VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 11. 2022

Mladi agresivni melodični in heavy metal band Vended je objavil video za svoj najnovejši single Overall. Skupino vodi vokalist Griffin Taylor, sin Corey Taylorja, sicer pa smo vam band že predstavili med reportiranjem njihovega nastopa skupaj s Slipknot v Gradcu.

26. 5. 2022

»THIS IS A MOTHERFUCKIN INVITATION!« se glasijo uvodne besede včerajšnje najave prave metal karavane, ki prihaja pod okriljem Dirty Skunks 9. avgusta v ljubljansko Cvetličarno. Govorimo o paketu, ki ga sestavljajo ameriški groove/death metal velikani Lamb Of God, nemške thrash legende Kreator ter posebni gostje Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended. Vodja slednjih je Griffin Taylor, sin vodje kultnih Slipknot, Coreyja Taylorja. Vstopnice so že na voljo preko spletnih strani On-Parole in Mojekarte.si. V predprodaji znašajo 42 €, na dan koncerta pa boste za vstopnico odšteli 47 €.

Avtorica: Tina Urek
11. 3. 2022

Spodaj lahko v celoti slišite Storm of Magic, sveži drugi izdelek finskega dueta Iron Griffin.

17. 11. 2021

Ameriški doom metal trio Fostermother bo 18. februarja pri založbi Ripple Music izdal nov studijski album The Ocean. Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za prvi single Hedonist.

Tracklista je sledeča:
Sunday
Seasons
Hedonist
Dark Desires
Unholiest Of Days
The Ocean
Arrival
Solitude

Fostermother iz Houstona v Texasu sestavljajo kitarist/ vokalist Travis Weatherred, basist Stephen Griffin in bobnar Jason Motamedi.

23. 4. 2020

Verzija skupine L.A. Guns, v kateri sodelujeta Steve Riley in Kelly Nickels, predstavlja prvi single z naslovom Crawl. Gre za skladbo s prihajajočega studijskega albuma Renegades, ki bo izšel za založbo Golden Robot Records.

Skupino sestavljajo Steve Riley (ex-L.A. Guns, ex-W.A.S.P., ex-Keel) na bobnih, Kelly Nichols (ex-L.A. Guns, ex-Faster Pussycat, ex-Virgin Steele) na basu, Scott Griffin (ex-L.A. Guns, ex-Ratt) na solo kitari in Kurt Frohlich (ex-The Underground Rebels) na vokalu in ritem kitari.

12. 3. 2019

Ameriški drveči speed metal trio Bat, v katerem so se zbrali vokalist/basist Ryan Waste (Municipal Waste, Volture),  kitarist Nick Poulos (Municipal Waste, Volture, ex-Cannabis Corpse) in bobnar Felix Griffin (Blunt Force Trauma, Condemned Unit, M.O.D., ex-D.R.I.), razkriva skladbo Wild Fever z novega EP-ja Axestasy, ki bo izšel 26. aprila pri založbi Hells Headbangers Records.

27. 12. 2017

Nova ameriška superskupina z imenom Legend Of The Seagullmen, v kateri so združili moči Brent Hinds (Mastodon) na kitari, Danny Carey (Tool) na bobnih, filmski animator/režiser Jimmy Hayward na drugi kitari, Pete Griffin (Giraffe Tongue Orchestra, Dethklok) na basu, David »The Doctor« Dreyer na vokalu in Chris DiGiovanni na klaviaturah, bo 9. februarja pri založbi Dine Alone Records izdala samonaslovljeni prvenec. Tracklista albuma je naslednja:
We Are The Seagullmen
The Fogger
Shipswreck
Curse Of The Red Tide
Legend Of The Seagullmen
The Orca
Rise Of The Giant
Ballad Of The Deep Sea Diver

Tukaj lahko prisluhnete njihovi prvi skladbi z naslovom Shipswreck.

30. 10. 2017

Britanska zasedba Down 'N' Outz, ki jo vodi frontman Joe Elliott (Def Leppard), je objavila koncertni video za skladbo Overnight Angels.

V skupini poleg Elliotta sodelujejo še Paul Guerin (The Quireboys) na kitari, Guy Griffin (The Quireboys) na drugi kitari, Keith Weir (The Quireboys) na klaviaturah, Phil Martini (ex-Tokyo Dragons, ex-The Quireboys) na bobnih in Share Ross (Vixen, ex-Contraband) na basu.

15. 5. 2017

Pentagram so v izjavi za javnost sporočili, da je njihov pevec Bobby Liebling ponovno na rehabilitaciji. Na vseh do sedaj napovedanih koncertnih datumih, tudi poleti v Evropi, bo tako vokale prevzel dolgoletni kitarist Victor Griffin.

21. 6. 2016

Skupina Giraffe Tongue Orchestra, ki jo sestavljajo William DuVall (Alice In Chains), Brent Hinds (Mastodon), Ben Weinman (The Dillinger Escape Plan), Thomas Pridgen (The Mars Volta) in Pete Griffin (Dethklok, Zappa Plays Zappa), je objavila skladbo z naslovom Crucifixion. Gre za prvi single z njihovega debitantskega albuma Broken Lines, ki bo izšel 23. septembra.

14. 6. 2016

Ameriški speed metal trio Bat, ki ga sestavljajo Ryan Waste (Municipal Waste, Volture, ex-Immortal Avenger) na basu in vokalu, Felix Griffin (Blunt Force Trauma, Condemned Unit, ex-D.R.I.) na bobnih in Nick Poulos (Municipal Waste, Parasytic, Volture, ex-Cannabis Corpse, ex-Organ Donor) na kitari, je konec prejšnjega tedna pri Hells Headbangers Records izdal studijski prvenec z naslovom Wings Of Chains. Tracklista je sledeča:
Bloodhounds
Code Rude
Master Of The Skies
Primitive Age
Condemner
Ritual Fool
Wings Of Chains
Total Wreckage
Rule Of The Beast
You Die
Cruel Discipline
Bat

24. 11. 2015

Založba Tanzan Music je izdala dvojno kompilacijo z naslovom Great Lefty: Live Forever, posvečeno kitaristu Tonyju Iommiju iz skupine Black Sabbath, katere delež od prodaje bodo namenili fundaciji MacMillan Cancer Support. Na albumu sodelujejo nekatera imena kot so Dario Mollo (Tony Martin, Glenn Hughes), Mark Boals (Dokken, Dio Disciples, ex-Yngwie J. Malmsteen, ex-Royal Hunt), Mario Parga (Graham Bonnett, ex-Tony Martin, ex-Cozy Powell), Vinny Appice (Last In Line, ex-Black Sabbath, ex-Heaven And Hell), Barry Goudreau (ex-Boston), Hugh McDonald (Alice Cooper, Bon Jovi, Lita Ford), Victor Griffin (Pentagram, In~Graved, Place Of Skulls) in drugi.

Tracklista je sledeča:
Disc 1:
Dario Mollo feat. Mark Boals – Never Say Die
Maniac Rise – Time Is Mine
Kyle Cousins – Heaven And Hell
Mario Parga – Scarlet Pimpernel
Children Of The Gravy – Sabbath Bloody Sabbath
Ironlung feat. Wizard Of Ozz – Electric Funeral
Tanzan Music Academy – Neon Knights
Nick Didkovsky – Orchid
Darking – Law Maker
Into The Void – Loner

Disc 2:
Rekuiem – Paranoid
Place Of Skulls feat. Victor Griffin – You Won’t Change Me
Black Sabbath Dio Tribute Cz – I
Phil Jakes – Behind The Wall Of Sleep
Giuntini feat. Tony Martin – Anno Mundi
Tony Reed – Live Forever
Kill Van Kull – No Stranger To Love
Aplanadora feat. Santiago Cabakian – Hole In The Sky
Blood Sabbath – Snowblind
Phenomena – The Wizard

24. 9. 2014
Skupino L.A. Guns, ki je ravno sredi turneje po ZDA, je po nekaj letih takšnega ali drugačnega sodelovanja zapustil basist Scotty Griffin. Njegova zamenjava je Kenny Kweens (na sliki), bivši član Beautiful Creatures, s katerim že imajo skupno izkušnjo iz leta 2009. /B.B./

13. 8. 2014
Ameriški trio Bat je nova pridobitev založbe Hells Headbangers Records, ki bo kmalu izdala njihov prvenec, pred njim pa bo luč sveta ugledal tudi 7" z naslovom Cruel Discipline. Izid na vinilu bo doživel tudi Primitive Age, lani izdani demo banda, ki ga sestavljajo basist/vokalist Ryan Waste (Municipal Waste, Volture), kitarist Nick Poulos (Volture) in bobnar Felix Griffin (Blunt Force Trauma, ex D.R.I.). /P.G./

28. 1. 2014
Kitarist Victor Griffin se vrača v legendarno doom metal zasedbo Pentagram, s katero bodo začeli delati tudi na novem studijskem albumu, ki naj bi izšel še letos. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna