NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 8. 2023

Konec junija smo poročali, da so Primorci Omega Sun s singlom The One napovedali nov album. Včeraj pa smo izvedeli, da bo drugi single z naslovom Doomer izdan 1. septembra, medtem ko bo plošček Roadkill v digitalni obliki ugledal luč sveta 8. septembra pri No Profit Recordings. Sredi decembra naj bi sledila izdaja na vinilu, in sicer v omejeni nakladi 300 kosov, od katerih bo 50 izdelanih s posebnim dizajnom, za katerega je v celoti poskrbel Jan Taitl.

In še: album sta posnela Žan »Cigo« Brešan in Teo Orlando lansko leto v Ostudio6 v Novi Gorici. Miks in mastering je uredil Igor Kukanja. Tracklista:

The One
Black Dust
Survive
Another You
Early Morning
Doomer

26. 6. 2023

Italijanski mojstri psihedeličnih, težkih in počasnih ritmov Ufomammut bodo 15. novembra nastopili v Novi Gorici. Vstopnice so že v predprodaji po ceni 15 EUR, na dan koncerta bodo znašale 20 EUR.

20. 6. 2023

Jutri se bodo v sklopu svetovne glasbene iniciative Fête de la musique ob Prazniku glasbe po vsej Sloveniji odvijali različni glasbeni dogodki. Med drugim bodo v Kopru nastopili Monstrumental, v Tolminu Samperium, pred Mladinskim centrom Postojna pa bodo nastopili Black Camo, Night Crawler in Ghastly Ashes. Celoten program koncertov v Črnomlju, Novi Gorici, Celju, Ljubljani, Dravogradu, Tolminu, Murski Soboti, Postojni, Piranu, Kopru, Ankaranu, Izoli, Železnikih, Velenju, Domžalah in Litiji je na voljo tukaj.

9. 7. 2021

Hellcrawler so objavili še dve novi skladbi, in sicer Voltron The Magnificent in Aurora Infernalis, ki sta del intimnega koncerta The Plague Sessions, posnetega lansko leto na odru kluba Mostovna v Novi Gorici.

28. 7. 2020

To soboto, 1. 8. 2020, praznujejo staroste slovenskega grinda svoj 30. rojstni dan. Njihova rojstnodnevna zabava bo javne narave, kar pomeni, da se je lahko udeležijo vsi zainteresirani, ki poznajo ali se želijo spoznati z vižami iz hiše Extreme Smoke 57 in/ali Link Der Wasser ter Molska Palca, ki bodo nastopili kot predvozači večera. Vabljeni!

15. 1. 2020

Dirty Skunks sporočajo: »Če se slučajno kdo dva tedna po novoletnem rajanju še ni popolnoma zdramil, mu izdajamo recept za prvi KoD koncert v letu 2020, na katerem ga bodo ta četrtek, 16. januarja, žgali trije odlični, še relativno mladi domači bandi!
Challenger igrajo old school speed/heavy metal v stilu Omen, Satan, Judas Priest in zgodnjih Iron Maiden, band pa sestavljajo nekdanji člani skupin Teleport in Vigilance. Minulo pomlad so izdali svoj prvi EP z naslovom Turned to Dust.
Constrictor je heavy metal zasedba iz Šempetra pri Gorici, ki je nastal iz ruševin skupin Underground in Silent Pray, preigrava pa glasbo, navdihnjeno s strani Iron Maiden, Helloween, Judas Priest in še mnogih drugih. V letu 2019 so izdali svoj prvi single The Beast Arises.
Za ogrevanje bo poskrbela ljubljansko-kočevska groove/thrash naveza Septic Order, katere člani so se kalili pri Dekadent, Incubation, Sarcom in Morost. Za sabo imajo en demo plošček, za leto 2020 pa napovedujejo izid prvih dveh singlov.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico

Avtor: Gorjanec
2. 8. 2019

Znana je časovnica za East Edge Festival na Mostovni v Novi Gorici, na katerem bodo to nedeljo nastopili Hobos, Messa, Grime, Ufomammut in Windhand, medtem ko so bili legendarni The Obsessed žal prisiljeni odpovedati celotno evropsko turnejo.

Časovnica:
17.00 vrata
18.30–19.00 Hobos
19.20–20.00 Messa
20.20–21.00 Grime
21.25–22.40 Ufomammut
23.05–    ...    Windhand

Več podrobnosti lahko najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

8. 5. 2019

Zadnja potrditev za East Edge Festival, ki bo 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici, so italijanski doomerji Messa.

Skupine ni treba več posebej predstavljati, saj je postala kar redna gostja naših koncertnih odrov. Messa so lani izdali odličen drugi album z naslovom Feast For Water, letos so že nastopili na Roadburnu, trenutno pa so na evropski turneji s Sabbath Assembly.

30. 4. 2019

Italijanska death'n'roll zasedba Hobos je nova potrditev za East Edge Festival, ki se bo 4. avgusta odvijal na Mostovni v Novi Gorici. Poleg njih bodo na festivalu zaenkrat nastopili še The Obsessed, Windhand, Ufomammut in Grime.

Hobos igrajo metal na način, kot je všeč punkerjem: sposodijo si švedski death metal zvok, obarvan z rock'n'rollom, hardcorom in zabeljen s ščepcem grindcora, ter postrežen z besedili v italijanščini.

16. 4. 2019

Nova potrditev za East Edge Festival, ki bo 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici, je italijanska heavy psych/doom metal zasedba Ufomammut.

Ufomammut letos praznujejo svojo 20. obletnico. Skupino so februarja 1999 iz dolgočasja v majhnem mestecu sredi Italije ustanovili Poia, Urlo in Vita. Glavni namen je bil ustvarjanje glasbe, ki bi se razširila po vsem svetu. Zdaj, po 20 letih obstoja, osmih dolgometražnih albumih in neštetih turnejah, lahko rečemo, da so pri tem vsekakor uspeli.

10. 4. 2019

Italijanski sludge metal trio Grime je nova potrjena skupina za East Edge Festival, ki bo 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici.

Grime so večkrat preigrali celo Evropo, Rusijo in ZDA, kjer so bili na turnejah skupaj z izvajalci, kot so -(16)-, Today Is The Day, Fistula, Cough, Converge in Windhand, nastopili na festivalih Heavy Days in Doomtown, Bloodshed Festival, Barroselas Metal Fest, Roadburn, Desertfest Belgium in Desertfest London, ter si oder delili tudi z EyeHateGod, Obituary in številnimi drugimi.

4. 4. 2019

Ameriška doom metal zasedba Windhand, ki bo 4. avgusta skupaj z The Obsessed nastopila na East Edge Festivalu na Mostovni v Novi Gorici, je nedavno pri založbi Creep Purple Promotion v omejeni nakladi izdala koncertni album z naslovom Live Elsewhere.

3. 4. 2019

Nova potrditev za East Edge Festival so ameriški botri dooma The Obsessed, ki jih vodi legendarni frontman Scott »Wino« Weinrich (Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Premonition 13, ex-Spirit Caravan, ex-The Hidden Hand, ex-Place Of Skulls).

Festival se bo odvijal 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici v organizaciji izkušene ekipe iz East Edge Collective.

27. 3. 2019

Ameriška stoner/doom metal zasedba Windhand je prva potrditev za East Edge Festival, ki se bo 4. avgusta odvijal na Mostovni v Novi Gorici.

Festival prireja organizatorska ekipa East Edge Collective, ki je na isto prizorišče že pripeljala Godflesh, Chuch of Misery in Messo ter v bližnjih klubih v Italiji in Sloveniji organizirala že več sto koncertov.

8. 11. 2018

Domači thrash/death metal band Black Reaper je ob dnevu mrtvih predstavil single Rise of Evil s prihajajočega albuma Birth of Extinction, ki bo izšel decembra.

V živo ga bojo fantje uradno predstavili 8. decembra na Mostovni v Novi Gorici, kjer si bojo oder delili s thrasherji Lintver in death metalci Morbid Creation.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija