VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 11. 2020

Ilsa so konec prejšnjega tedna pri založbi Relapse Records izdali svoj šesti studijski album z naslovom Preyer, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

4. 11. 2020

Ameriški crust/sludge/death metal ekstremneži Ilsa na ogled ponujajo videospot za skladbo Shibboleth z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Preyer, ki izide 20. novembra pri založbi Relapse Records.

14. 10. 2020

Ameriška death/doom zasedba Ilsa napoveduje nov studijski album z naslovom Preyer, ki bo izšel 20. novembra pri založbi Relapse Records. Skupina že predstavlja tudi skladbo Poor Devil, ki ji lahko prisluhnete na tej povezavi.

Preyer prinaša naslednje skladbe:
Epigraph
Poor Devil
Moonflower
Shibboleth
Mother Of God
Scavengers
Widdershins
Preyer
Lady Diamond
Behind The Veil
The Square Coliseum

19. 8. 2020

Pri založbi Blues Funeral Recordings bo v petek izšel avtorizirani bootleg LP legendarnih The Obsessed z naslovom Live at Big Dipper, ki prinaša njihov koncert iz aprila 1983.

Live at Big Dipper ponuja naslednje skladbe:
Lifer City
Field Of Hours
Iron And Stone
Endless Circles
Leather Nuns
Decimation
Freedom
Mental Kingdom
Failsafe
Kill Ugly Naked (Demo)
A World Apart (Demo)
Higher Power (Demo)
Neatz Brigade (Demo)

12. 6. 2020

Fleetburner je mednarodna moderna rock/metal zasedba, ki jo vodi Nizozemski kitarist Kevin Storm, nastala pa je po skupni turneji z Vulture Industries. Tam je bil namreč prisoten kot session kitarist. Skupaj z bobnarjem omenjene zasedbe, Tomasom Myklebustom sta se tako odločila za ustanovitev skupnega projekta, v katerega pa je Storm kasneje uspešno povabil še basista Petra Iwersa (ex- In Flames), klaviaturista Veli-Mattija Kananena (Kalmah, One Morning Left) ter vokalista Kena Simerlya. Poleg že omenjenih, ki so uradni člani projekta, pa je Storm k sodelovanju povabil še Christopherja Amotta (Dark Tranquillity, ex- Arch Enemy), Nilsa Courbarona (Sirenia), Masho Arkiphovo (Arkona) ter Agnete M. Kirkevaag (Maader Mortem). 

Septembra bo tako pri Butler Records izšel debitantski dolgometražec, na tej povezavi pa lahko preko izbranega ponudnika prisluhnete prvemu singlu Open Water.

Avtorica: Tina Urek
6. 9. 2018

Ameriška death/doom metal zasedba Ilsa predstavlja videospot za single Old Maid z aktualnega studijskega albuma z naslovom Corpse Fortress, izdanega marca pri založbi Relapse Records.

23. 2. 2018

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Long Lost Friend z novega studijskega albuma ameriških sludgerjev Ilsa z naslovom Corpse Fortress, ki bo izšel 2. marca pri založbi Relapse Records. V omenjeni skladbi na kitari gostuje tudi Lasse Pyykkö iz skupine Hooded Menace.

25. 1. 2018

Ilsa v posluh ponujajo skladbo Prosector s prihajajočega studijskega albuma Corpse Fortress, ki bo izšel 2. marca pri založbi Relapse Records.

8. 1. 2018

Ilsa predstavljajo skladbo Hikikomori s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Corpse Fortress, ki bo izšel 2. marca pri založbi Relapse Records. Novi album so z Kevinom Bernstenom (Full Of Hell, Code Orange, Magrudergrind, Integrity) posneli v Baltimoru, na njem pa se nahajajo naslednje skladbe:
Hikikomori
Nasty, Brutish
Cosmos Antinomos
Prosector
Old Maid
Long Lost Friend
Ruckenfigur
Polly Vaughn
Drums Of Dark Gods
Nitrogen Narcosis (Bonus Track)
Dog River Days (Bonus Track)

29. 12. 2017

Hail Sagan so posneli videospot za novo skladbo Doors Will Open, ki bo vsebovana tudi v prihajajoči video igrici z imenom Wreckfest (Bugbear Entertainment).




26. 10. 2017

Italijanska folk/power metal zasedba Wind Rose je objavila videospot za novi single The Returning Race z aktualnega albuma z naslovom Stonehymn, ki je izšel pri Inner Wound Recordings.



18. 11. 2016

Založba Relapse Records na svojem Bandcampu ponuja novo brezplačno digitalno kompilacijo, na katerih so zbrane skladbe z novih oziroma prihajajočih izdaj izvajalcev, kot so Red Fang, Obituary, Death, The Obsessed, Black Tusk, Pentagram, Graves At Sea, -(16)-, Myrkur, Tombs, Opprobrium, Integrity, Gruesome, Ulcerate, Boris, Obscura, Inter Arma, True Widow, Weekend Nachos, Ringworm, Cough, Agoraphobic Nosebleed, Ilsa in številni drugi.

20. 7. 2016

Hard rock zasedba Hail Sagan iz Los Angelesa pod vodstvom vokalistke Sagan Amery je pravkar podpisala za založbo EMP Label Group, katere lastnik je David Ellefson iz Megadeth. Po nekaterih govoricah naj bi se pod demonskima maskama v zasedbi skrivala tudi kitarista Nick Quijano (Powerman 5000) in Andrew Weissberg (Eyes Of One).

Skupina bo jeseni izdala samonaslovljeni debitantski EP, medtem pa si spodaj že lahko ogledate tudi videospot za skladbo Dark Cloud.

18. 3. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Tyrant japonske doom-death metal zasedbe Coffins, ki se nahaja na aktualnem split albumu z Ilsa, izdanem pri založbi Relapse Records.

25. 2. 2016

Spodaj lahko prisluhnete skladbi Cult Of The Throne ameriških sludgerjev Ilsa z njihovega split albuma z japonskimi Coffins, ki bo izšel jutri pri založbi Relapse Records.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna