Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 4. 2024

Pionirji gothic rocka Christian Death bodo 11. maja v Madridu začeli novo evropsko turnejo, ki pa jih tokrat ne bo ponesla v Slovenijo. Turneja se bo zaključila 3. junija v Dublinu, karavana pa se bo nam najbliže ustavila 26. maja v Milanu. Vse datume turneje najdete v spodnjem videu.

21. 3. 2024

Kanadčani Unleash The Archers predstavljajo nov video s prihajajočega albuma Phantoma. Video za komad Ghosts in the Mist so ustvarili Ty Christian, Mary Sweeney in Ryan Rumpel, album Phantoma pa naj bi izšel 10. maja.

12. 1. 2024

Nemški death doom band Moon Incarnate predstavlja skladbo The Tempest s prihajajočega prvenca Hymns to the Moon, ki bo izšel 22. marca pri založbi Iron BoneHead Productions. Za projektom stojita Christian Kolf (Valborg) in Matin Vasari (Beyondition), bobne pa je posnel Peter Scartabello (Sky Shadow Obelisk).

2. 10. 2023

Rot je bila ameriška death metal zasedba iz Atlante, ki je leta 1990 izdala demo z naslovom Diabolus (The Unholy Rot). Tega bo ta petek, 6. oktobra, ponovno izdala založba Boris Records, in sicer digitalno in na vinilu. Namesto prvotnih štirih komadov jih bo remasterizirana različica vsebovala kar dvanajst:

Mutilation of the Christians
Pray to Death
Parasitic Withdrawal
Diabolus (The Unholy Rot)
Baphomet (unreleased track)
Violent Beast (unreleasd rehearsal track)
Resurrected (live)
Bludgeoned (live)
Rip the Chapel (live)
Power to Suffer (live)
No Dimension (live)
Imminent Hell (live)

Pri live komadih gre za posnetek nastopa iz leta 1991.

12. 9. 2023

Čilski old school death metalci Sadism so napovedali svoj deseti album. Ta bo nosil naslov Obscurans in bo izšel 24. novembra pri Hammerheart Records. Plošček, ki je nastajal od julija 2022 do februarja 2023, sta posnela in zmiksala JP Donoso in Israel Yévenes v Sadestudio (Santiago, Čile), naslovnico pa sta izdelala Patricio Saavedra in Ricardo Roberts. Tracklista:

Exsanguination
On Your Knees
Diabolution
Lower Astral Entities
Because We Are Rotten to the Core
Freewill Archangels
Ars Goetia
The Void Devourer
Parousia
Made of Sulfur
Nyctophile
When the Christians Lie

5. 6. 2023

Švedski old school metalci Maniak so razkrili komad Nocturnal Hellfire, s katerim napovedujejo polvečerec z naslovom Speed Metal Terrorist. Seznam komadov je takšen:

Ani Vomitus
Speed Metal Terrorist
Nocturnal Hellfire
Filthy Christians
Total Blitzkrieg

24. 4. 2023

Koncert Toxik in Eruption, ki bi se moral zgoditi 17. maja v Menzi pri Koritu, je odpovedan. Sledi organizatorjeva celotna objava za javnost:

»Žal, koncert odpade. Kupnino vstopnic dobite nazaj pri prodajnem mestu.

'To all the amazing Toxik fans,

It is with sincere regret that we to have to announce the postponement of this May’s “Dis Morta Over Europe” Tour. Our Captain and founder, Josh Christian, is unable to perform due to a setback in his recovery from hand surgery in January. We are hopeful that his recovery continues to progress so we can get back out on the road and bring only the best Toxik show for our fans. All ticket purchases will be refunded at point of sale. We are absolutely devastated, and appreciate all of your support. See you all soon!'«

3. 2. 2023

Ameriško-nizozemska death/thrash metal zasedba Siege Of Power je razkrila komad The Devil's Grasp, ki je del prihajajočega albuma This Is Tomorrow. Plošček bo izšel 17. februarja pri Metal Blade Records in bo vseboval enajst komadov:

Force Fed Fear
Sinister Christians
Scavengers
Zero Containment
Ghosts of Humanity
As the World Crumbles
Oblivion
Deeper Wounds
The Devil's Grasp
No Salvation
This Is Tomorrow

23. 1. 2023

Ameriški black/death metalci Plague Bearer so razkrili komad Antichristian Inquisition, ki je del prihajajočega albuma Summoning Apocalyptic Devastation. Ta bo izšel 3. marca pri Nameless Grave Records in bo vsdeboval deset komadov:

Unholy Black Satanic War Metal
Summoning Apocalyptic Devastation
Defiled by Sodomy
Decapitated Angels
Antichristian Inquisition
Under One Sign
Rise of the Goat
Churches Are in Flames
In Satan's Name
Christbane

16. 11. 2022

Old school death metal projekt Unchristian Christian je objavil videospot za single Mausoleum, ki se nahaja na prihajajočem albumu Sulphurfeast. Plošček bo izšel 9. decembra.

Avtorica: Tina Urek
29. 9. 2022

Dead Cross objavljajo zadnji single Christian Missile Crisis s prihajajočega albuma II. Za komad je zasedba posnela tudi video, album naj bi izšel 28. oktobra, prednaročite pa ga lahko tukaj.

19. 8. 2022

Dirty Skunks so včeraj objavili predskupino, ki bo v ponedeljek prevzela ogrevanje pred Christian Death v Channel Zeru – elektro/metal duo The Designs, ki je ravno včeraj izdal prvenec [IN]VENT. The Designs je nov projekt, v katerem delujeta Billy T Cooper in Snovonne 'Sno' Drake.

Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Vstopnice po 22 evrov so v predprodaji na voljo pri On-parole, na dan koncerta pa bo vstopnina 25 evrov.

1. 7. 2022

Nemški thrasherji Bonded pod vodstvom Bernda »Bernemanna« Kosta (ex-Sodom) imajo novega basista; pridružil se jim je Christian »Speesy« Giesler (ex-Kreator). Speesy je z bandom že sodeloval, saj je odigral bas na naslovni skladbi leta 2020 izdanega prvenca.

19. 5. 2022

Kitarist Christian Andreu je začasno prekinil turnejo z Gojiro. Andreu je prvič postal očka in zato se je odločil, da bo te pomembne dni preživel v krogu družine. Do konca turneje bo namesto njega igral Aldrick Guadagnino, sicer kitarist zasedbe Klone. V takšni postavi jih boste lahko videli tudi 29. julija na Dunaju ali 30. julija v Zagrebu, kjer bodo nastopili z Alien Weaponry.

Avtorica: Tina Urek
19. 5. 2022

Poljski black metalci Throne Of Baal bodo 9 let po izidu prvenca Bloodbath For Christians izdali EP. Chaos War Death bo izšel prihodnji teden, natančneje 27. maja, sestavljen pa bo iz sledečih komadov:

Napalm Brightens the Night
Chaos
Mother Death
War
Deathmarch
Death
Summoning

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana