REPORTAŽE

31. 5. 2007

Heavy Metal Razfak

Izbruhov Kulturni Bazen, Kranj / 11. 5. 2007

Heavy Metal Razfak v kranjskem Izbruhovem bazenu ni bil kak običajen metal event, ampak je zaznamoval več dogodkov, ki so bili povezani z glavnima nastopajočima na koncertu. Skupna točka Sarcasm in Metalsteel je bilo sodelovanje v projektu Metal Slovenija, ki je bil ob tej priložnosti prvič predstavljen širši javnosti. Poleg tega pa so Sarcasm na koncertu praznovali svojo dvajseto obletnico obstoja in prvič nastopili s povratnikom v band, Klemnom Renkom, ki je pri gorenjskih thrasherjih brenkal v letih 1990 – 1994, ko so posneli na Igri narave izdana komada Eclipse ter Don`t Care If They Know. Za ogrevanje na koncertu je bilo poskrbljeno s strani domačih glam metalcev Cyclöne.
Po končani Lipstikk&Leathür turneji Cyclöne ne počivajo in pridno nabirajo potrebne koncertne izkušnje, ta nastop pa jim je služil tudi kot dobra priprava na prihajajoči Glam fest. Posebnega napredka v tako kratkem času od turneje ni bilo za pričakovati, so pa z boljšo, bolj živo predstavo kot na ljubljanskem koncertu turneje kar dobro izkoristili svojo priložnost. Pri odrsko neizkušenih glasbenikih so nihanja v predstavah pogosta in počasi se bodo tudi Cyclöne zverzirali do te mere, da bo nihanj vse manj in da bodo nastopi na vse višjem nivoju.
Kljub mladosti pa Metalsteel s tem seveda že dolgo nimajo več problemov. Ob bučni podpori dvesto in več glave množice so prikazali enega svojih boljših nastopov, ki je poleg prevladujočega lastnega materiala iz obeh albumov vseboval tudi nekaj obveznih priredb heavy metal klasik kot Running Free, Youth Gone Wild in podobnih, ki jih Metalsteel redno držijo v svojem progamu. Band je na odru deloval zelo suvereno, odigral je tako kot je treba in kot zna, vse skupaj pa je bilo začinjeno tudi z zelo dobrim zvokom, ki je bil kot vedno domena Kica starejšega. Ker je vse potekalo po vnaprej določenem voznem redu, je Metalsteel na koncu zmanjkalo časa za še kakšen komad, kajti na vrsto je prišla izvedba Heavy Metal Religion, nosilne skladbe projekta Metal Slovenija. Na odru se je bandu pridružila večina sodelujočih v projektu (manjkali so člani Seventh Angel in M.I.L.F.) ter ob podpori še nekaterih gostov premierno predstavila skupinsko izvedbo izbrane himne. Oder je zdržal, izvedba je izpadla zelo simpatično, zabava je dosegla prvi vrhunec. Posebej predstavljati Sarcasm ob praznovanju dvajsete obletnice delovanja je nepotrebno, band in njegove dosežke že vsi dobro poznajo. Seveda pa vse čestitke fantom za dosego tega za slovenske razmere zavidljivega jubileja in za voljo, ki ob tem še ne pojenja. Tudi Sarcasm so bili ob priložnosti in predhodnemu dogajanju v bazenu primerno odlično razpoloženi. Dobra volja vseh se je preselila celo na obraz Aleša Blaznika, ki ponavadi ne kaže posebnih emocij. Nasmeh na obrazu pa je skoraj cel koncert držal tudi povratnik Klemen, ki ni mogel skriti navdušenja ob super vzdušju, ki ga je pripravila publika. Že v prvem delu nastopa je bilo pravo, proti koncu, ko so sledili njihovi najboljši komadi, prave slovenske metal klasike, Road Warriors, Crematory in še kakšna priredba, pa je se le še stopnjevalo. »Čupe« so letele na vse strani, stagedivinga je bilo polno, na koncu pa se je tudi pri Sarcasm napolnil oder. Glasbeniki, fani so ga do konca napolnili, na njem je bilo še več ljudi kot pred tem pri Metalsteel. Oder je ponovno zdržal, kakšno manjšo poškodbo pa so pri akrobacijah na in pod odrom doživeli nekateri izmed publike. Razfak do konca!

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
11. 9. 2003Metal Mania Open Air 2003 / Reportaže
29. 9. 2004Metal Camp 2004 / Reportaže
5. 11. 2006Osmi Putnik / Metalsteel / Reportaže
3. 10. 2005Metalsteel / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
Reportaža
14. 7. 2020
Srd / Britof
Reportaža
13. 7. 2020
The Canyon Observer
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija