REPORTAŽE

15. 4. 2003

Scaffold / Obnounce / Obidil

Dvorana Gustaf, Maribor / 4. 4. 2003

Metal se je sedaj v Mariboru že dobro »naselil« v tamkajšnji dvorani Gustaf. Po nekaj uspešnih koncertih so Ultimate Metal Mayhem tokrat v Maribor povabili tri predstavnike domače scene, ki so predstavili vsak svoj pogled na metal glasbo: Obidil, Obnounce in Scaffold.
Začetek se je z napovedane 21. ure nekoliko zavlekel. Ko se je zdelo, da je z zvokom vse v redu, so na odru začeli igrati Obidil. Vendar se je izkazalo, da temu ni tako, saj so morali svoj nastop odigrati z »razštelanim« zvokom. Kljub temu so se na odru dobro znašli in dosegli, da je bil zvok edina slaba točka nastopa. Melodični progresivni metalci iz Železnikov so spet pokazali, da so uigran band, ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki. Predstavili so v glavnem material z njihovega prihajajočega albuma, za zaključek pa odigrali še priredbo I Want Out.
Za njimi so sledili Obnounce, ki so imeli nekaj več sreče z zvokom. Ljutomerski death/black metalci so v zadnjem času pokazali veliko napredka, kar se je takoj opazilo tudi na tem nastopu. Šest članov je na odru ustvarjalo poln zvok, ki je takoj ganil ljubitelje ekstremnega metala. Z nekaj dodelavami na samem nastopu bodo Obnounce postali res dober koncertni band.
Za konec so nam prihranili Scaffold, ljubljanske death metalce, ki smo jih zadnje leto kar nekako pogrešali po slovenskih odrih. Ta koncertni dopust jim sploh ni škodoval, saj so na odru znali pokazati svoje kvalitete. Bili so uigrani in prekleto natančni. Vsak član ve, kaj je njegova naloga in vsi do zadnjega so le-to uspešno opravili. V nastop so vložili zadosti energije, vokalist pa se je še dodatno potrudil s komuniciranjem s publiko.
Zvok je tisto, kar je tokratnemu koncertu manjkalo do ocene odlično. Škoda, saj so se vsi trije bandi izkazali kot obetajoča imena na slovenski metal sceni. Pričakoval bi tudi kakšnega obiskovalca več, ampak to so zgolj malenkosti, ki nikakor ne morejo pokvariti dobrega vtisa.

Matija

SORODNE VSEBINE:
11. 9. 2003Metal Mania Open Air 2003 / Reportaže
10. 5. 2005New Order Festival / Reportaže
29. 9. 2004Metal Camp 2004 / Reportaže
5. 4. 2011Obidil / Novice
24. 1. 2003Obnounce / Supremacy / Noctiferia / Galerija
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
17. 10. 2019
KoD: Sober Assault, Moshead
Orto Bar, Ljubljana
18. 10. 2019
Black (Metallica Tribute Band)
Max Klub, Velenje
18. 10. 2019
Neuradni 3. rojstni dan Radia Bob – Šujo & Gorjanec DJ Night
Biljardna hiša Ljubljana
18. 10. 2019
Rad Bi Bil Normalen Festival
Ravne pri Cerknem
18. 10. 2019
Gutalax, Spasm, Guineapig
Orto Bar, Ljubljana
19. 10. 2019
Distoržn: Moshead, Obduction, Kholn
TrainStation SubArt, Kranj