VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 4. 2024

Španski death/doom metalci Totengott so razkrili naslovnico in seznam pesmi prihajajočega albuma Beyond the Veil. Naslovnico najdete na sliki, tracklista pa je takšna:

Inner Flame
Sons of the Serpent
Marrow of the Soul
The Architect
Beyond the Veil Part I: Mirrors of Doom
Beyond the Veil Part II: Necromancer
The Golden Crest (The Ritual, The Curse, The Path, The Light)

23. 2. 2024

Nizozemski veterani death metala Pestilence bodo 26. aprila pri založbi Agonia Records izdali album Levels of Perception. A to pot album ne bo vseboval novih skladb iz hiše Pestilence, temveč nabor dvanajstih izbranih komadov 38 let trajajoče kariere, ki jih je band tudi na novo posnel. Pred izidom se bo band odpravil tudi na tritedensko turnejo po Evropi. Seznam izbranih komadov je sledeč:

Horror Detox
Mvlti Dimensional
Mobvs Propagationem
Sinister
Dehydrated
Dominatvi Svbmissa
Land of Tears
Necromorph
Deificvs
Twisted Truth
Sempiternvs
Ovt of the Body

 

26. 1. 2024

Ameriški deathcorovci Carnifex so objavili videospot za komad Torn In Two z aktualnega albuma Necromanteum, ki so ga jesen izdali pri Nuclear Blast.

24. 10. 2023

Italijanska založba Time To Kill Records bo izdala kompilacijo z naslovom Mesmerized - A Tribute to Celtic Frost. Ta bo vsebovala šest priredb kultne švicarske zasedbe:

Barbarian - A Kiss or a Whisper
Bunker 66 - Juices Like Wine
CO2 - I Won’t Dance
Doomraiser - Procreation of the Wicked
Kryptonomicon - Morbid Tales
Necrodeath - Necromantical Screams

10. 10. 2023

Tudi ameriški deathcorovci Carnifex so prejšnji teden pri Nuclear Blast Records izdali svoj novi celovečerec z naslovom Necromanteum. Spodaj lahko prisluhnete komadu Infinite Night Terror.

26. 9. 2023

Kolumbijski death metalci Funeral Vomit, ki so nedavno podpisali z založbo Xtreem Music, so razkrili naslovnico, prvi komad in seznam pesmi prihajajočega prvenca z naslovom Monumental Putrescence. Plošček bo izšel 19. decembra na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno, tracklista pa je takšna:

Intro (The Entombment)
Immense Morbidity
The Mortuary Moon
Spectral Parasite
Cadaveric Apparition
Interlude (Towards the Abysmal Doom)
Monumental Putrescence
Necromantical Winds
Swarming Pestilence
Outro (The Sinister Mist)

22. 9. 2023

Velenjska black metal zasedba Snøgg, ki je nedavno praznovala 10 let delovanja, bo to nedeljo nastopila v avstrijskem Gradcu. Velenjčani si bodo delili oder z dvema hrvaškima zasedbama, in sicer SitiS in Attitudes To Human Extinction, večer pa bo nosil ime Necromancy Vol. VII.

11. 9. 2023

Grška black metal zasedba The Magus, ki je nasledila razpadlo kultno black metal zasedbo Necromantia, ker je leta 2019 tragično preminil Baron Blood, je objavila besedilni videospot za naslovni komad prihajajočega prvenca Βυσσοδομώντας. Ta bo izšel 31. oktobra pri The Circle Music Records in je že na voljo za prednaročila. Tracklista:

This is My Church
The Fall of Man
Lux Tenebrarum
Βυσσοδομώντας
Idolatrous Discord
Ama Lilith
Negative Renaissance
The Peacock King
Give the Devil his due: The story

28. 8. 2023

Ameriški deathcorovci Carnifex predstavljajo vizualizer za komad Death's Forgotten Children, na katerem gostuje Tom Barber iz ameriške deathcore zasedbe Chelsea Grin. To je tudi drugi razkrit komad s prihajajočega albuma Necromanteum, katerega izid je napovedan za 6. oktober.

11. 8. 2023

Nemški black metalci Dies Ater so začeli z delovanjem leta 1994, že pred tem pa je imel bobnar Eugen oziroma Impurus solo projekt, imenovan Cromlech. Načrtovana je bila demo izdaja, ki nikoli ni bila izdana. V začetku leta 2021 je ideja spet postala živa in Impurus  je sam posnel te stare skladbe skupaj s popolnoma novim materialom v svojem Lighthill Studiu.

Album Cold and Stiff vsebuje 6 pesmi, napisanih v letih 1994 in 2021 ter 2022, ki jih je Impurus posnel in zmiksal v letih 2021 in 2022. Tracklista:

Impurus Reditus
Cold and Stiff
Ash Pillar
Blissful Dilusion
Fields
Vogelfrei

11. 7. 2023

Ameriški deathcorovci Carnifex z novim videospotom predstavljajo naslovni komad albuma Necromanteum, ki bo izšel 6. oktobra pri Nuclear Blast in prinaša vsega deset komadov:

Torn in Two
Death's Forgotten Children
Necromanteum
Crowned in Everblack
The Pathless Forest
How the Knife Gets Twisted
Architect of Misanthropy
Infinite Night Terror
Bleed More
Heaven and Hell All at Once

3. 7. 2023

Založba Godz ov War Productions bo 24. julija izdala naslednje štiri albume:

Hell's Coronation - Transgression of a Necromantical Darkness (black metal, Poljska)
Blasphemous Fire - Beneath the Darkness (death metal, Portugalska)
Sznur - Ludzina (black metal, Poljska)
Eternal Rot - Moribound (doom/death metal, Poljska)

3. 4. 2023

Darkthrone bodo 26. maja pri Peaceville Records izdali demo Thulcandra in demo Cromlech na LP-ju. Prednaročila so že na voljo tukaj.

Thulcandra vsebuje prve 3 izdaje pod imenom Darkthrone, in sicer demo Land of Frost (1988), promo A New Dimension (1988), in sam demo Thulcandra (1989). Skupaj te izdaje ponujajo jasen prikaz hitrega razvoja banda v njegovih ambicioznih ustanovnih letih, vendar z naraščajočo zrelostjo in že eklektično sfero vplivov.

Cromlech je bil zadnja demo izdaja skupine, preden je bila podpisana pogodba z založbo Peaceville Records. Demo je bil posnet leta 1989 z isto zasedbo kot Thulcandra, se pravi takšno, ki je kasneje posnela albuma Soulside Journey in A Blaze in the Northern Sky. Poleg ikoničnih demo psonetkov ta izdaja vsebuje tudi dodatne skladbe s posnetkov Bootleg TV Oslo iz leta 1989, vključno s priredbo Visual Aggression skupine Celtic Frost in trojico instrumentalnih skladb s kasete, ki je bila prvotno narejena za ustanovitelja založbe Peacevill, ki jih je Paul »Hammy« Halmshaw prejel leta 1990.

14. 3. 2023

Avstralski strokovnjaki za plesnobo, temo in gnev Impetuous Ritual predstavljajo prvi single s prihajajočega albuma Iniquitous Barbarik Synthesis, ki bo izšel 12. maja pri založbi Profound Lore. Single Lecherous Molestation si lahko zavrtite na tej povezavi, po poslušanju pa si misli izperete z čistilom za tla. Tracklista:

Sanguinary Abstraction
Lecherous Molestation
Rite of Impalement
Necromantic Esurience
Grail of Enmity
Intramural Axiom
Psychic Necrosis
Sacreligious Penance
Metempsychosis

17. 2. 2023

Grški Necromantia bodo ta marec z enoletno zamudo končno izdali svojo biografijo. Prednaročilo za biografijo, ki bo izšla v omejeni in redni nakladi pri Pagan Records, že lahko oddate, na tem mestu pa še samo kratka opazka, da je bil malenkostno spremenjen tudi naslov biografije. Ta se zdaj glasi The Serpent and the Pentagram: The Official Chronicles of Necromantia.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna