Na današnji dan
1996
Sepultura izda Roots, zadnji izdelek z vokalistom Maxom Cavalero in enega njihovih najbolj poslušanih albumov
NAGRADNE IGRE
Traja do: 26. 2. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

10. 9. 2010
Whitechapel - A New Era Of Corruption
Metal Blade, 2010

Koljaški sekstet iz Tenneseeja se vrača s tretjo ploščo, ki tematsko nadaljuje mračno zgodbo drugega albuma (This Is Exile), le da tokrat jemlje drugo stališče do zgodbe o mračnih kreacijah in željah Človeka, da bi pokoril vse okoli sebe, ne glede na ceno.
Vokalistu Philu Bozemanu gotovo ne zmanjkuje idej za tekste, saj so ti ustvarili res črn, mračen in pretresljiv temelj novi plošči, ki pa zvokovno ne dosega take veličine kot jo recimo besedilno. Kaj za vraga sem hotel povedati s tem? Da je zgodba in posledično multivokalni performans Phila Bozemana enako dobra ali boljša kot na prejšnjem albumu.Niti ni čudno, da je album poimenovan po verzu iz komada Possession, ki se nahaja na albumu This Is Exile.
No, da bi bolje razumeli kvaliteto novega albuma, ne moremo mimo prejšnjega, ki je bil odličen ne samo zaradi vokala, na katerega bi bil ponosen sam Frank Mullen, ampak predvsem zaradi treh shizofrenih kitar. Te so po eni strani pičile »vzemi mačeto in udari po telesu z naostreno stranjo, dokler ni več nič mesa za mutilacijo« riffe in tiste morbidne »like« ali solaže ali kaj je že to, ki so v glavo priklicale srhljivo referenco na človeka, ki strpno in strpno čaka na svojo žrtev, nato pa se nad njo znese tako močno, da bi bil seks v filmu Srpski kot film Sreča na vrvici v primerjavi s tem. Da o bobnih sploh ne govorim.
Potem pa pride vmes gospodič Jason Suecoff, multitalent na področju igranja ekstremnih zvrsti, humorja in bojda celo produkcije. Bojda? Ja! Kadar v igro pride Suecoff, plošča izgubi na brutalnosti zvoka in srhljivosti vzdušja (primerjajte Kataklysm pod Tue Madsenom in ogabno ploščo Prevail ali pa Chimairo - The Impossibility of Reason in Ressurection, ki jo je spet taktiral Suecoff). In gospodič naredi milejšo zvočno ploščo. Resda gredo pesmi lažje v ušesa, a kje je surovost? Kje je želja po morilskem pohodu? Kje je molitev, da bi človeštvo končalo v popolni anihilaciji? Ni je, ker plošča zveni zapakirano v celofanček z mašnico a la Dorothy iz Oza povrhu.
Fantje so naredili bolj poslušljivo ploščo in izgubili na svoji ostrini. Ne popolnoma, a precej. Zato plošča ne sede toliko kot smrtonosni virus prejšnjega albuma, a sede le. Ne sprva, ne naslednjič, šele po nekaj poslušanjih. Vseeno pa je plošča A New Era Of Corruption odličen izdelek v morju bandov, ki menijo, da je najbolj brutal stvar na svetu predzadnja plošča In Flames in čupica Ollija Sykesa iz Bring Me The Horizon. Whitechapel!!! Deri!!!

Ivan

SORODNE VSEBINE:
18. 10. 2002The Fallen - Front Toward Enemy / Recenzije
20. 7. 2004Cattle Decapitation - Humanure / Recenzije
15. 5. 2006If Hope Dies - Life In Ruin / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
18. 2. 2020
Ihsahn - Telemark (EP)
Recenzija
13. 2. 2020
Karg - Traktat
Recenzija
12. 2. 2020
Leprous - Pitfalls
Recenzija
11. 2. 2020
Chains - Sonic Sabbath
Recenzija
6. 2. 2020
Alcest - Spiritual Instinct
Recenzija
5. 2. 2020
Lindemann - F & M
Recenzija
30. 1. 2020
Minenwerfer - Alpenpässe
Recenzija
17. 1. 2020
Týr - Hel
KONCERTI & FESTIVALI
20. 2. 2020
KoD: Sabbathlon #3 – Orto Sabbathizem
Orto Bar, Ljubljana
20. 2. 2020
KoD: Teleport, Armaroth, Smrt
Orto Bar, Ljubljana
21. 2. 2020
Extreme Smoke 57, Carnifliate, Kreshesh Nepitash
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
21. 2. 2020
Anti Recesija, Đornata
Crazy Pub, Nova Gorica
22. 2. 2020
Stige Fest III: Revenge, Nargaroth, Nocturnal, Caronte, Eurynomos, Blasphemer, Necromutilator, Necrobode, Rawness Obsolete
Campus Industry Music, Parma, Italija
22. 2. 2020
Smrt, Dark Sphere, Taste Of Plague
KMT – Klub mladih Turnišče