VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2024

Evergrey predstavljajo videospot za skladbo Ominous z aktualnega albuma A Heartless Portrait (The Orphean Testament), ki so ga predlani izdali pri Napalm Records.

9. 11. 2023

Švedski melodični progresivci Evergrey predstavljajo vizualizer za koncertni posnetek skladbe Recreation Day s prihajajočega albuma From Dark Discoveries To Heartless Portraits, ki ga bodo sredi decembra ob 30. obletnici delovanja izdali pri Napalm Records.

25. 10. 2023

Švedski melodični progresivci Evergrey, ki smo jih lansko leto ujeli tudi pri nas v Orto Baru, sporočajo, da bodo ob 30. obletnici delovanja pri Napalm Records izdali prav poseben album z naslovom From Dark Discoveries To Heartless Portraits. Izšel bo 15. decembra in zajemal naslednje komade:

Call Out The Dark (Live Version)
Where August Mourns (Live Version)
My Allied Ocean (Live Version)
A Touch Of Blessing (Live Version)
Recreation Day (Live Version)
King Of Errors (Live Version)
Save Us (Piano Vocal Version)
Call Out The Dark (Piano Vocal Version)
Blindfolded (Piano Vocal Version)
Midwinter Calls (Piano Vocal Version)
A Silent Arc (Demo Version - Instrumental)
Save Us (Demo Version - Rough Mix)
Midwinter Calls (Demo Version - Rough Mix)
Call Out The Dark (Demo Version - Rough Mix)
Blindfolded (Demo Version - Rough Mix)

19. 7. 2023

Američani Nonpoint predstavljajo nov single A Million Watts s prihajajočega albuma Heartless. Album izide 17. novembra pri založbo 361 Degrees Records.

16. 2. 2023

Nonpoint so včeraj objavili svoj najnovejši single, ki nosi naslov Heartless.

Avtorica: Tina Urek
24. 6. 2022

Sežanska metal zasedba Once Was Never je skladno z napovedjo le en dan po razkritju različnih podrobnosti v zvezi z novim albumom objavila besedilni video za pesem The Heartless, ki ga lahko preverite na YouTubu.

23. 6. 2022

Sežanska zasedba Once Was Never je včeraj razkrila naslovnico in naslove komadov prihajajočega celovečerca The Great Dying. Za naslovnico je poskrbel kar vokalist Miloš Mihajlovič, pesmi na ploščku pa bodo sledeče:

Just A Number
State Of Mind
The Heartless
Slaves To The Pattern
H.O.M.E.
Wreckages Of The Past
Surviving The Progress
False Shepherd
Cycles Of Rebirth

Album bo izšel 30. junija, na tej povezavi pa si ga lahko predčasno shranite. Fantje bodo že danes objavili nov single.

Avtorica: Tina Urek
23. 5. 2022

Švedski progresivni power metalci Evergrey so objavili vizualizer za pesem Call Out The Dark z albuma A Heartless Portrait: The Orphean Testament, ki je izšel prejšnji teden.

29. 3. 2022

Švedski progresivni power metalci Evergrey so objavili video za Midwinter Calls s prihajajočega albuma A Heartless Portrait: The Orphean Testament. Album izide 20. maja pri Napalm Records.

11. 7. 2018

Ameriška doom metal zasedba Pallbearer je objavila koncertni video za skladbo Thorns, ki se sicer nahaja na lanskem albumu z naslovom Heartless.

8. 3. 2017

Ameriški doomerji Pallbearer so objavili videospot za skladbo I Saw The End z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Heartless, ki izide 24. marca pri Profound Lore Records/Nuclear Blast Entertainment.

10. 2. 2017

Preko Invisibleoranges.com lahko premierno prisluhnete skladbi Heartless z novega albuma brazilske black metal zasedbe Patria z naslovom Magna Adversia, ki bo izšel 3. marca pri založbi Soulseller Records.

30. 1. 2017

Pallbearer so objavili skladbo Thorns z novega studijskega albuma z naslovom Heartless, ki bo izšel 24. marca pri Profound Lore Records/Nuclear Blast Entertainment.

6. 1. 2017

Ameriški progresivni doom metal kvartet Pallbearer je podpisal za Nuclear Blast Entertainment, ki bo poskrbel za izid njihovega novega albuma v Evropi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji, medtem ko na domačih tleh ostajajo zvesti dosedanji založbi Profound Lore Records. Njihov tretji studijski album z naslovom Heartless v trgovine prihaja 24. marca, na njem pa se nahajajo naslednje skladbe:
I Saw The End
Thorns
Lie Of Survival
Dancing In Madness
Cruel Road
Heartless
A Plea For Understanding

Za snemanje in produkcijo je poskrbela skupina sama, medtem ko je bil za miks zadolžen producent Joe Barresi (Tool, The Melvins, QOTSA, Fu Manchu). Mastering albuma je opravil z Grammyjem nagrajeni Dave Collins (Black Sabbath, Alice Cooper, Soundgarden, Sting).

30. 11. 2015

Založba Steel Gallery Records je sredi meseca prav tako izdala novi album najstarejše ciprske power metal skupine Armageddon Rev. 16:16, ki nosi naslov Heartless Soul.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna