VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Danes ob 17. uri bo premiera besedilnega videospota za pesem Rule The Show finskih melodičarjev Crownshift. Pesem je del bandovega samonaslovljenega prvenca, ki je izšel danes. Premiero lahko spremljate tukaj.

7. 5. 2024

Deathcore zasedba Vulvodynia bo 5. julija izdala svoj novi studijski album Entabeni. Prvi single bodo predstavili že ta četrtek, na ploščku pa bo sledečih deset komadov:

Imbawula
Devil Tree
The Rand Lord
It Follows
Isandlwana (feat. David Simonich)
Mamlambo
Adamaster (feat. Kyle Medina)
Entabeni (feat. Damonteal Harris)
Mangled & Maimed
Generational Segregation

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Ameriški thrash/power metalci Idol Throne so posneli besedilni videospot za pesem Covenant of the Immortal s prihajajočega albuma A Clarion Call. Tracklista:

Ecliptykon
Covenant of the Immortal
King Among Jackals
Petrified
The Last Voyage
A Clarion Call
System Simulacrum
Falconer's Cry

6. 5. 2024

Danski heavy/doom metalci Altar Of Oblivion bodo izdali svoj četrti dolgometražec, ki bo nosil naslov In the Cesspit of Divine Decay. Ta bo izšel 28. junija pri založbi From The Vaults in prinesel deset novih komadov:

Nothing Grows from Hallowed Ground
The Fallacy
Ghosts in the Trenches
Mark of the Dead
Altar of Oblivion
The Night They Came
Silent Pain
Damnation
In the Cesspit of Divine Decay
Wind Among Waves

26. 4. 2024

Francoski black metalci Incipient Chaos so objavili besedilni video za komad Ominous Acid s samonaslovljenega prvenca, ki ga bodo 7. junija izdali pri I, Voidhanger Records. Tracklista:

Sever the Oracle
The Apex
The Fire that Devours the Soul and Flesh
Crumbling Bones
Ominous Acid
Dragged Back to the Abyss
All Is Lost, All Is Found

4. 4. 2024

Novonastala zasedba Ortolan, v kateri delujejo Dan Gargiulo in Oleg Zalman (Artificial Brain), Jeremy Salvo (Xoth) in Andy Horn (Crossspitter), predstavlja svojo prvo skladbo Holy to Whom?. Z njo napovedujejo samonaslovljeni demo Ortolan, ki bo izšel 15. aprila na kaseti in prinaša naslednje skladbe:

Sudden Loss
Holy to Whom?
Drowned in Armagnac
Multiple Hidden Magicians
Early Departure

2. 4. 2024

The Incantus bodo 26. aprila izdali samonaslovljeni prvenec. Te dni so predstavili še četrti single Sidhe of the Barrow.

Avtorica: Tina Urek
2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

22. 3. 2024

Nemški heavy metalci Attic so objavili video za komad Synodus Horrenda. Komad bo na prihajajočem albumu Return of the Witchfinder, katerega izid je napovedan za 5. april pri založbi Ván Records.

19. 3. 2024

Angleški heavy metalci War Grave bodo 26. aprila izdali debitanski, samonaslovljeni EP. Tega predstavljajo s prvim uradnim singlom Witch, za katerega so k sodelovanju povabili Tima »Ripperja« Owensa.

Avtorica: Tina Urek
11. 3. 2024

Norveške black metalke Witch Club Satan so minuli petek, na svetovni dan žena, izdale samonaslovljen dolgometražni prvenec, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.

7. 3. 2024

Lombardijski black/death metal band Hadit, ki se mu je lani pridružil Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, Turris Eburnea, Vertebra Atlantis, The Clearing Path), predstavlja svež komad Screaming from the Throat of a Reversed Light Being z drugega albuma Metaphysical Engines Approaching the Event Horizon. Ta bo izšel 15. marca pri založbi I, Voidhanger Records, prinaša pa te komade:

Becoming the Light Eternally Driving on the Photon Sphere
Interstellar Medium's Rhapsody
Three Ways of Death After Gravitational Collapse
Screaming from the Throat of a Reversed Light Being
Find Your Death, Cosmic Wreckage
Blood and Gods Know Where Weakness Is
The Eternals' Dream Out of Time and Frames
Del tramonto sul nulla, dove fuoco diventa Cielo

6. 3. 2024

Nemška metal zasedba League of Distortion predstavlja video za komad L.O.D. z aktualnega samonaslovljenega albuma, izdanega pri Napalm Records.

4. 3. 2024

Švicarski melodični death metalci As The Sun Falls so posneli videospot za pesem Among the Stars, ki je del prihajajočega albuma Kaamos.

1. 3. 2024

Društvo Železni Aktivizem je naznanilo nastopajoče na letošnjem Vratolomu, ki se bo odvil 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Na poslovilni izvedbi festivala bodo nastopile zasedbe Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Več informacij o nastopajočih in vstopnicah sledi v kratkem, 18. maja se nam obeta še ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna