VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 6. 2022

Max Karon se vrača v zasedbo Bad Wolves. Po odhodu zdaj že bivšega kitarista Chrisa Caina se je band odločil, da ponovno združi moči z originalnim kitaristom Maxom, ki je kitarske naloge opravljal že na vseh treh izdajah zasedbe.

8. 12. 2020

Ameriški doom rockerji Embr so pravkar izdali nov EP z naslovom Idolatry, na katerem so počastili spomin na padle ikone grunge scene - Scotta Weilanda, Kurta Cobaina, Layna Staleyja in Chrisa Cornella. Njihov najnovejši izdelek tako prinaša štiri priredbe brezčasnih rock klasik skupin Stone Temple Pilots, Nirvana, Alice In Chains in Soundgarden.

Idolatry ponuja naslednje skladbe:
Down (priredba Stone Temple Pilots)
Heart-Shaped Box (priredba Nirvane)
Junkhead (priredba Alice In Chains)
Mailman (priredba Soundgarden)

24. 9. 2019

Strigoi, novi projekt kitarista/vokalista Grega Mackintosha (Paradise Lost, ex-Vallenfyre) in basista Chrisa Casketa (Devilment, ex-Extreme Noise Terror), predstavlja videospot za skladbo Phantoms z debitantskega albuma Abandon All Faith, ki bo izšel 22. novembra pri založbi Nuclear Blast Records.

22. 8. 2019

Strigoi so podpisali za založbo Nuclear Blast Records, pri kateri bo 22. novembra izšel njihov debitantski album, ki nosi naslov Abandon All Faith.

Gre za novi projekt kitarista/vokalista Grega Mackintosha (Paradise Lost, ex-Vallenfyre) in basista Chrisa Casketa (Devilment, ex-Extreme Noise Terror), ki se jima je v studiu za potrebe snemanja pridružil še bobnar Waltteri Väyrynen (Paradise Lost, Abhorrence, ex-Vallenfyre).

18. 2. 2019

Leta 2016 je kitarist Jack Owen zapustil Deicide, da bi se pridružil bivšemu kolegu iz Cannibal Corpse, Chrisu Barnesu, v skupini Six Feet Under. Kot Owenovo zamenjavo so Decide pod svoje krilo vzeli kitarista Marka Englisha (Monstrosity) in lani z njim posneli nov album Overtures Of Blasphemy. Zdaj je Deicide zapustil English, ki ga bo zamenjal Chris Canella, kitarist zasedbe Autumn's End.

4. 10. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospot za komad Mercenary Of War, ki je nastal na pomladni turneji zasedbe Burning Black. Iz banda pa sporočajo še odhod kitarista Chrisa Jeremya. Zamenjava zanj zaenkrat še ni znana.

Avtorica: Tina Urek
3. 10. 2018

Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete naslovni skladbi novega EP-ja Amber & Gold britanske doom metal zasedbe Alunah, ki bo na voljo 16. novembra.

Amber & Gold prinaša sledeče skladbe:
Mångata
Amber & Gold
Awn
Wicked Game (priredba Chrisa Isaaka)

30. 4. 2018

Punk/rock/metal zasedba Violation Wound pod vodstvom Chrisa Reiferta (Autopsy, ex-Death, ex-Abscess), ki tukaj nastopa v vlogi kitarista in vokalista, je konec prejšnjega tedna pri založbi Peaceville Records izdala sveži album z naslovom With Man In Charge. Na tej povezavi lahko prisluhnete skladbama Fearmonger in State Of Alarm.

13. 3. 2018

Britanski doom metal trio Witchsorrow bo 25. maja pri založbi Candlelight Records izdal svoj četrti studijski album, ki nosi naslov Hexenhammer. Novi album so posneli s pomočjo dolgoletnega sodelavca Chrisa Fieldinga (Conan, Primordial, Electric Wizard), medtem ko je mastering opravil Jaime »Gomez« Arellano (Ghost, Paradise Lost, Cathedral).

5. 2. 2018

Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Prayers Of Light, pri kateremu je Blaze Bayley k sodelovanju povabil Chrisa Jericho. Komad se nahaja na prihajajočem albumu The Redemption Of William Black, ki je del trilogije Infinite Entaglement. Album izide 2. marca, na njem pa bodo sledeči komadi:

Redeemer
Are You Here
Immortal One
The First True Sign
Human Eyes
Prayers Of Light
18 Days
Already Won
Life Goes On
The Dark Side Of Black
Eagle Spirit

Avtorica: Tina Urek
19. 12. 2017

Kitarist Bruce Franklin iz skupine Trouble je v spomin na pokojnega Chrisa Cornella posnel priredbo skladbe Soundgarden z naslovom Tighter & Tighter.




4. 12. 2017

Na tej povezavi lahko prisluhnete singlu We Are The Ones s svežega solo albuma priznanega studijskega glasbenika Chrisa Declercqa, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Pacific Records. To naj bi bil obenem tudi zadnji posnetek, pri katerem je sodeloval legendarni Lemmy Kilmister iz skupine Motörhead, ki je tudi soavtor skladbe. Lemmy je posnel tudi bas in vokale, pri skladbi pa sta sodelovala še Josh Freese (The Vandals, ex-A Perfect Circle, ex-Nine Inch Nails, ex-Guns N' Roses) na bobnih in Declercq na kitari. Produkcijo je opravil Cameron Webb (Motörhead, NOFX, Skinlab), medtem ko je za miks poskrbel John Lousteau (Foo Fighters, The Used, Against Me!).

20. 11. 2017

In Flames so objavili besedilni video za priredbo Depeche Mode z naslovom It's No Good, ki se nahaja na njihovem najnovejšem EP-ju Down, Wicked & No Good. Poleg Depeche Mode so predelali še skupini Alice In Chains in Nine Inch Nails ter Chrisa Isaaka.

17. 11. 2017

In Flames bodo danes izdali novi EP z naslovom Down, Wicked & No Good, ki prinaša štiri predelave.

Tracklista je sledeča:
It's No Good (priredba Depeche Mode)
Down In A Hole (priredba Alice In Chains)
Wicked Game (priredba Chrisa Isaaka)
Hurt (Live) (priredba Nine Inch Nails)

17. 7. 2017

Na sceno se vračajo britanski thrasherji Xentrix, ki so končno našli zamenjavo za vokalista in kitarista Chrisa Astleyja. Prenovljeno zasedbo tako sedaj sestavljajo Kristian Havard (kitara), Chris Shires (bas), Jay Walsh (vokal, kitara) in Dennis Gasser (bobni).

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna