NOVICE

5. 9. 2014

Trainstation Squat za vedno!!!

Iz Trainstation Squata sporočajo: »Tokrat gre zares. Pripravlja se dobrodelni koncert pod imenom Trainstation Squat za vedno!!!, namenjen odkupu in nadaljni ureditvi prostorov na Kolodvorski.

15 let se v Kranju obljublja mladinski kulturni center. 15 let ga aktivna entuziastična samoiniciativna mladina na svojo roko in pobudo gradi ter odpira v različnih zapuščenih objektih. Od bivše Klavnice, Izbruhovega kulturnega Bazena, Kluba SubArt, do zadnje trenutne postaje na Kolodvorski.

V enem letu nam je uspelo izpeljati okrog 140 prireditev, s preko 12 000 obiskovalci, 60 % dogodkov pa je bilo brezplačnih.

Vsa ta leta so se investirali milijoni za izgradnjo Letnega Gledališča, Mestne hiše, Layerjeve hiše, Stolpa Škrlovec in Pungert, v mladinsko alternativno kulturo pa nič.

V 80 milijonskem letnem proračunu se v treh letih pod krmiljem župana Mohorja Bogataja ni našlo nekaj drobiža za ureditev danes skorajda osnovnih človekovih potreb (voda, komunalna infrastruktura,...), kaj šele, da bi namenili 30 000 za ureditev objekta do te mere, da bi v normalnih pogojih izvajali svoje dejavnosti. Zdaj pa bi se radi še rešili vsega in nam objekt prodali ali nas celo izselili, tisto tretje, uporabniška pogodba ne obstaja.

Žalostno je, da moramo odkupovati objekte od občine, ki že 15 let in več obljublja nek podobni kulturni center. Zdaj ko je objekt njihova last in ko ni več problem lastništvo (spomnimo se Izbruhovega kulturnega Bazena), oni raje obrnejo hrbet in nas spet poskušajo izseliti.

Zato smo se odločili, da odkupimo ponujeni objekt, preden nas spet vržejo na cesto in s tem Kranju in tudi Gorenjski sami uredimo prepotrebni avtonomni kulturni mladinski socialni medgeneracijski alternativni art center, ki ga vsi župani v predvolilnem boju vedno obljubljajo in obljubljajo.

Kot že rečeno, tokrat gre zares. Zdaj potrebujemo vašo pomoč, saj nam vašega, našega davkoplačevalskega denarja Mestna občina Kranj pač ne da.

Poleg obiska dobrodelnih dogodkov, ki bodo od 12. do 20. septembra potekali v Trainstation Squatu, nam lahko pomagate tudi z donacijo ali nam namenite del dohodnine.«

Na koncertih bodo tako nastopili God Scard, Raggalution, Soulcharger, Obduction, Armaroth, GMB, Ransom Call, Rise, Stripeless Zebra, Didge, Wasted Time, Najbolši, Sirotinje, Paraziti p.13, Made In Yugoslavia in še kdo. Več podrobnosti lahko preberete na Facebook strani dogodka oziroma našem forumu. /B.B./
KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna