Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 1. 2013
Iz Down Towna sporočajo: "V sodelovanju s Klubom študentov Kranj se bo jutri od 21:00 v Down Townu odvijal Glasbeni tematski večer: Metal Massacre

Posvečen bo metal glasbi in največjim predstavnikom svetovnih "železarjev" ter promociji albuma Too Bad For Heavans zasedbe Morana iz Kranja.

Od 21h bo v predprostoru lokala možno poslušati prvi del posebne radijske oddaje Demons Of Slovenia, ki jo predstavlja poljski Radio Revolta.
V prvem delu oddaje bodo prestavljeni naslednji slovenski bandi:
Aperion
Dickless Tracy
Exsilium
Mephistophelian
Metalsteel
Morana
Nephrolith
Obnounce
Panikk
Shutdown
Somrak
Sweet Sorrow
Teleport
Veldes

Vabljeni na razgibavanje vratnih mišic!"
/P.G./
24. 5. 2012
V športnem parku Svoboda na Viču v Ljubljani bo 8.6. od 15:00 dalje potekal festival MetalWitch, na katerem bodo nastopile skupine Requiem, Aperion, Evil Eve, Brezno, Hellcats, Roadkill BBQ, The Canyon Observer in Divine Illusion. Vstopnine ne bo! /B.B./
14. 5. 2012
Aperion sporočajo: "8. junija se bomo že tretjič zapored predstavili na tradicionalni prireditvi Viški dnevi sosedov ali Metal Witch. Tla se bodo zopet tresla na preverjeni lokaciji na Gerbičevi 61a v Ljubljani, začelo pa se bo že ob 15h! Družbo na odru nam bodo delali Requiem, Evil Eve, Brezno, Hellcats, Roadkill BBQ, Canyon Observer in Divine Illusion.
Slišali nas boste še na enem dvodnevnem festivalu, tokrat na Planini pri Sevnici, kjer se bo odvijal festival Klumpanje. Športno–družaben dogodek, začinjen z obilo dobre glasbe in zabave, nas bo gostil 6. julija. Več o festivalu in nastopajočih pa si lahko preberete tukaj. Se vidimo!" /P.G./
2. 3. 2012
Aperion so objavili video za skladbo Black Flies. /P.G./

21. 2. 2012
Aperion sporočajo: "Po številnih koncertih, ki so sledili lanskoletnem mednarodnemu izzidu plošče Act Of Hybris, se je skupina lotila še enega projekta. Odločili smo se, da uspešno turnejo za vedno ujamemo v časovno kapsulo, in sicer v obliki videospota, ki ga boste lahko premierno videli v ponedeljek, 27.2. na TVS 2 v oddaji Peklenski izbor ob 19. uri, ter na MMC-ju, dan za tem pa še vsepovsod drugje. Spot je kolaž live posnetkov s koncertnih odrov po Sloveniji in tujini, ki so jih pod taktirko Matjaža Goričana sestavili v odličen video izdelek. Skupina ob izidu pravi, da gre za poklon vsem fanom, ki so z obiski na koncertih ustvarili nepozabne trenutke nabite s pozitivno energijo." /P.G./

28. 10. 2011
Skupina ShadowIcon bo 23. novembra uradno izdala in na koncertu predstavila svoj prvenec z naslovom Empire In Ruins. Koncert se bo odvijal v Ljubljani v klubu Channel Zero, na njem pa band pripravlja tudi presenečenje, saj se jim bodo na odru pridružili:
- Zala Hodnik (Aperion)
- Sara Jeremič (Brezno)
- Aleš Pelhan (Dawn Patrol, Skalp)
- Mitja Žibert (Metal Rock Academy)
/P.G./

21. 10. 2011
Aperion, ki so se vrnili iz Francije, kjer so v ponedeljek nastopili na festivalu H'elles On Stage, sporočajo: "Publika je bila nad našim nastopom tako prijetno presenečena, da so ostali odprtih ust. Koncert je bil res neverjeten, odziv s strani obiskovalcev pa izredno pozitiven. Bila je res odlična izkušnja in se bomo v Francijo definitivno še vrnili...". /P.G./

10. 10. 2011
Aperion sporočajo:"Pozor, prvi album skupine Aperion z naslovom Act Of Hybris je končno na voljo tudi v slovenskih trgovinah! Album na katerem je 13 skladb, med njimi tudi song Black Flies, za katerega je v pripravi nov videospot, je možno kupiti ali naročiti v trgovinah Big Bang po Sloveniji, v MCD Shopu (Miklošiceva 2, Ljubljana), v trgovini ZOSO (Nova Gorica) in drugih CD trgovinah po Sloveniji.

Skupino pa lahko vidite tudi v živo, in sicer že 15. oktobra, ko bodo nastopali na že 7. tradicionalnem brucovanju kluba študentov občine Celje. Žur se bo odvijal v dvorani Celjskega doma, s pričetkom ob 20. uri, družbo pa jim bosta delali še skupini Poweršok in "dečki iz Sotle", MI2.
Za člane kluba je vstop prost, za preostale pa je karta v predprodaji 5€, na dan dogodka pa 7€. Več o koncertu najdete na njhovi Facebook strani.

V ponedeljek, 17. 10., pa se bo skupina Aperion predstavila na tradicionalnem francoskem festivalu H'elles on Stage, ki že vrsto let gosti evropske metal skupine z ženskim vokalom v svojih vrstah. Ključna sestavina pri izbri skupin pa je, kot pravijo organizatorji, kvaliteta, raznolikost in izvirnost.
Festival se bo zgodil v mestu Lyon, kjer si bo skupina Aperion oder častno delila z bandoma Leaves' Eyes in Stream Of Passion.
Več o festivalu si lahko pogledate na njihovi uradni ali Facebook spletni strani."
/P.G./

10. 5. 2011

Četrtna skupnost Vič v Ljubljani pripravlja dogodek Metal Witch. »Tradicija, ki vsako leto postaja večji žur. Vabljeni na Viške dneve sosedov, ki bodo v četrtek, 16. junija 2011 ob 17. uri v Športnem parku Svoboda na Gerbičevi ulici 61. Igrale bodo skupine Brezno, Shanti Nilaya, Aperion. Vstop prost!«

Avtorica: Ajda Jelenc
31. 3. 2011
Znan je časovni razpored nastopov na današnjem koncertu, ki bo v ljubljanski Cvetličarni:

blagajna - 18:30
vrata - 19:00
Aperion - 19:30 – 20:00
Infidia - 20:10 – 20:40
Epica – 21:10 - 23:10

22. 9. 2010
Skupina Inmate se v mesecu oktobru odpravlja v tujino. Na začetku meseca bodo odigrali dva koncerta v Nemčiji (1.10. v Heidelbergu ter 2.10. v Swäbisch Hall), 13. in 15. oktobra pa bodo kot lokalna predskupina nastopili na turneji Dark Tranquillity (najprej v Zagrebu ter nato na Dunaju). Več si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani. V Sloveniji si jih lahko ogledate ta vikend, 25.9. v Celjskem Mladinskem centru skupaj s skupinama Aperion in Dot.

15. 7. 2010
Aperion so pred kratkim izdali prvenec z naslovom Act Of Hybris. Kupite ga lahko pri vseh članih banda, na spletni strani skupine in na njihovih koncertih. V kratkem jih boste lahko videli na naslednjih dogodkih:
17.7. - ŠVIC festival (Čatež pri Trebnjem)
30.7. - Rock Hard festival na festivalu Grossmann (Ljutomer)
31.7. - Dan Delfinov (Piran)
1.8. - Schengen fest (Vinica)
6.8. - Smallfest (Račji otok, Šoštanj)
7.8. - Struna Fest (Podčetrtek)

10. 11. 2009
Organizatorji 8. Fuck Off Commercial Festivala, ki bo 28.11. v Ljubljani, sporočajo: "Leta 1987 se je porodila zamisel o izdaji glasbenega zapisa alternativnih bandov, ki so bili takrat v vzponu. Kompilacijska kaseta Provinca vrača udarec je zagotovo eden kultnih izdelkov slovenske underground scene, ki se pojavi na trgu konec osemdesetih let. Naslov naj bi ponazarjal tedanjo alternativno sceno, ki je bila močnejša na provinci, kot v slovenski prestolnici. Na njej so sodelovali krška Polska Malca, žalski Epidemic in koprski Salem. Z njo so sodelujoči vrnili udarec tedaj samozadostni alternativni ljubljanski sceni. Šlo je za krik po decentralizaciji in proti diktatu trendov in okusov iz centra medijske in kulturne moči. Prav izid te kasete je kasneje sprožil idejo o Fuck Off Commercial Festivalu, ki je pripomogel k sunkovitemu razvoju HC in Metal scene pri nas." Na festivalu bodo nastopili Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption in Wartune, kupci vstopnic v predprodaji pa bodo prejeli ponatis kultne kasete na CDju. /P.G./

21. 10. 2009
Vstopnice za 8. Fuck Off Commercial, ki bo 28.11. v Gali Hali na Metelkovi, so že naprodaj po ceni 10€. Kupite jih lahko pri nastopajočih bandih (Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption, Wartune), v Subkulturi v Celju, 7. in 14.11. na Bazenu v Kranju, na Vrhniki pri Dodi, v MB v MC Pekarni, ... Več informacij o vstopnicah dobite na tel. 041/836-474 (po 17h)

12. 10. 2009
7 let je minilo, odkar se je skupina Aperion pojavila na slovenski glasbeni sceni. S svojo edinstveno glasbo in pojavo je vedno navdušila še tako zahtevno občinstvo tako doma, kot v tujini. Tokrat skupina pripravlja svoj 100. koncert, ki bo, kot smo pri Aperion že navajeni, izgledal drugače kot klasični koncerti. Na povabilo na ta jubilejni koncert so se odzvali znani slovenski izvajalci, ki bodo poleg svojega programa na koncertu odigrali tudi po eno skladbo skupine Aperion na svojevrsten način. Potrjeni gostje jubilejnega koncerta so: Alya, Billysi, 6pack Čukur, Dweal, Master Of Disaster (Interceptor), Trubači (Fešta bend), pevec Nejc ter domači zasedbi Uroš Planinc Group in De-vice. Tako se bo na koncertu rodilo 9 novih skladb omenjenih izvajalcev, kako pa se bo vse skupaj slišalo se lahko prepričate v petek, 23. oktobra v dvorani krajevne skupnosti Šempeter ob 20. uri.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška