VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 5. 2024

Ameriški progresivni death metalci Dååth so posneli videospot za pesem Unwelcome Return, ki je del aktualnega albuma The Deceivers, ki je izšel minuli teden.

10. 4. 2024

Ameriški progresivni death metalci Dååth so v obliki videospota razkrili single Ascension kot del prihajajočega albuma The Deceivers, ki ga lahko že prednaročite.

20. 3. 2024

Po 13 letih se na sceno vračajo progresivni death metalci DÅÅTH. 3. maja bo pri Metal Blade Records izšel njihov novi studijski album The Deceiver. Zasedba je že objavila videospot za prvi single Hex Unending, na ploščku pa se bodo našli še ti naslovi:

No Rest No End
Hex Unending
Ascension
With Ill Desire
The Silent Foray
Unwelcome Return
Purified by Vengeance
Deserving of the Grave
Into Forgotten Dirt

Avtorica: Tina Urek
27. 11. 2023

Francoski melodični black metalci A/Oratos napovedujejo svoj prvi dolgometražec Ecclesia Gnostica, ki naj bi izšel 19. januarja pri Les Acteurs de l'Ombre Productions. Tracklista:

Le Hiérophante
Daath
Deuteros
Disciplina Arcani
Ô Roi des Eons
De la Gnose Éternelle
Le Septième Sceau

13. 9. 2023

Zasedba Dååth bo prihodnje leto pri Metal Blade Records izdala nov album. Včeraj je objavila svoj nov single The Silent Foray ter razkrila, da je postavo dopolnila z novim kitaristom Rafaelom Trujillom.

Avtorica: Tina Urek
29. 8. 2023

Minuli teden je prvič na vinilu izšel plošček The Hinderers ameriške industrial/melodic death/groove metal zasedbe Dååth. Plošček je na voljo v treh različnih barvah.

18. 7. 2023

Dååth so posneli priredbo pesmi Where the Slime Live od Morbid Angel.

1. 6. 2023

Dååth predstavljajo single Purified By Vengeance, pri katerem so k sodelovanju povabili kitarista Marca Holcomba (Periphery) in Micka Gordona (Doom).

Avtorica: Tina Urek
25. 4. 2023

V petek so Dååth pri založbi Metal Blade izdali single The Philosopher. Gre za priredbo komada legendarnih Death, ki je pred slabimi 30 leti izšel na njihovem petem albumu Individual Thought Patterns.

4. 4. 2023

Američani Dååth predstavljajo prav posebni video za skladbo No Rest No End. Tega je posnelo vseh sedem članov zasedbe na sedmih različnih lokacijah, za kar je bilo uporabljenih 35 kamer.

23. 2. 2023

Po 13 letih od izida njihovega zadnjega studijskega albuma se na sceno vračajo Dååth. Zasedba je podpisala z Metal Blade Records in predstavila nov single No Rest, No End.

Avtorica: Tina Urek
4. 8. 2022

Američani Daath so razkrili ime bobnarja, ki bo sodeloval pri snemanju njihovega najnovejšega dolgometražca. To je Kerim »Krimh« Lechner (Septicflesh, Act Of Denial, ex-Decapitated).

Kot še sporočajo člani zasedbe, naj bi končno po 12 letih zatišja nekaj novega iz hiše Daath lahko že slišali jeseni. Več informacij sledi.

30. 10. 2019

Založba Van Records je že objavila nov album belgijske black metal zasedbe Kosmokrator z naslovom Through Ruin... Behold, ki izide jutri v nakladi 500 plošč in 500 digipak CD-jev.

Na Through Ruin... Behold so naslednji komadi:

The Push Towards Daath
Ruins
Irreversible Pathways
I Am The Utterance Of My Name
Kosmokratoras I - In His Name Shineth The Sun
Nathir
Gestorben Muss Sein

22. 1. 2018

Psihedelični doom metal dvojec Insect Ark je objavil skladbo Sea Harp s prihajajočega albuma Marrow Hymns, ki bo izšel 23. februarja pri založbi Profound Lore Records. Novi album prinaša naslednje skladbe:
Thelema
Arp 9
In The Nest
Skin Walker
Slow Ray
Sea Harps
Tarnish
Windless
Daath

Insect Ark od leta 2015 naprej sestavljata Dana Schechter (Angels Of Light, Wrekmeister Harmonies, Zeal & Ardor, Gnaw) in Ashley Spungin (Taurus, Purple Rhinestone Eagle, Negative Queen).

23. 5. 2016

Joey Jordison (ex-Slipknot, ex-Murderdolls) zadnje čase res ne počiva, saj je v manj kot mesecu dni po ustanovitvi »nove« zasedbe Vimic, kjer gre v bistvu za Scar The Martyr z novim vokalistom, najavil že drugo skuperskupino z imenom Sinsaenum. Zasedbo poleg Jordisona na bobnih sestavljajo še Attila Csihar (Mayhem, Sunn O))), Tormentor) in Sean Zatorsky (Daath, ex-Chimaira) na vokalih, Frédéric Leclercq (DragonForce, ex-Heavenly) na kitari ter Heimoth (Seth, ex-Void) na basu.

Njihov debitantski album z naslovom Echoes Of The Tortured bo izšel 29. julija pri založbi earMUSIC, spodaj pa si že lahko ogledate tudi videospot za skladbo Army Of Chaos.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna