka Heimdal.

22. 2. 2024

Finski black metalci October Falls so združili moči z nemško založbo Eisenwald. Z novo založbo je band tako sklenil dogovor, da bo ta izdala vse stare albume pred zadnjima dvema izdajama Fall of An Epoch in Syys, kar zajema tudi vse akustične izdaje.

12. 2. 2024

Italijanska epic/viking metal zasedba Apocalypse bo znova izdala prvenec Si Vis Pacem, Para Bellum. Ta bo izšel 24. marca s pomočjo Earth and Sky Productions na vinilu, medtem ko lahko v YouTubu preverite prenovljeno različico komada Gloria et Mortem, ki bo del te izdaje. Mastering je opravil Micke Moberg, ki je sodeloval tudi pri zadnjih albumih Bathory.

24. 1. 2024

Američani Down so vračajo. Po desetih letih od zadnje izdaje Down IV so se gospodje zbrali v znamenitem studiu Nodferatu’s Lair in začeli pripravljati svež material. Več podrobnosti trenutno ni znanih.

23. 1. 2024

Finski doom/death metalci Swallow The Sun bodo 30. aprila pri Alone Records na vinilu izdali zbirko The Singles Collection (The Spinefarm Years). Kot pove že ime, bo izdaja pokrivala bandovo sodelovanje z založbo Spinefarm Records, natančneje te izdaje:

The Morning Never Came
Ghosts Of Loss
Hope
New Moon
Emerald Forest And The Blackbird
Plague Of Butterflies (EP)

12. 1. 2024

Norveški progresivneži Enslaved so posneli vizualizer za pesem Gangandi, ki je del posebne izdaje aktualnega ploščka Heimdal.

10. 1. 2024

Belgijski death metalci Catharsis so z remiksano in remasterizirano verzijo komada Pro Patria Mori napovedali ponovno izdajo lanskega EP-ja z naslovom I. Ta bo vseboval originalne komade v novi akustični preobleki z dodatkom komadov z izdaje Durango Session, ki predstavlja njihov oktobrski live nastop na Radiu Benelux. Celotna tracklista:

As The Crow Flies
Pro Patria Mori
Squidnunc
Cauchemar
As The Crow Flies (live)
A Bloodier Shade Of Pale (live)
Pro Patria Mori (live)
Cauchemar (live)
Squidnunc (live)
Whirlpool (live)

4. 1. 2024

Blackened death metal zasedba Noctem je na zimski solsticij objavila spot za The Pale Moon Rite, ki je del njihove zadnje izdaje Credo Certe Ne Kras.

Avtorica: Tina Urek
3. 1. 2024

Domači heavy metalci Metalsteel so objavili live videospot za svojo klasiko Heavy Metal Is Our Religion. Spot je nastal na koncertu ob 20. obletnici izdaje prvega albuma Usoda.

Avtorica: Tina Urek
19. 12. 2023

S pomočjo založbe Sliptrick Records bo David DerMinasian s svojim power metal projektom Retched najprej ponovno izdal EP The Overlord Messiah, nakar naj bi sledili singla Horrific ter What Kind Of World in dolgometražec.

Retched so:
Logan Makiah – Ritem in lead kitara
Doug Jackson – vokal
Mike Dooley – bobni
Roger Guzman – bas
David DerMinasian – remiks

14. 12. 2023

Multininstrumentalist Etienne Von Chelleri (Chains, Teufel) je včeraj izdal single A Christ Mass Suicide, ki ga lahko preverite spodaj.

Hkrati je glasbenik z Obale skupaj z Løben posnel akustično priredbo pesmi Black No​.​1 (Type O Negative).

Obe pesmi sta del prihajajoče split izdaje, ki si jo bo Etienne Von Chelleri delil z Løben in ki izide februarja naslednje leto. Več informacij sledi.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija