Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 4. 2024

Britanski kitarist, pevec in tekstopisec Billy Morrison, v zadnjih 15 letih znan predvsem kot ritem kitarist Billyja Idola, in njegov glavni kitarist Steve Stevens (ex-The Cult) ter princ teme Ozzy Osbourne so posneli videospot za pesem Crack Cocaine. Pri tem gre za drugi single (prvi je bil Drowning) prihajajočega heavy rock albuma The Morrison Project, ki bo izšel 19. aprila. Pri snemanju albuma so med drugim sodelovali še Billy Idol, DMC, Corey Taylor, Al Jourgensen, Steve Vai, Steve Stevens, Linda Perry, Tommy Clufetos in John5.

30. 10. 2023

V začetku leta smo poročali, da se švedski gothic rock projekt Scheitan, sicer delo Pierra Törnkvista, po 24 letih vrača z novim materialom. Sedaj pa je glasbenik naznanil, da bo naslednje leto luč sveta ugledal njegov nov album Songs For The Gothic People. Album bo izšel pri The Circle Music, spodaj pa si lahko ogledate video za priredbo komada White Wedding od legendarnega Billyja Idola.

27. 9. 2023

Leta 2020 je med pandemijo v Ljubljani vzklila nova zasedba, ki je dobila ime zaradi idiličnega okolja v bližini reke in vseh njenih oblik, ki naj bi jih odražala glasba. To je skoraj vso napisal basist Sergej Pobegajlo (Billysi, Gora, C4, Bombe), sporočilnost pesmi pa zajema družbeno kritične tematike, eksistencialna vprašanja in samoizpoved.

V zasedbi so še vokalist Peter Hudnik (FrozenchilD, King Foo, Acoustic Grunge duo Hudnik & Ajdič), kitarista Matjaž Marin (Requiem, Billysi, Sausages) in Rok Barle (Tomcat, Kariot, Sam's Fever) ter bobnar Damjan Paljk (Delirium, Tide).

Zasedba River bo novi album predstavila 10. novembra na premiernem koncertu v Orto Baru, kot prvo pa predstavlja skladbo Intoxicated Soul, za katero je posnela videospot.

22. 9. 2023

Queensrÿche so posneli videospot za priredbo skladbe Rebel Yell Billyja Idola, ki so jo lani izdali kot bonus skladbo na albumu Digital Noise Alliance.

21. 7. 2023

Grška grindcore zasedba Head Cleaner bo 8. septembra izdala svoj četrti album. Ta bo nosil naslov The Extreme Sound Of Truth in naj bi zadovoljil ljubitelje zasedb, kot so Napalm Death, Nasum ali Lock Up. Več informacij o albumu sledi.

Head Cleaner so:
Jim »Mitch« E. – vokal
Costas C. – kitara
Lefteris K. – baskitara
Billy S. – bobni

21. 9. 2022

Thrash metalci Mordred so predstavili videospot za komad Demonic #7, v katerem nastopa Chuck Billy (Testament). Ta se je tokrat preizkusil v vlogi hudiča, zasedba pa z videospotom nadaljuje s promocijo svojega svežega albuma The Dark Parade.

Avtorica: Tina Urek
19. 8. 2022

Dirty Skunks so včeraj objavili predskupino, ki bo v ponedeljek prevzela ogrevanje pred Christian Death v Channel Zeru – elektro/metal duo The Designs, ki je ravno včeraj izdal prvenec [IN]VENT. The Designs je nov projekt, v katerem delujeta Billy T Cooper in Snovonne 'Sno' Drake.

Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Vstopnice po 22 evrov so v predprodaji na voljo pri On-parole, na dan koncerta pa bo vstopnina 25 evrov.

28. 7. 2022

Po kar 17 letih tišine so iz globokega spanca vstali doomerji Roanoke. Oktobra se bodo s producentom Billyjem Andersenom odpravili v studio, kjer bodo posneli novi album. Zasedba je ostala tudi po 17 letih enaka:

Todd Janeczeck – kitara/ vokal,
James Kosharek – bass,
Larry Pike – bobni.

Avtorica: Tina Urek
9. 3. 2022

Ameriški doom dvojec Bell Witch in Billy Anderson so minuli teden v studiu Flora Recording & Playback opravili miks svojega novega albuma. Več informacij sledi.

18. 2. 2022

Crisix so objavili video za skladbo W.N.M. United, v katerem sodelujejo John Kevill (Warbringer), Poney (Violator), Nick (Suicidal Angels), Philly (Gama Bomb), Diva Satánica (Nervosa), G. Izquierdo (Angelus Apatrida), JB (Bonded By Blood), Lenny (Dust Bolt), Rick (Fueled By Fire), Kevin (Insanity Alert) in Chuck Billy (Testament). Komad se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Full HD

17. 1. 2022

Udo Dirkschneider bo 22. aprila preko Atomic Fire Records izdal album z naslovom My Way. Na albumu bodo naslednje pesmi/priredbe:

Faith Healer (Alex Harvey)
Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
Sympathy (Uriah Heep)
They Call It Nutbush (Tina Turner)
Man On The Silver Mountain (Rainbow)
Hell Raiser (The Sweet)
No Class (Motörhead)
Rock And Roll (Led Zeppelin)
The Stroke (Billy Squier)
Paint It Black (The Rolling Stones)
He's A Woman, She's A Man (The Scorpions)
T.N.T. (AC/DC)
Jealousy (Frankie Miller)
Hell Bent For Leather (Judas Priest)
We Will Rock You (Queen)
Kein Zurück (Wolfsheim)
My Way (Frank Sinatra)

12. 1. 2022

Matt Heafy (Trivium) in Chuck Billy (Testament) sta združila moči v komadu Behold Our Power. Komad je objavil Heafy na svojem Youtube profilu, služil pa naj bi kot osrednja pesem letošnje edicije poljskega festivala Mystic Festival.

Avtorica: Tina Urek
17. 12. 2021

Kitarist in vokalist Matt Pike (High On Fire, Sleep) napoveduje svoj prvi solo album Pike Vs. The Automaton, ki bo izšel 18. februarja za založbo MNRK Heavy. Spodaj si že lahko ogledate videospot za prvi single Alien Slut Mum.

Pike je material napisal skupaj z bobnarjem Jonom Reidom (ex-Lord Dying), medtem ko je bil za snemanje zadolžen producent Billy Anderson (Neurosis, Swans, Sleep, Brutal Truth, Buzzov•en, Mr. Bungle). Na albumu sodelujejo še Alyssa Maucere-Pike (Lord Dying, Grigax), Chad »Chief« Hartgrave, Brent Hinds (Mastodon), Steve McPeeks (West End Motel), Josh Greene (El Cerdo), Todd Burdette (Tragedy) in Jeff Matz (High On Fire).

8. 12. 2021

Billy Graziadei (Biohazard, Powerflo) napoveduje drugi studijski album svojega solo projekta BillyBio z naslovom Leaders And Liars, ki bo izšel 25. marca pri založbi AFM Records.

Spodaj si že lahko ogledate videospot za prvi single One Life To Live.

26. 11. 2021

Kanadski gothic rock projekt The Necromancers Union je prejšnji teden pri Petrihor/Hammerheart Records izdal svoj studijski prvenec Flesh Of The Dead, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Založba je v najavi zapisala: »Billy Idol in Glenn Danzig v pretepu srečata The Sisters Of Mercy. Doom rock v stilu 80.«

The Necromancers Union so bili ustanovljeni, ko je Daniel Belasco (Glass Apple Bonzai) začutil potrebo po ustvarjanju drugačne umetnosti. Njegova strast do grozljivk, goth rocka iz 80. in post-punka nove šole so bili glavni navdih za ta projekt. Daniel je posnel dva EP-ja in ju izdal v digitalni obliki konec leta 2019. Tako po glasbi kot besedilih bi bile njegove skladbe zlahka zvočna podlaga za filme Quentina Tarantina ali pa bi bile v veliki meri vključene v serijo Castlevania. V začetku leta 2020 je Petrihor postal pozoren na Daniela in se z njim dogovoril za prihodnje sodelovanje. Za pričujoči prvenec sta bila ponovno posneta oba EP-ja, ki jima je dodana še dodatna skladba.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška