REPORTAŽE

24. 5. 2006

Pomaranča / Mašina

Music Cafe, Celje / 22. 4. 2006

Ne dolgo po tolminskem koncertu so povratniki Pomaranča zopet stopili na oder, tokrat se je to zgodilo v celjskemu Musicafeju. Ne glede na to, da je bil že koncert v Tolminu nabito poln, nekaj potencialnih obiskovalcev pa se je raje kot za koncert odločilo za ogled grand prix speedway dirke v Krškem, pa je tudi, sicer zelo mali Musicafe zaradi obiskanosti pokal po šivih.
Koncert se je začel pozno zvečer z domačimi rockerji Mašina. Ti so me s svojim melodičnim punk rockom v povezavi z zadušljivim vzdušjem v prostoru kmalu pregnali na prosto, bikerskim priredbam kot sta bili Born To Be Wild ter Paranoid navkljub. Če citiram Simona, je šlo »za nekaj najslabšega, kar sem kadarkoli videl«, nikakor pa ne za band, ki bi lahko nastopal kot predskupina Pomaranči.
Ti so si pred samim nastopom z izredno dolgo tonsko nastavitvijo prislužili tudi nekaj žvižgov, še več pa bi si jih lahko tonci sami. Zvok je nihal od pretihega do maksimalne glasnosti, še posebej kar se tiče vokala, sploh pa je nagajal levi zvočnik. Kar se samega nastopa tiče je šlo za čisto kopijo tolminskega koncerta. Ne samo, da so nastopili skorajda v isti opravi, celo list, na katerem so imeli napisano set listo, je bil tisti iz Tolmina, je pa res, da so namesto zadnjega komada, Naredil je Rock 'n Roll, v Celju odigrali Strah ni dovolj (itak pa so imeli na set listi zapisana oba komada). Mijo je bil tokrat sicer malo bolj miren (po novem pred koncertom sploh več ne pije), komunikacija z občinstvom je bila bolj ali manj odsotna, skratka, bolj ali manj je šlo za tolminski nastop številka 2. Škoda za slab zvok, saj je bil nastop soliden, vseeno pa od Pomaranče v prihodnosti pričakujem(o) vsaj malo spremenjeno set listo (kakšen Mad Bringer zagotovo ne bi škodil), da ne bodo v živo delovali preveč monotono.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
17. 7. 2006Heavy Metal Night 2006 / Reportaže
10. 7. 2001Vipolže Open Air / Reportaže
19. 4. 2006Pomaranča / Metalsteel / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
22. 10. 2019
A Pale Horse Named Death, Molybaron, Angor, Chaos Inside
Viper Room, Dunaj, Avstrija
24. 10. 2019
KoD Extra: Hangar 55, Deep Down Bellow, Old Bridge Cartel
Orto Bar, Ljubljana
24. 10. 2019
Parasol Caravan, Savanah, Minus Green
Arena, Dunaj, Avstrija
25. 10. 2019
Metalsteel
Kavarna Sotočje, Medvode
25. 10. 2019
BlackBoxRed, Hoba
Mladinski center Postojna
25. 10. 2019
Deströyer 666, Dead Congregation, Nocturnal Graves, Inconcessus Lux Lucis
Orto Bar, Ljubljana