REPORTAŽE

13. 3. 2002

Grave Digger / Brainstorm

New Age, Roncade, Italija / 26. 2. 2002

Raje kot k našim zahodnim sosedom se na koncerte odpravljamo k našim severnim, vendar ker tokrat za to ni bilo možnosti, smo si šli nemški paket ogledat v slabih 300 km oddaljeni Treviso. Ja, tam so koncerti, ne v od Kranjske Gore korak oddaljenemu Trbižu (Tarvisio), kot nekateri mislijo. Pravzaprav je klub New Age v kraju Roncade, ki leži kakih 10 km pred Trevisom. A kljub temu, da na zemljevidu izgleda pot do tja čisto lahka, ti italijanske ceste brez smerokazov hitro uničijo iluzije o tem. Naj bo o tem dovolj, raje se vrnimo k glasbi, točneje k nemškem paketu.
Tega so sestavljali stari mački Grave Digger in mlajši power metalci v vzponu, Brainstorm. Poleg tega, da banda prihajata iz Nemčije, je obema skupno tudi to, da sta v lanskem letu izdala odlična albuma. Ob prihodu pred klub je že bilo vidno, da koncert ne bo med bolje obiskanimi. Res je, da torek ni najbolj primeren dan za koncerte, a pred pol deseto bi se lahko koncert vseeno začel. New Age je zelo simpatičen klub z zelo nesimpatičnimi cenami pijač. Veliko pivo stane namreč 5 eurov! Več kot enega si zato nismo privoščili, pa tudi časa ni bilo več, saj so na oder že prišli Brainstorm. Band v Italiji še ni tako popularen kot v Nemčiji, videti je bilo, da večina obiskovalcev ni poznala njihove glasbe. Vseeno so jih Brainstorm predvsem po zaslugi zelo dobrega frontmana Andy B. Francka kmalu dobili na svojo stran. Po pričakovanju so večino set liste sestavljali komadi z zadnje plošče Metus Mortis, med starimi pa je bil najbolj prepričljiv mistični ep Maharaja Palace.
Set lista Brainstorm: Blind Suffering, Crush Depth, Shadowland, Maharaja Palace, Checkmate In Red, Tear Down The Walls, Hollow Hideway, Under Lights.
Headlinerje Grave Digger pa so seveda poznali vsi obiskovalci (okoli 200). Te je kot prvi s prihodom na oder navdušil klaviaturist H.P. »Reaper«, za njim so prišli še ostali in začelo se je s Son Of Evil. Ko sem že mislil, da so Italijani postali »kulturni« headbangerji, kot recimo Avstrijci in Nemci, so me kmalu demantirali. Po mojem bi se prerivali, brcali in podobno še na kakem unplugged koncertu. Seveda smo se raje posvetili dogajanju na odru kot pod njim. Band je kazal dobro razpoloženje, čeprav so najbrž pričakovali nekaj več publike. Glavno vlogo je imel pevec Chris, zelo dobro pa se je v band vključil novi kitarist Manni. Odigrali so veliko komadov z zadnje plošče The Grave Digger, seveda pa niso manjkale klasike, kot Reaper, Dark Of The Sun, Knights Of The Cross in Rebellion, s katerim so končali redni del nastopa. Sledila sta še dva dodatka, čeprav je že kazalo, da jih po prvem ne bo več nazaj. Kljub zelo dobremu nastopu pa bi jim zamerili, če bi nas prikrajšali za The Roundtable in Heavy Metal Breakdown.
Set lista Grave Digger: Son Of Evil, Reaper, Killing Time, Lionheart, The House, Headbanging Man, Circle Of Witches, King Pest, Scottland United, Silence, Dark Of The Sun, Morgane Lefay, Knights Of The Cross, Excalibur, Rebellion, The Grave Digger, The Roundtable, Heavy Metal Breakdown.

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
6. 7. 2002Grave Digger / Brainstorm / Galerija
9. 9. 2004Wacken Open Air 2004 / Reportaže
9. 10. 2009Grave Digger / Novice
6. 9. 2001Wacken Open Air 2001 / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija
31. 12. 2020
Brant Bjork, MaidaVale
p.p.c., Gradec, Avstrija
31. 12. 2020
1000mods
p.p.c., Gradec, Avstrija