VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 2. 2024

Morrowphobia so nova grška alt metal zasedba, ki jo je ustanovil Michael »Makk« Giannopoulos (Moira's Touch). Kasneje so se Makku pridružili še Dimitris Koskinas na kitari in vokalu ter basist George Pagidas (oba Art Of Simplicity) in bobnar Paik Giannopoulos. Wistful Orison je prvi single te zasedbe s prihajajočega samonaslovljenega prvenca.

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

3. 2. 2023

Grški power metalci The Silent Rage so podpisali za Scarlet Records in s tem napovedali svoj drugi studijski celovečerec, ki bo nosil naslov Nuances of Life. The Silent Rage so:

Michalis Rinakakis – vokal
Nikos Siglidis – kitara
Nikos Sarbanis – kitara
George Haniotakis – bas
Stamatis Katsafados – bobni

9. 1. 2023

Angleški melodični metalcore groove metalci The Raven Age bodo spremljali Iron Maiden na prihajajoči turneji The Future Past Tour 2023, ki se bo začela 28. maja v ljubljanskih Stožicah.

Kitarist skupine je George Harris, sin Steva Harrisa, basista pri Iron Maiden.

21. 11. 2022

Power progressive metal zasedba Fortress Under Siege je podpisala za ROAR - Rock of Angels Records. Grki naj bi v naslednjih letih pri ROAR izdali več albumov. Fortress Under Siege so:

Tasos Lazaris – vokali
Fotis Sotiropoulos – lead kitara
Themis Gourlis – ritem kitara
George Georgiou – klaviature
St.eve Kopanakis – bas
Dimitris Kapoukakis – bobni

30. 5. 2022

Alternativna glasbena skupina IngoA je posnela videospot za pesem Black Lives Matter. Ta je del debitantskega albuma It's All Wrong. Pesem, ki jo lahko preverite na YouTubu, je po navedbah zasedbe posvečena Georgeu Floydu in gibanju Black Lives Matter.

16. 2. 2022

Ice Nine Kills so letošnje valentinovo obeležili z izdajo videospota za novi komad Take Your Pick. Pri komadu je sodeloval George »Corpsegrinder« Fisher, animirani videospot pa je nastal po navdihu kultne grozljivke My Bloody Valentine.

Avtorica: Tina Urek
21. 1. 2022

George »Corpsegrinder« Fisher (Cannibal Corpse) pred izidom prvega solo albuma Corpsegrinder objavlja še drugi single z naslovom On Wings Of Carnage, ki mu lahko prisluhnete na spodnji povezavi. Album naj bi izšel 25. februarja in bo obsegal naslednje komade:

Acid Vat (feat. Erik Rutan)
Bottom Dweller
On Wings Of Carnage
All Souls Get Torn
Death Is The Only Key
Crimson Proof
Devourer Of Souls
Defined By Your Demise
Master Of The Longest Night
Vaguely Human

5. 1. 2022

George »Corpsegrinder« Fisher (Cannibal Corpse) objavlja besedilni video za prvi single Acid Vat s prihajajočega solo albuma, ki bo nosil naslov Corpsegrinder. Album, ki bo obsegal 10 skladb, naj bi izšel 4. februarja pri založbi Perseverance Music Group. Kot gostujoči kitarist je svoj delež pri komadu prispeval Erik Rutan.

20. 12. 2021

Russkaja vam želijo vesel božič s svojevrstno priredbo pesmi Last Christmas (George Michael).

29. 11. 2021

Black metal zasedba Yoth Iria, z nekdanjimi in aktualnimi člani zasedb, kot sta Rotting Christ in Necromantia, bo 10. decembra preko Pagan Records ponovno izdala svoj debitantski EP z naslovom Under His Sway, ki ga je prvotno posnel, zmiksal in masteriziral George Emmanuel v Pentagram Studio leta 2019. Prednaročila so možna tukaj, medtem ko lahko poslušate cleoten EP na YouTubu.

22. 11. 2021

George »Corpsegrinder« Fisher, bolj poznan kot vokalist legend death metala Cannibal Corpse, naznanja izid svojega prvega solo albuma. Album naj bi luč sveta ugledal februarja naslednje leto, kot gost na kitari pa je napovedan Erik Rutan. Več si lahko ogledate v kratkem napovedniku, prednaročila pa so mogoča na naslednji povezavi.

29. 10. 2021

Ameriška stoner/doom metal zasedba Ritual Earth, v kateri sodelujejo nekdanji člani Chimpgrinder, Dark Prophet, Autumn in Aim Of Conrad, na ogled ponuja videospot za aktualni single Distress Signal, ki je izšel sredi prejšnjega meseca pri založbi Iodine Recordings.

Ritual Earth iz Philadelphie so George Chamberlin na vokalu, Steve Mensick na kitari, Chris Scott na basu in Chris Turek na bobnih.

29. 10. 2021

Italijanska psihedelična stoner rock zasedba Deep Valley Blues je po Malley O' Mucy razkrila še drugi single Pills Of Darkness s prihajajočega albuma z naslovom III.

Deep Valley Blues iz Kalabrije sta ustanovila basist/vokalist Giando Sestito (Bretus, Dripping Sin) in kitarist Umberto Arena (ex-Bad Trip), katerima sta se potem pridružila še drugi kitarist Alessandro Morrone in bobnar George G La Fayen (oba ex-Amorphead, ex-Emily Witch). Na novem albumu kot glasbena gosta sodelujeta tudi Marco Veraldi (Bretus, Lunar Swamp) in basist Francesco Merante.

20. 8. 2021

Domači nažigači Dickless Tracy predstavljajo drugi single s prihajajoče plošče Grave New World, ki bo izšla 15. septembra 2021 prek založbe Monsterbilly Records.

Single Dawn Of The Living Dead je poklon tako death in thrash klasikam kot kultnemu filmu Georgea Romera, Dawn Of The Dead iz leta 1978. Tema besedila, ki ga je napisal kitarist/vokalist Tomi, je zajeta v verzu »Consumer be consumed!!!«
Single je tudi eden od treh komadov digitalnega maxi-singla Dawn Of The Living Dead, ki ga lahko zastonj pretočite na njihovem Bandcampu in ki poleg omenjene pesmi vsebuje še dve pesmi, posneti v Brežicah 13. 10. 2017 na koncertu, s katerim so obeležili 20 let grindanja. Pozor! Obe v živo posneti pesmi sta »total live grindmageddon!«

Naslovnico za single je ustvaril Jurij Mikuletič (Psycho-art), ki je za band že ustvarjal v preteklosti, ustvaril je dizajn majice ob bendovi 10. obletnici, na sceni pa se je zapisal kot vokalist kultne zasedbe Magus Noctum. Band je pritegnilo Jurijevo ustvarjanje v sklopu ustvarjalnega izziva Inktober, znotraj katerega že nekaj let ustvarja zanimive in zlovešče risbe. Sam Inktober zahteva, da posamezni artist/-tka ustvari eno skico za vsak dan v oktobru. S tem v mislih so se Dickless Tracy odločili Juriju ponuditi možnost, da bi za knjižico CD-ja ustvaril 11 skic, ki bi ponazarjale vsako pesem posebej. Posel je, kot boste videli, opravil odlično.

Kmalu pa bo band predstavil še en single, hkrati pa tudi razkriva, da se bo »release party« novega albuma zgodil – če se seveda razmere v družbi ne obrnejo v drugo smer – v petek, 8. 10. 2021, ko bodo Dickless Tracy nastopili v klubu Gromka na Metelkovi skupaj z jezdeci črne ljubljanske smrti Ensanguinate.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna