VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Predstavljamo novo melodični death metal skupino Cainites, ki jo sestavljajo člani zasedb Deathless Legacy in Motus Tenebrae. Zasedba bo 21. junija pri Scarlet Records izdala album Revenant, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Insomnium, Paradise Lost, My Dying Bride, Tribulation, Septic Flesh in The Vision Bleak. Kot prvo pokušino njihove glasbe lahko spodaj preverite videospot za pesem Darkness Awaits.

21. 12. 2023

Nemški groove thrasherji Smorrah, ki so oktobra podpisali za založbo Sick Taste Records, so nedavno razkrili nekaj podrobnosti svojega prihajajočega prvenca. Ta bo nosil naslov Welcome to Your Nightmare, izšel bo 23. februarja in prinesel devet komadov:

Welcome To Your Nightmare
Dead Snake Eyes
Age Of Decay
Killing Spree
Hope Dies Last
Buried Underneath
Death Awaits
Evil Betrayal
When The Tide Comes In

13. 3. 2023

Danski old school death metalci Bloodgutter bodo 5. maja izdali prvenec, ki bo slišal na ime Death Mountain in bo vseboval enajst komadov:

Katabatic Death Wind
Rot Awaits
Artillery Supremacy
Torture Sacrifice
Down The Gutter
For The Empire
Unternehmen Gericht
Fill The Graves
Whirlwind Of Doom
Jaws Of Death
Our Final Conflict

Za ljubitelje bandov, kot sta Entombed in Obituary.

22. 11. 2022

Španski black metalci Frozen Dawn so obelodanili komad Oath of Forgotten Past s prihajajočega albuma The Decline of the Enlightened Gods, ki bo 10. februarja izšel pri založbi Transcending Obscurity in prinaša naslednje komade:

Mystic Fires of Dark Allegiance
Spellbound
Black Reign Awaits
Frozen Kings
Wanderer of Times
Oath of Forgotten Past
Cosmic Black Chaos
The Decline of the Enlightened Gods
The Fall of Aeons
Blinded by Light, Enlightened by Darkness (priredba Necrophobic)

2. 9. 2022

Francoski heavy metalci Rising Steel bodo v drugi polovici novembra izdali tretji studijski album. Beyond The Gates Of Hell prinaša naslednje komade:

Beyond The Gates Of Hell
From Darkness
Life Awaits
Death Of A Vampire
Run For Your Life
Infinite Pain
Skullcrusher
My Burning Time
Beast
We Are Free

13. 4. 2022

Organizatorji sporočajo, da so žal primorani odpovedati letošnji festival Hell Awaits. Več o razlogih za odpoved festivala, ki naj bi se odvijal 22. in 23. julija pri naših severnih sosedih, in o povračilu denarja za že kupljene vstopnice lahko preberete tukaj.

17. 3. 2022

Po napovedi novega albuma italijanska death metal zasedba Deathcrush razkriva še nove podrobnosti v zvezi s tem. In sicer bo album Under Serpents Reign izšel 26. aprila pri Time to Kill Records, naslovnico lahko preverite na priloženi sliki, prednaročila so že možna, tracklista pa bo takšna:

Apocalypse Of The Fallen Empire
Beheading Jehovah Prophet
Under Serpents Reign
No Heaven Awaits
Daemonology - Symphonies Of The Devil
Thy Sovereign
Deathmarch To Obscurity
Black Thelema
Wolfskull
From Servant to Warfare

13. 1. 2022

Phillip H. Anselmo & The Illegals sporočajo, da so zaradi potovalnih negotovosti v tem koronskem času primorani odpovedati vse nastope na festivalih po vsej Evropi (Hell Awaits, Rockstadt Extreme, Brutal Assault, Alcatraz in Bloodstock). 

15. 11. 2021

V Avstriji se rojeva nov metal festival, ki bo nosil ime Hell Awaits Festival. Glede na trenutne opise, termin in navedene bande zna ta biti konkretna konkurenca našemu največjemu (metal) festivalu MetalDays, saj se bo avstrijski festival odvijal naslednje leto točno konec tedna, se pravi 22. in 23. julija, pred festivalom MetalDays.

Zaenkrat napovedani bandi so (v abecednem vrstnem redu): Baest, Carnation, Clawfinger, Infest, Kataklysm, Phil Anselmo & The Illegals, Sacred Reich, Sadistic Intent, Sijjin, Tankard.

6. 11. 2020

Štajerski death/thrash metalci Decatholicize so sredi dela za svoj debitantski studijski album. Snemanje je prevzel bandov stari znanec Matic Mlakar v svojem studiu The Kraken Productions, kmalu pa bo tudi vse pripravljeno za miks ter mastering, ki ga bo izvedel Dražen Kecman iz Banjaluke (Cirith Ungol Music Studio). Za band dolgo pričakovani album bo nosil naslov Remains Of Dominance, na njem pa bodo naslednji komadi:

God Ends Here
Take Our Souls
Demon Divine
Isotope 235
Down To Four Men
Retribution Awaits Us All
Life Imprisonment
Doomsday Machine
Remains Of Dominance

Obenem bo snemanje albuma tudi zadnje dejanje z dosedanjim pevcem Juretom Vandurjem, zato band, ki ga sestavljajo še Mladen Buletinac (ritem kitara), Jošt Skale (lead kitara), Leon Pondelak (bas kitara) in Alen Breber (bobni), ob tej priložnosti vabi k sodelovanju pevca, ki bi se videl v Decatholicize in prevzel vlogo frontmana. Vsi zainteresirani lahko kontaktirate band preko njegovega profila na Facebooku.

V zvezi z albumom pa band še sporoča, da zaradi trenutne situacije datum izdaje še ni znan, vsekakor pa bo ta ugledal luč sveta drugo leto, ko se stvari umirijo.

2. 10. 2020

Mednarodna epic doom metal zasedba Anchorite, v kateri so moči združili vokalist Leo Stivala (Forsaken, ex-Reflection), basist Peter Svensson (Void Moon, Assassin's Blade, ex-Goatess), kitarist Martin Jepsen Andersen (Meridian, Blindstone) in bobnar Marcus Rosenqvist (Void Moon, Assassin's Blade, Cult Of The Fox), bo 20. novembra pri založbi GMR Music izdala debitantski album Further From Eternity.

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Like A River Through The Snow, album pa bo vseboval tudi poklon pokojnemu frontmanu Manilla Road Marku »The Sharku« Sheltonu z naslovom Valhalla Awaits, pri katerem sta se jim pridružila nekdanja člana Manilla Road – Randy Foxe (bobni) in Bryan Patrick (vokal).

15. 4. 2020

Her Chariot Awaits so posneli videospot za skladbo Take Me Higher s samonaslovljenega studijskega prvenca, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Frontiers Music Srl.

9. 4. 2020

Her Chariot Awaits so objavili priredbo Constant Craving kanadske country pop izvajalke KD Lang, ki se nahaja na njihovem samonaslovljenem studijskem prvencu, ki izide jutri pri založbi Frontiers Music.

Skupino sta ustanovila pevka Ailyn (ex-Sirenia) in kitarist ter producent Mike Orlando (Adrenaline Mob), katerima sta se pridružila še Jeff Thal na bobnih in Brian Gearty na basu.

11. 2. 2020

Novonastala hard rock/metal zasedba Her Chariot Awaits, v kateri sta moči združila španska vokalistka Ailyn (ex-Sirenia) in ameriški kitarist ter producent Mike Orlando (Adrenaline Mob), je objavila videospot za skladbo Dead & Gone. Gre za prvi single z njihovega samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel 10. aprila pri Frontiers Music Srl.

Tracklista albuma je sledeča:
Misery
Dead & Gone
Screaming Misfire
Stolen Heart
Constant Craving
Say No
Line Of Fire
Turning The Page
Take Me Higher
Just Remember
Forgive Me Dear

14. 1. 2020

Crematory so objavili besedilni video za skladbo The Downfall, prvi single z novega albuma Unbroken, ki bo izšel 6. marca pri založbi Napalm Records.

Unbroken prinaša naslednje skladbe:

Unbroken
Awaits Me
Rise And Fall
Behind The Wall
The Kingdom
Inside My Heart
The Downfall
My Dreams Have Died
I Am
Broken Heroes
A Piece Of Time
Voices
Abduction
As Darkness Calls
Like The Tides

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija