VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 2. 2022

Založba Emanzipation Productions bo izdala kultni album Grime danske tehnične death metal zasedbe Iniquity prvič na vinilu. V limitirani nakladi po 300 kosov bo ponovno izšel album 4. marca kot black in marbled grey/black vinyl. Prednaročila so že možna, spodaj pa je na voljo tracklista:

stran A
Tides Of Vengeance
The Bullet’s Breath
Border Into Shadow
Bloodletting
Spawn Of The Abscess

stran B
Thawed For Breeding
Stygian
The Last Incantation
Poets Of The Trench
Part II

23. 11. 2021

Death metalci Abscession so pretekli petek pri založbi Transcending Obscurity Records izdali nov studijski album z naslovom Rot Of Ages, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Rot Of Ages prinaša naslednje skladbe:
Rat King Crawl
Theater Of Pain
Dead Man's Hate
Rains Of Death
Rot Of Ages
The Final Furnace
When The Guillotine Falls
War Machine
Prometheus Unbound
Eta Della Putrefazione

1. 10. 2021

Švedsko-nemška death metal zasedba Abscession je objavila nov single Rains Of Death s prihajajočega albuma z naslovom Rot Of Ages, ki bo izšel 19. novembra pri Transcending Obscurity Records.

21. 9. 2021

Kanadski tehnični death metal dvojec Deformatory predstavlja besedilni video za Deciphering the Archetype, komad, ki se nahaja na albumu Inversion of the Unseen Horizon, ki je izšel 3. septembra v samozaložbi. Celoten seznam komadov je naslednji:

Chapter I - INCEPTION: THE CYRU’XILEAN NEXUS
Within The Astral Abscess
Behold, The Apex of Decay
Enginieering The Wvrmhorde

Chapter II - INCURSION: THE PROTOTYPAL ESCHATON
Summoning The Cosmic Devourer
Masticated By An Infinite Shadow
In The Embervoid Where Dead Stars Reign

Chapter III - INVERSION: THE HORIZONTAL REFLECTION
Deciphering The Archetype
Impaled Upon The Carrionspire (feat. Jon Levasseur (ex-Cryptopsy))
Beyond The Abhorrence

3. 9. 2021

Švedsko-nemška death metal naveza Abscession na čelu z vokalistom Thomasom Cliffordom (Blood Of Serpents, Throne Of Heresy) predstavlja videospot za drugi single Theater Of Pain z novega studijskega albuma Rot Of Ages, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Transcending Obscurity Records.

Spisek skladb je sledeč:

Rat King Crawl
Theater Of Pain
Dead Man's Hate
Rains Of Death
Rot Of Ages
The Final Furnace
When The Guillotine Falls
War Machine
Prometheus Unbound
Eta Della Putrefazione

11. 3. 2021

Švedski old school death metal dvojec Abscession predstavlja besedilni video za skladbo Rat King Crawl s prihajajočega drugega studijskega albuma z naslovom Rot Of Ages, ki bo kmalu izšel preko založbe Transcending Obscurity Records.

Abscession sta trenutno Thomas Clifford (Blood Of Serpents, Rex Demonus, Throne Of Heresy, Zombie Destrüktion) na vokalih in Skaldir na kitari, basu in klaviaturah, kot gosta pa sta na albumu sodelovala še bobnar Markus Porsklev (Zombie Destrüktion) in kitarist Sethras (Ferndal).

29. 6. 2018

Death metal superskupina Siege Of Power, ki jo sestavljajo Chris Reifert (Autopsy, Violation Wound, Abscess, Painted Doll) na vokalu, Paul Baayens (Asphyx, Thanatos, ex-Hail Of Bullets) na kitari, Theo van Eekelen (ex-Hail Of Bullets, ex-Houwitser, ex-Grand Supreme Blood Court) na basu in Bob Bagchus (Soulburn, ex-Asphyx, ex-Grand Supreme Blood Court) na bobnih, predstavlja videospot za skladbo The Cold Room. Gre za skladbo s prihajajočega prvenca z naslovom Warning Blast, ki bo izšel 7. septembra pri legendarni založbi Metal Blade Records.

30. 4. 2018

Punk/rock/metal zasedba Violation Wound pod vodstvom Chrisa Reiferta (Autopsy, ex-Death, ex-Abscess), ki tukaj nastopa v vlogi kitarista in vokalista, je konec prejšnjega tedna pri založbi Peaceville Records izdala sveži album z naslovom With Man In Charge. Na tej povezavi lahko prisluhnete skladbama Fearmonger in State Of Alarm.

7. 11. 2017

Dvojec Painted Doll, ki ga tvorita komik in kitarist Dave Hill (Valley Lodge, Cobra Verde) in death metal legenda Chris Reifert (Autopsy, ex-Death, ex-Abscess), je podpisal za založbo Tee Pee Records, pri kateri bo 16. februarja izdal samonaslovljeni studijski prvenec.

Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za skladbo z naslovom Together Alone.

14. 10. 2016

Norveški black metal veterani Sarkom nameravajo 2. decembra pri Dark Essence Records izdati svoj četrti studijski album z naslovom Anti-Cosmic Art, na katerem gostujejo tudi Pehr Skjoldhammer (Alfahanne), kitarska virtuoza Ronni Le Tekro (TNT) in Peter Huss (Shining), ter njihov bivši član Sagstad (Trollfest). Novi album prinaša naslednje skladbe:
Previous Associates, Now As Targets For The Gun
Mind-Abscess
Ruiners Of Our Family Tree
Seen Through The Eyes Of A Paedophile Priest
Come, Dear Cancer
Black Metal Necrophilia
Sodomy And Lust (priredba Sodom)

22. 4. 2016

Preko Loudwire.com lahko ekskluzivno prisluhnete remasterizirani verziji skladbe Baptized In Blood s studijskega prvenca skupine Death z naslovom Scream Bloody Gore, ki bo 20. maja ponovno izšel pri založbi Relapse Records. Album je v originalu izšel leta 1987 pri Combat Records, v celoti pa sta ga v dveh poskusih posnela Chuck Schuldiner in bobnar Chris Reifert (Autopsy, ex-Abscess, ex-The Ravenous, ex-Doomed) sama.

15. 4. 2016

Ameriška zasedba Nothing je objavila skladbo ACD (Abscessive Compulsive Disorder) s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Tired Of Tomorrow, ki bo izšel 13. maja pri Relapse Records.

1. 4. 2016

Spodaj lahko prisluhnete remasterizirani verziji skladbe Zombie Ritual z legendarnega debitantskega albuma floridske zasedbe Death z naslovom Scream Bloody Gore, ki bo 20. maja ponovno izšel pri založbi Relapse Records.

Leta 1987 izdani Scream Bloody Gore je več kot le nedotakljiv album, gre za enega od mejnikov in prvih temeljev, ki so takrat tlakovali pot novemu glasbenemu žanru, imenovanemu death metal. Gre za zadnje dejanje Relapse Records v seriji ponovnih izdaj skupine Death. Kot že pri prejšnjih izdajah je za remasteriziranje z originalnih snemalnih trakov poskrbel Alan Douches (Death, Mastodon, Nile), dodano pa je tudi precej neobjavljenega materiala in demo posnetkov z vaj. Spremno besedo so tokrat prispevali bivši bobnar Chris Reifert (Autopsy, ex-Abscess), Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura) in producent Randy Burns, s katerim so album v originalu tudi posneli.

9. 7. 2015

Ameriška death metal zasedba Immortal Bird, ki bo 14. julija pri Broken Limbs Recordings izdala prvenec Empress/Abscess, predstavlja pesem Neoplastic.

12. 2. 2015

Švedski oldschoolerji Abscession so objavili video za komad Cabin 13 s svežega prvenca z naslovom Grave Offerings. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija