NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 4. 2024

Domači black metalci Srd, ki se kmalu odpravljajo na promocijsko turnejo tretjega albuma vragvmesiton, primorski black metalci Ater Era in slovenjgraški heavy stonerji Britof bodo 26. aprila nastopili v Mariboru. S tem je zapolnjenih devet dni prihajajoče 10-dnevne turneje, ki se bo začela 24. aprila v ljubljanskem Orto Baru.

5. 3. 2024

Kot smo že pisali, bodo domači Inmate 9. aprila izdali nov album Let The Dead Bury Their Dead, pretekli konec tedna pa je zasedba predstavila prvi single …And We Could Have It All. Na dan izida bodo fantje predstavili album v Orto Baru, v sklopu turneje z Ektomorf pa se bodo že nekaj dni prej, natančneje 5. aprila, ustavili v mariborski Pekarni.

Avtorica: Tina Urek
22. 12. 2023

Rudolf Maister in Jože Plečnik krojita usodo naslednje edicije Brutal Janez Festa. Ker je Maister zavzel Janezovo vojašnico (Štuk) in zadolžil Plečnika za njeno prenovo, se je morala ekipa, zadolžena za nemoteno izvedbo ponovnega počitniškega domovanja Brutalnega Janeza v Mariboru, seliti onkraj Drave.

V varnem zavetju kluba MC Pekarna bodo PartySani, Paranoidovci in IndiJanezi 7. septembra gostili skupine, ki so za kratek čas zapustile svoj dom, da po svetu širijo novico o novem svetovnem redu.

Zato, dragi sledilci težke kovine, ne oklevajte, pridružite se Maistrovi črni vojski in pokažite, da vam je mar. Mar za mesto, mar za deželo, mar za metal! Na juriš!

25. 10. 2023

V soboto, 4. novembra, se bo v dvorani Gustaf v Mariboru odvil koncert italijanske heavy/thrash zasedbe Betrayed in domačih metalcev Ghastly Ashes. Več o dogodku boste izvedeli na tej povezavi.

In še opozorilo: power metal koncert zasedb Skeletoon, Stranger Vision, Lionsoul in Nekomata, ki se bi moral zgoditi na ta dan v mariborski Dvorani Gustaf, je prestavljen.

Avtorica: Tina Urek
25. 9. 2023

Domač doom metal dvojec Chains se v začetku novembra odpravlja na krajšo turnejo, ki se bo imenovala Samhain Rituals of Horror 2023 in bo obsegala te štiri nastope:

2023/11/01 Verona, Italija
2023/11/02 Salzburg, Avstrija
2023/11/03 Gradec, Avstrija
2023/11/04 Maribor, Slovenija

15. 9. 2023

V sredo smo poročali, da se bodo domači progresivci Hei'An oktobra odpravili na krajšo turnejo. Med najavljenimi datumi je bil tudi nastop v Mariboru, o katerem pa še ni bilo dodatnih informacij. Zdaj je znano, da bodo Hei'An nastopili na drugi ediciji koncertnega dogodka Metal Dosage, ki se je rodil septembra lani. Metal Dosage Vol. II bo izveden 14. oktobra v MC Pekarna z vsega štirimi nastopajočimi:

Hei'An
Dethrone The Corrupted
Taste Of Plague
Decair

13. 9. 2023

Domača progresivna zasaedba Hei'An se oktobra odpravlja na krajšo popotovanje po Evropi. Izbrani datumi so sledeči:

6. 10. 2023 - Amsterdam (The Cave)
7. 10. 2023 - Baarlo (Progpower Europe)
14. 10. 2023 - Maribor (tba)
28. 10. 2023 - Brno (tba)

Avtorica: Tina Urek
11. 9. 2023

Češka death metal zasedba Fleshless, ki je minuli konec tedna nastopila na mariborskem Brutal Janez Festu, je lani izdala EP z naslovom Kingdom of the Liars.

Če želiš brezplačno prejeti eno od dveh zgoščenk, se udeleži aktualne nagradne igre.

2. 8. 2023

Domači black metal veljaki Cvinger so včeraj premierno predstavili video za naslovni komad prihajajočega ploščka Doctrines By The Figures Of Črnobog.

Band boste lahko v živo ujeli na letošnji ediciji festivala Brutal Janez Fest.

31. 7. 2023

Domači black metalci Cvinger so pretekli teden za 28. avgust napovedali izid svojega novega dolgometražca Doctrines And Figures Of Črnobog. Predstavili so tudi naslovnico, za katero je poskrbel Mitchell Nolte, in naslove komadov:

Meditations at the World’s Demise
Revelation of the Three-Headed One
Fury Born Out of Bones and Fire
Blood Catharsis and the Mantra of Depravity
The Winter Night of the Funeral Pyres
Slava
Totemism
Cosmic Realm
Doctrines by the Figures of Črnobog
Chants and Canticle

Cvinger boste lahko zgolj nekaj dni po izidu albuma v živo ujeli na letošnji ediciji mariborskega Brutal Janez Festa.

Avtorica: Tina Urek
7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
15. 5. 2023

Domači black metalci Cvinger sporočajo, da je njihov nov plošček posnet in bo objavljen še letos. Album je bil posnet v Studio Toplica, medtem ko ostaja ime založbe, kjer bo album izšel, zaenkrat še skrivnost. O glasbi zasedba pravi, da je ta nabolj buralna in najhitrejša, ki jo je kdaj koli posnela.

Sicer pa boste lahko band kmalu ujeli v živo, in sicer v začetku julija na festivalu Črna Loka Metal Festival 2023 in v začetku septembra na mariborskem Brutal Janez Festu 2023.

9. 2. 2023

Na Prešernov dan je Brutal Janez objavil sledečo vest:

"Ko Janez Vajkard Valvasor in Ivan Cankar obiščeta Franceta Prešerna, skupaj tvorijo trojico najpomembnejših moških slovenske literature in zgodovine, ki domači sceni prinaša pomembno sporočilo, kakršno si ljubitelji ekstremne metal glasbe na slovenski kulturni dan tudi zaslužijo.
Velika trojica prinaša vest o trojici ekstremnih metal bandov, ki bodo zatresli štajersko prestolnico ob koncu festivalne sezone. Mariborski Brutal Janez Fest bodo kot drugi headlinerji festivala obiskali češki death metal veterani Fleshless, njim ob bok pa postavljamo jezne Srbe Šakal in še v tretje grind staroste Vulvathrone.
Na ta kulturni dan sta Janez in Ivan odločila, da stvari rešita drugače. Kulturno. Kot se spodobi!"

Trenutne potrjene zasedbe so: The Stone, Fleshless, Cvinger, Vulvathrone, Darkfall, Šakal in Armaroth. Letošnja različica festivala bo potekala 1. in 2. septembra na že znani lokaciji v Mariborskem Štuku.

Artwork: Riki Ejtis

Avtorica: Tina Urek
10. 1. 2023

Včeraj so The Canyon Observer pri založbi KAPA Records izdali album Figura, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

Band bo album predstavil v živo že ta petek v Centru kulture Španski borci v Ljubljani, dodan pa je bil še en koncert, in sicer v soboto, 28. januarja, v Narodnem domu Maribor.

13. 9. 2022

Danes igrajo italijanski simfonični epic metalci Cremisi in domači melodični death/black metalci Conventus Cerris v mariborski Dvorani Gustaf. Časovnica je takšna:

20.00 vrata
21.00 Conventus Cerris
22.00 Cremisi

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija