REPORTAŽE

8. 1. 2006

Children Of Bodom / Ektomorf / One Man Army And The Undead Quartet

Cvetličarna, Ljubljana / 4. 1. 2006

Zdaj postaja že kar tradicija, da za novo leto ni več koncertnega premora in tako so na evropski turneji v leto 2006 vstopili Children Of Bodom, Ektomorf ter One Man Army And The Undead Quartet. Silvesterskega koncerta so bili deležni v švicarskem Prattelnu, v Ljubljano pa so prišli štiri dni kasneje.
Proti pol deveti uri zvečer so koncert odprli Švedi One Man Army And The Undead Quartet, band bivšega The Crown frontmana Johana Lindstranda, ki v teh dneh izdajajo prvenec 21st Century Killing Machine in boljše promocije za album, kot je ta turneja, praktično ne bi mogli dobiti. Še dokaj nepoznan band je bil solidno sprejet s strani takrat že zelo številčne publike, ne glede na to, da le-ta tega nikoli ni naredila samoiniciativno, ampak je potrebovala nekaj vzpodbude s strani »metalskega Elvisa Presleyja«. No, podobno se je dogajalo tudi naslednjima dvema bandoma, vseeno pa je med So Grim, So True, So Real prišlo celo do mosha. Drugače pa so Johan & Co. odžagali svoj polurni set zelo na nivoju, band bo čez kakšno turnejo tudi na odru postal prava »pošast«, že sedaj pa so eden bolj specifičnih tovrstnih bandov švedske scene. Nič ne bi imel proti, če nas kmalu še kaj obiščejo in odigrajo še kakšno minuto več.
Set lista One Man Army And The Undead Quartet: Public Enemy No. 1, Devil On The Red Carpet, Branded By Iron, So Grim So True So Real, Bulldozer Frenzy.
Tega ne bom rekel za Ektomorf, ki po naših odrih koncertirajo pogosteje kot marsikateri slovenski band. To in pa dejstvo, da niti z vsemi turnejami v zadnjem letu niso prišli k nam, govori o tem, da so bili v zadnjem času med najaktivnejšimi live zasedbami, kar se pozna na popularnosti in tudi na njihovih nastopih. Madžarska groove/jump mašina se je osredotočila na zadnji album Instinct, odigrali pa so tudi kak komad s starejšega datuma. Folk komad Sunto Del Mulo je v domačem jeziku odpel basist Csaba, ki je sicer nastopal z zlomljeno nogo (če sem prav slišal Zoltana) in je cel koncert odigral sede. Respect, kot bi rekli Ektomorf, ki so na tak način izražali zadovoljstvo nad skakajočo publiko.
Set lista Ektomorf: Set Me Free, Show Your Fist, Instinct, Fuck You All, You Get What You Give, Gypsy, I Know Them, Sonto Del Mulo, The Holy Noise, United Nations, Serial Man.
Children Of Bodom so trenutno eden najpopularnejših metal bandov, kar dokazuje tudi ta, skoraj povsod razprodana evropska turneja. Media park sicer ni bil razprodan, a devetsto glav ga je vseeno dodobra napolnilo. Predvsem pa je band zelo priljubljen med mladino in gotovo je bil ta koncert z v povprečju najmlajšo publiko odkar pomnim koncerte pri nas. Verjetno je bil tudi to vzrok (koncertna neizkušenost publike), da vzdušje ni bilo takšno, kot smo ga bili vajeni na Children Of Bodom koncertih v preteklosti in kot bi ga takšna množica lahko pripravila. Med samimi komadi je že bila akcija, med pavzami pa je bila v dvorani bolj kot ne tišina in bolj ko se je koncert bližal koncu, bolj je bilo to očitno. Nobenih vzklikov »Bodom, Bodom« ali »we want more«, kar je verjetno malce presenetilo tudi sam band. Ne glede na to pa so bili Children Of Bodom zelo prepričljivi, odigrali so tehnično zelo na nivoju, z veliko navdiha, energije, sproščenosti, kar se je videlo pri improviziranju, vključitvi krajših vložkov Mötley Crüe, AC/DC, Britney Spears, itd. in zabavni kitarsko klaviaturski solo točki s strani Alexija in Janneta. Drugače pa se zdi, da se je Alexi vsaj za kanček »kultiviral« in je besedo »fuck« uporabljal nekoliko manjkrat kot v Tolminu. Sama set lista pa kakšnih posebnih presenečenj ni prinesla, z zadnjega albuma Are You Dead Yet? so odigrali najboljše komade, starejši so bili pričakovani. Izpustili pa so na koncu standardno Everytime I Die in možno, da je bilo to že zaradi prej omenjenih reakcij publike. Ta ni bila klasa, Children Of Bodom so bili, sam večer pa čisto prijeten, a brez kakšnih presežnikov.
i Set lista Children Of Bodom: Intro (Twist And Shout), Living Dead Beat, Sixpounder, Silent Night Bodom Night, Hate Me!, We´re Not Gonna Fall, Angels Don´t Kill, drum solo, Bodom After Midnight/Bodom Beach Terror, Follow The Reaper, Needled 24/7, keyboard/guitar Solo, In Your Face, Hatecrew Deathroll, Are You Dead Yet?, Lake Bodom, Downfall.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
12. 8. 2005Metal Camp 2005 / Reportaže
9. 9. 2004Wacken Open Air 2004 / Reportaže
14. 9. 2006Wacken Open Air 2006 / Reportaže
15. 1. 2003Children Of Bodom / Novice
15. 2. 2005Ektomorf / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
Reportaža
14. 7. 2020
Srd / Britof
Reportaža
13. 7. 2020
The Canyon Observer
Reportaža
10. 3. 2020
Turia / Iffernet
Reportaža
10. 3. 2020
Belphegor / Suffocation / Hate / Carnifliate
Reportaža
3. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 2. dan
Reportaža
2. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 1. dan
Reportaža
24. 2. 2020
Spotless Minds / Iron Median / Interceptor / Alo!Stari / Newem
KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2020
Trnovfest: Tomcat
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
22. 8. 2020
Omega Sun, SickBreed
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
22. 8. 2020
Big Bad Wolf, Britof
TrainStation SubArt, Kranj
28. 8. 2020
ODPOVEDANO! Breka Fest XIII
Srednja Bistrica, Črenšovci, Prekmurje
28. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth, Carnifliate
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
28. 8. 2020
Trnovfest: Ensanguinate, Sakrabolt
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana