VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 9. 2023

Nizozemski death thrasherji Grindpad so objavili besedilni videospot za komad Santa Cruz (Sharkbite Pt II) s prihajajočega EP-ja Finger Collector Crew.

19. 1. 2023

Novosadski stoner punk veterani Tona predstavljajo svež videospot za skladbo Sharks z aktualnega samonaslovljenega albuma, ki je izšel novembra lani za založbo Idiotski Internat.

Leta 2005 ustanovljena petčlanska skupina že od samega začetka stremi k ustvarjanju vsestranskega in izvirnega zvoka, ki združuje najboljše iz rock, metal in punk glasbe zadnjih desetletij.

13. 12. 2022

Norveški black/viking metalci Uburen bodo 20. januarja pri založbi Dusktone izdali album Usurp the Throne, ki prinaša naslednje komade:

En død manns drøm
Harken Now
When the River Breaks
Usurp the Throne
Defiance Towards Futility
Bring Forth Ragnarok
None Is Forgotten
As Sorrow Turns to Hate

18. 11. 2022

Vokalist Ronnie Romero (Rainbow, Lords of Black, Sunstorm, Ellegant Weapons ...) bo prihodnje leto izdal album priredb z naslovom Raised on Heavy Radio, ki prinaša naslednje skladbe:

The Battle Rages On (Deep Purple cover)
Metal Daze (Manowar cover)
Turbo Lover (feat. Nozomu Wakai) (Judas Priest cover)
Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden cover)
Fast As A Shark (Accept cover)
No More Tears (feat. Gus G.) (Ozzy Osbourne cover)
The Shining (feat. Chris Caffery) (Black Sabbath cover)
A Light In The Black (Rainbow cover)
Kind Hearted Light (feat. Roland Grapow) (Masterplan cover)
You Don’t Remember, I'll Never Forget (Yngwie Malmsteen cover)
The Four Horsemen (Metallica cover)
Turbo Lover (Alternate Solo Version) (Judas Priest cover)

9. 9. 2022

Kanadski tehnični death metalci Eaten By Sharks so objavili guitar playthrough video za pesem Kill And Consume. Komad je vzet z aktualnega prvenca Eradication.

27. 7. 2022

Kanadski moderni death metalci Eaten By Sharks predstavljajo najnovejši single Dead Weight, ki je del prihajajočega studijskega albuma Eradication.

22. 6. 2022

Kanadski moderni death metalci Eaten By Sharks so predstavili single Shallow Water, ki je del prihajajočega studijskega albuma Eradication. Plošček bo izšel 26. avgusta, vseboval pa bo sledeče komade:

Shallow Water
Dead Weight
Kill and consume
Same Face, Different Mask
Depth Charge
Apex Predator
Megalodon

Avtor naslovnice: Shindy Design.

Avtorica: Tina Urek
11. 3. 2022

Španski heavy metalci Redshark so objavili še en besedilni video – tokrat s prihajajočega prvenca z naslovom Digital Race predstavljajo skladbo Mars Recall.

24. 2. 2022

Italijanski power metalci Mastercastle so posneli video za priredbo pesmi Fast as a Shark od Accept. Priredba je del bandovega aktualnega albuma Lighthouse Pathetic.

11. 2. 2022

Redshark so objavili besedilni video za skladbo The Death Rides s prihajajočega prvenca z naslovom Digital Race.

31. 1. 2022

Black metalci Vulture Lord so premierno predstavili komad Hark! The Hymns of War. Ta je del prihajajoče skupne izdaje z Black Altar z naslovom Deathiah Manifesto. CD digipack različica bo na voljo 15. februarja, vinilna različica pa marca ali aprila.

14. 1. 2022

Po dveh singlih in EP-jih španski heavymetalci Redshark za marec napovedujejo izid prvenca z naslovom Digital Race, ki prinaša naslednje komade:

The Drill State
Never Too Late
Digital Race
Arrival
Mars Recall
Kiill your Idol
The Death Rides
Burning Angels
Pallid Hands
I'm Falling

16. 12. 2021

Melodični black/death metalci Harkane so objavili live video za pesem Hidden amongst the Ruins of Ur. Ta je del njihovega lanskega prvenca Fallen King Simulacrum, ki je izšel pri Dusktone.

13. 10. 2021

Ameriška blackened speed/thrash metal zasedba Bastard se po šestih letih vrača z novim singlom Rotten Blood, za katerega je posnela tudi videospot. Single je že na voljo preko Distortion Music Group in Blood Blast Distribution. Oboževalci Motörhead, Venom, Nifilheim, Protector in zgodnjih Bathory tudi tokrat ne bi smeli ostati ravnodušni.

Skupino iz St. Louisa v Missouriju sestavljajo Jason Asberry (Harkonin, Stormruler, ex-Fister) na bobnih, Tom Quach (Harkonin, Warghoul, ex-Fistula) na basu, Scott Fogelbach (The Lion's Daughter, ex-Harkonin) na kitari, Jason Barron (Harkonin, ex-Fistula, ex-Pulchra Morte) na vokalu in Ryan Rhyneer na drugi kitari.

23. 9. 2021

Ameriška death/doom metal zasedba Pulchra Morte je objavila videospot za skladbo Knife Of The Will z aktualnega studijskega albuma Ex Rosa Ceremonia, izdanega novembra lani pri založbi Transcending Records.

Pulchra Morte so vokalist Adam Clemans (Skeletonwitch, Wolvhammer), basist John Porada (Wolvhammer, Abigail Williams), kitarist Jarrett Pritchard (Eulogy), bobnar Clayton Gore (Eulogy, Harkonin) in drugi kitarist Jeffrey Breden (Leagues Below).

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija