VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 2. 2024

Eksperimentalni post/black metalci Botanist v novem videospotu razkrivajo skladbo Aristolochia, s katero napovedujejo enajsti dolgometražec Paleobotany. Izdali ga bodo 17. maja pri založbi Prophecy Productions, album pa obsega te naslove:

Aristolochia
When Forests Turned to Coal
Magnolia
Archaeamphora
The Impact That Built the Amazon
Sigillaria
Strychnos Electri
Wollemia Nobilis
Dioon
Royal Protea

17. 4. 2023

Nemški brutalni death metal dvojec Infecting the Swarm je izdal Pulsing Coalescence, svoj tretji dolgometražni album.

23. 9. 2022

Elder, ki bodo prihodnji teden nastopili v Ljubljani, bodo 25. novembra pri založbi Stickman Records izdali album z naslovom Innate Passage, ki prinaša naslednje komade:

Catastasis
Endless Returnv Coalescence
Merged In Dreams - Ne Plus Ultra
The Purpose

4. 2. 2022

Domači black/death progresivneži Siderean preko MetalBite premiero predstavljajo video za pesem Coalescing into the Expanse, ki si ga lahko ogledate tudi spodaj. Pesem je vzeta z bandovega prvenca Lost On Void's Horizon.

2. 2. 2022

Domači black/death progresivneži Siderean napovedujejo premiero videa za pesem Coalescing into the Expanse. Ta bo v petek, 4. februarja, in sicer preko MetalBite.

26. 10. 2021

Nemški death metalci Eyemaster bodo 12. novembra preko Califari Records na kaseti in 7'' vinilu izdali demo z naslovom Charcoaled Remains / Festering Slime. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Autopsy, Entombed, Grave in Mötorhead.

16. 4. 2021

Siderean predstavljajo naslovni komad prihajajočega prvenca Lost on Void's Horizon, ki bo 25. junija izšel pri Edged Circle Productions na CD-ju in vinilu. Album je posnel in zmiksal Anže Čanžek, ki je že poskrbel za zvočno podobo dema Sidereal Evolution, mastering je prevzel Damian Herring (Subterranean Watchtower Studios), naslovnico pa je izdelal Giotefeli Anti Arte.

Lost on Void's Horizon prinaša naslednje komade:

Eolith
Traversing
Lost on Void's Horizon
Sidereal Evolution
Coalescing into the Expanse
Abyssophora

6. 7. 2020

Finska funeral death/doom zasedba Convocation je v celoti objavila sveže izdani album Ashes Coalesce.

Avtorica: Tina Urek
29. 7. 2019

Texas Hippie Coalition so objavili videospot za skladbo Dirty Finger z novega studijskega albuma High In The Saddle, izdanega konec maja pri založbi eOne Music.

3. 6. 2019

Texas Hippie Coalition predstavljajo videospot za aktualni single Moonshine z najnovejšega studijskega albuma High In The Saddle, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi eOne Music.

8. 4. 2019

Texas Hippie Coalition predstavljajo skladbo Moonshine, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom High In The Saddle, ki bo izšel 31. maja pri založbi eOne Music.

High In The Saddle prinaša naslednje skladbe:
Moonshine
Dirty Finger
Bring It Baby
Ride Or Die
Tongue Like A Devil
Why Aren't You Listening
Stevie Nicks
BullsEye
Tell It From The Ground
Blue Lights On

12. 3. 2019

Lord Vicar bodo 3. maja pri založbi Church Within Records izdali svoj četrti studijski album z naslovom The Black Powder, ki ga je tako kot njegovega predhodnika Gates Of Flesh posnel tonski mojster Joona Lukala v studiu Noise For Fiction v Turkuju na Finskem.

Tracklista je sledeča:
Sulphur, Charcoal and Saltpetre
Descent
World Encircled
Levitation
The Temple in the Bedrock
Black Lines
Impact
Nightmare
A Second Chance - Including The Wagoner, My Soul Is Never Free, Strict Master

17. 7. 2018

Plini nameravajo 27. julija izdati novi EP z naslovom Sunhead. Skupina je že objavila tudi videospot za prvi single Salt + Charcoal, ki si ga lahko ogledate spodaj. Za gostujoče spremljevalne vokale in produkcijo je pri omenjeni skladbi poskrbel Devesh Dayal iz Skyharbor.

21. 5. 2018

DevilDriver so objavili novi promo video za prihajajoči album z naslovom Outlaws 'Til The End, v katerem ob frontmanu skupine Dezu Fafari (ex-Coal Chamber) o svojem sodelovanju spregovorijo tudi gostujoči glasbeniki: Hank III, Wednesday 13 (ex-Murderdolls), Brock Lindow (36 Crazyfists) Burton C. Bell (Fear Factory), Lee Ving (Fear), Randy Blythe in Mark Morton (Lamb Of God) ter nihče drug kot John Cash Jr., sin legendarnega Johnnyja Casha. Novi album bo izšel 6. julija pri založbi Napalm Records.

15. 9. 2017

Threat Signal so objavili besedilni video za skladbo Exit The Matrix z dolgo pričakovanega četrtega albuma z naslovom Disconnect, ki bo izšel 10. novembra pri založbi Agonia Records. Za snemanje in produkcijo novega albuma sta poskrbela vokalist Jon Howard in solo kitarist Travis Montgomery, medtem ko je bil za miks in mastering zadolžen Mark Lewis (DevilDriver, Whitechapel, Battlecross, Coal Chamber).

Tracklista je sledeča:
Elimination Process
Nostalgia
Walking Alone
Exit The Matrix
Falling Apart
Aura
Betrayal
To Thine Own Self Be True
Dimensions
Terminal Madness
Eyes Sewn Shut (Bonus Track)

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija