Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 3. 2024

Potem ko smo lahko pred kratkim Američane Wayfarer spremljali na odru skupaj z veljaki Enslaved, band sporoča, da se junija vrača v Evropo. Med izbranimi datumi se bodo gospodje z »divjega zahoda« 21. junija ustavili pri naših južnih sosedih na festivalu Heretic Feast Fest, kjer jim bodo družbo delali tudi domači Dickless Tracy. Več informacij pa najdete tukaj.

1. 3. 2024

Divje švicarske heavy metalke Burning Witches so objavile video za cover komada Shot in the Dark Ozzyja Osbourna.

19. 12. 2023

Ob praznovanju 20. obletnice delovanja so TrollfesT, pionirji »True Norwegian Balkan« metala, napovedali izid nove kompilacijske plošče z naslovom 20 Years in The Wrong Lane. Ta vsebuje mešanico starih demo posnetkov, jam sessionov, neobjavljenih skladb, bonus materiala in nekaj remiksov, ki povzemajo divje in veselo potovanje skupine skozi svet metala. Tracklista:

Stran A
Atlantis
...Skogfest
Smoldering Failure
A Shot of Trolljoy
Drinking Beer
Happy Little Boozer (Korpiklaani cover)
Dance Like a Remix

Stran B
Der JegerMeister
Drinking Song From Hell
Gigantic Cave (live)
Flamongous (live)
Kjetteren Afterski

7. 9. 2023

Metalci divjega zahoda Wayfarer predstavljajo drugi single To Enter My House Justified s prihajajočega celovečerca American Gothic. Album izide 27. oktobra pri Century Media Records, že zdaj ga pa lahko prednaročite.

3. 4. 2023

Divje švicarske heavy metalke Burning Witches so objavile video za svoj drugi single Unleash the Beast. Kot smo že poročali, bodo Švicarke 5. maja pri založbi Napalm Records izdale svoj peti album The Dark Tower.

26. 1. 2022

Enočlanska black metal zasedba Hulder iz ZDA je podpisala z založbo 20 Buck Spin, kjer bo letos izšel nov MLP, ki je trenutno v fazi zaključevanje. Poleg tega je v nastajanju drugi celovečerni album, naslednik divjega in mističnega debitantskega albuma Godslastering: Hymns of a Forlorn Peasantry. Studijskim izdajam bo sledila turneja po Ameriki.

3. 9. 2021

Američani Untamed Land najavljajo izid najnovejše stvaritve z naslovom Like Creatures Seeking Their Own Forms. Glasbeno se Američani podajajo na pot Divjega zahoda, pri čemer to tematiko popestrijo z atmosferičnim black metalom. Izid ploščka Like Creatures Seeking Their Own Forms je napovedan 8. oktobra pri založbi Napalm Records. Pred samim izidom albuma je oboževalcem v posluh in ogled na voljo video za skladbo Clothed In Smoke.

15. 3. 2019

Ljubljanska hard rock zasedba Retro Kult predstavlja videospot za novi single z naslovom Divje ivje, ki je tudi njihov prvi zvočni zapis, odkar jih je zapustil vokalist in delujejo kot inštrumentalna zasedba.

Za snemanje spota je bil odgovoren Max Petač iz Max Visuals, medtem ko je za montažo poskrbel Matej Sušnik.

17. 9. 2018

Stoner-doom-psych trio Elepharmers iz Sardinije je najnovejša pridobitev založbe Electric Valley Records, pri kateri bo februarja prihodnje leto izšel njihov tretji dolgometražni album. Skupina igra mešanico hard bluesa 70-ih, psihedeličnega space rocka in stoner rocka 90-ih, pri čemer so člani močno inspirirani tudi s strani domačega okolja, ki ponuja številne s soncem obsijane in neokrnjene sipine, divje plaže, misteriozne megalitske strukture in starodavne gozdove.

14. 5. 2018

Divje brazilske thrasherke Nervosa predstavljajo videospot za novi single Kill The Silence s prihajajočega studijskega albuma Downfall Of Mankind, ki izide 1. junija pri založbi Napalm Records.

20. 1. 2017

Trainstation SubArt in Klub študentov Kranj sta štartala z novim skupnim projektom z imenom Freešn', v okviru katerega se bosta trudila, da bomo vsak mesec prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov. Na prvem koncertu se bodo tako jutri zvečer predstavili inštrumentalni post-metal kvartet Seul Océan (na fotografiji) iz Rovt, etno/jazz/prog rock zasedba Divje Jezero iz Cerknega in progresivni stoner rockerji Ambra iz Ljubljane. Vstop je prost!

Več o koncertu si lahko predberete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku.

22. 3. 2016

Omophagia so posneli video za skladbo Down We Fall s prihajajočega albuma In the Name of Chaos, ki sredi aprila izide pri založbi Unique Leader.

17. 10. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »V četrtek, 23. oktobra, se bodo v okviru Kadilnice Of Death širši metal sceni premierno v živo predstavili ljubljanski temačneži Morost.
Skupina je nastala leta 2010 iz ostankov razpadle death/doom zasedbe Cold Dew, kar nekaj članov pa si deli tudi z black metalci Ivje. Čeprav bi njihovo glasbo lahko opisali kot neke vrste death/groove metal, se Morost pri ustvarjanju ne omejujejo z žanrskimi okvirji, kar je razvidno tudi iz njihovega odličnega, julija letos izdanega studijskega prvenca Solace in Solitude. Le-temu lahko v celoti prisluhnete na bandovem Bandcampu in videli boste, da si skupina definitivno zasluži ogled v živo ter nadaljnjo podporo na glasbeni poti. Vrata dvorane bomo odprli ob 22:30, kmalu zatem pa se bodo na odru manifestirali tudi Morost. Vstopnina bo znašala standardne 4 €, imetniki članskih izkaznic Kadilnica Of Death za tekočo sezono pa boste vstopnice kot ponavadi dobili brezplačno. Če članske izkaznice še nimate, jo v zameno za borih 13 € dobite na šanku Kadilnice ter si s tem zagotovite brezplačen vstop na vse koncerte v okviru Kadilnice Of Death do konca sezone. Pred in po koncertu (oziroma od 21h do 5h) ste seveda vabljeni v halo Kadilnice, kjer bo tekel glasbeni repertoar v duhu koncerta, saj bodo k naboru skladb prispevali člani banda, zasedbo pa lahko seveda tudi podprete z nakupom njenega merchandisea.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
11. 7. 2014
Ljubljanska doom metal zasedba Mist poleti zaključuje svojo nadvse uspešno koncertno sezono na neuradnem Metaldays warmup koncertu, ki bo 19. in 20. julija v klubu Bugatti v Tolminu. Vsi, ki se bodo na metalske počitnice v Tolmin odpravili že kakšen dan prej, lahko Mist tako v živo ujamejo 20. junija, kjer jim bodo družbo na odru delale še skupine Bleeding Fist (black metal), Underground (heavy metal), Ivje (black metal) in Teleport (sci-fi thrash metal). Vstop je prost! Več podrobnosti najdete na Facebook strani dogodka. Po zasluženem poletnem oddihu punce jeseni spet čaka nekaj nastopov v tujini, med drugim na Malta Doom Metal Festivalu na Malti konec oktobra, ter novembra na odmevnem festivalu Hammer Of Doom v Würzburgu v Nemčiji, kjer bodo letos nastopila tudi nekatera vodilna imena doom metal scene, kot so naprimer Saint Vitus, Trouble, Kadavar, Orange Goblin, Avatarium, Mount Salem, Jess And The Ancient Ones in drugi. /B.B./

20. 5. 2014
Bleeding Fist sporočajo, da se po več kot enoletnem koncertnem odmoru s prenovljeno zasedbo (bobnarsko mesto je prevzel Unseen (Ivje)) vračajo na odre. Band bo 9. avgusta v Pisi (Italija) kot podpora angleškim metal velikanom Venom obeležil deseto obletnico delovanja. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana