VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 1. 2024

Izraelski death/doom metalci Tomorrow's Rain bodo 19. aprila pri AOP Records izdali nov dolgometražec Ovdan. Album bo zajemal te komade:

Roads (Feat. Andreas Vingback of Dark Funeral and Tony Wakeford of Sol Invictus)
Sunrise
Muaka (Feat. Attila Csihar of Mayhem)
Room 124
I Skuggornas Grav (Feat. Mickael Broberg of Unanimated and Anja Huwe of Xmal Deutschland)
Burning times (Feat. Jan Lubitzki of Depressive Age)
Turn Around (Feat Michael Denner of Mercyful Fate/King Diamond)
Convalescence
Rainbow
Intensive Care Unit
Turn Around - Gothic Rock Version (Feat. Michael Denner of Mercyful Fate/King Diamond and Ben Christo of Sisters Of Mercy)

9. 2. 2023

Francoski heavy metalci Sortilège bodo 3. marca pri Season Of Mist izdali novi album Apocalypso. Tukaj lahko prisluhnete prvemu predstavljenemu komadu Derrière les Portes de Babylone, spodaj pa lahko preverite naslove ostalih komadov.

Poseidon
Attila (feat. Stéphane Buriez)
Derrière les portes de Babylone (feat. Myrath)
Le sacre du sorcier
La parade des centaures (feat. Stéphane Buriez)
Walkyrie
Encore un jour
Trahison
Vampire
Apocalypso (feat. Kevin Codfert)

Avtorica: Tina Urek
25. 1. 2023

Francoski heavy metalci Sortilège sporočajo, da so podpisali z založbo Season Of Mist. Zasedba bo 3. marca pri novi založbi zasedba izdala nov dolgometražec Apocalypso. Prednaročila so možna tukaj, album bo zajemal naslednje komade:

Poseidon
Attila (feat. Stéphane Buriez)
Derrière les portes de Babylone (feat. Myrath)
Le sacre du sorcier
La parade des centaures (feat. Stéphane Buriez)
Walkyrie
Encore un jour
Trahison
Vampire
Apocalypso (feat. Kevin Codfert)

23. 12. 2022

Kaj bi nastalo, če bi združili vokaliste zasedb Traitors, Lorna Shore, Attila, Fit For An Autopsy, Left To Suffer in Infant Annihilator? Projekt The Big Six. Sestal in predstavil se je kar na družbenih omrežjih, kjer so že najavili zaenkrat še neimenovan EP.

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2022

Nemški heavy metal trio Luzifer bo 25. marca pri založbi High Roller Records izdal prvenec z naslovom Iron Shackles, ki prinaša naslednje komade:

Iron Shackles
Barrow Downs
Faltige Schwingen über Loudun
Hexer (In Dreiteufelsnamen)
Wrath of the Sorcerers
Der goldene Reiter
Attila (Blazing Hooves)

4. 5. 2021

Ljubljančani Noctiferia vas vabijo k ogledu besedilnega videa za kultno pesem Tanz mit Laibach, ki se nahaja na bližajočem se tribute albumu Reforma. Ob tej priložnosti se jim je pridružil legendarni Attila Csihar, ki je pesmi podaril svoj glas. Zasedba pravi, da je to verjetno pesem, ki jo je bilo najtežje prirediti, vendar se je zaradi odlične izvedbe gosta in končnega rezultata splačalo.

 

Avtorica: Tina Novaković
1. 3. 2021

Danska black'n'roll zasedba Angstskríg je objavila besedilni video za single Skyggespil, na katerem gostuje kitarist Attila Vörös, poznan po sodelovanju z imeni, kot so Satyricon, Nevermore, Sanctuary in Warrel Dane. Gre za naslovno skladbo prihajajočega prvenca, ki bo izšel pri Despotz Records.

24. 2. 2021

Noctiferia bodo 28. maja pri Blood Blast Distribution/Nika Records izdali album Rerofma (Tribute to Laibach). Včeraj so razkrili naslovnico, za katero je poskrbel Jean-Emmanuel »Valnoir« Simoulin iz francoskega studija Metastazis, ki je med drugim sodeloval tudi z Laibach, Ghost, Behemoth, At the Gates in Amorphis. Predstavitev albuma bo 18. marca v Kinu Šiška.

Tracklista:
Barbarians are coming
Now You Will Pay (feat. David Vincent)
No History  
Tanz Mit Laibach (feat. Attila Csihar)
Eurovision
Smrt Za Smrt
Das Spiel Ist Aus  
Slovenska Akropola (feat. Jørgen Munkeby)

Avtorica: Tina Urek
28. 4. 2020

Lendavski desert/stoner rock kvartet Eyecontact, v katerem sodelujejo nekdanji člani tamkajšnjih zasedb Khons in Illusions, je nedavno izdal studijski prvenec z naslovom Still Here.

Eyecontact sestavljajo Daniel Balažic (kitara, vokal), Attila Szunyog (kitara), Gregor Naglič (bobni) in Teodor Graj (bas).

13. 3. 2019

Noctiferia so naznanili še tretjega gosta na prihajajočem albumu Reforma, s katerim se poklanjajo Laibach.

Poleg Jørgena Munkebyja iz norveške avantgardne zasedbe Shining, ki ga bomo na saksofonu lahko slišali na Novi Nekropoli, in Davida Vincenta (Vltimas, I Am Morbid, ex-Morbid Angel), ki je svoj glas posodil za skladbo Now You Will Pay, bo na Reformi sodeloval še Attila Csihar, ki bo prevzel vokalne zadolžitve na Tanz mit Laibach.

25. 5. 2018

Ameriški metalcorovci Attila in njihovi nemški kolegi Eskimo Callboy se jeseni odpravljajo na skupno evropsko turnejo, v okviru katere bse bodo med drugim ustavili tudi 30. 10. v Bologni, 31. 10. v Milanu in 8. 11. v Münchnu.

21. 5. 2018

Sinsaenum so razkrili videospot za skladbo Final Resolve s prihajajočega studijskega albuma Repulsion For Humanity, ki bo izšel 10. avgusta pri založbi earMUSIC. Vokalist Attila Csihar (Mayhem) zaradi prenatrpanega urnika pri nastanku albuma ni sodeloval toliko, kot bi si sam želel, tako da tudi ni prisoten v videospotu.

Skupina jeseni odhaja na evropsko turnejo in jo bo mogoče med drugim ujeti tudi 9. 10. v Münchnu, 11. 10. na Dunaju in 13. 10. v Milanu.

6. 11. 2017

Ameriški metalcorovci Attila predstavljajo novi single z naslovom Three 6.

26. 10. 2016

Nemški epic speed metal novinci Skullwinx so konec septembra pri založbi Metalizer Records objavili svoj drugi studijski album The Relic, ki je tudi tokrat konceptualni. Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo Atilla The Hun.

21. 10. 2016

Spodaj si lahko ogledate animirani videospot za skladbo Let's Get Abducted s prihajajočega albuma ameriške zasedbe Attila z naslovom Chaos, ki bo izšel 4. novembra pri založbi SharpTone Records.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija