RECENZIJE

6. 3. 2006
Torture Killer - Swarm!
Metal Blade/Panika Records, 2006

Zgodba vam je mogoče že poznana; še pred tremi leti so bili Finci Torture Killer še Six Feet Under cover band, na albumu številka dve pa je njihov frontman nihče drug kot Chris Barnes osebno.
V kolikor je zgodba vse prej kot običajna, pa rezultat glede na nastalo kombinacijo (ob dejstvu, da je Chris album še produciral) enostavno ne bi mogel biti drugačen kot je. Interpretacija rezultata pa pušča odprtih več opcij, lahko bi rekli, da je Swarm! cover izdelek Chrisovega matičnega banda, lahko bi ga opredeleli kar kot njihov nov album, a ostanimo sedaj kar pri tretji opciji in sicer, da gre za izdelek banda pod močnim vplivom Six Feet Under. Swarm! je klasična groovy death metal koljačina floridske šole, ki se večinoma odvija v srednjem tempu in hitreje masakrira v posameznih delih skladb (Obsessed With Homicide). Riffi so enostavni, učinkoviti, lead kitare mestoma presenetijo s kakšno zanimivo izpeljano melodijo, ritmi so izredno groovy, headbangerski, z nemalo spremembami, a le-te ne vplivajo na sicer predvidljivo strukturiran material. Na vokalu se Chris ni spustil v eksperimentiranje kot na zadnjih albumih Six Feet Under, tudi visoke screame je opustil, v ospredju je postavil brutalen growl iz zgodnjega obdobja svojega banda.
Če odmisliš vso ozadje, je Swarm! kot naročen album za ljubitelje floridskih groovy težkih zvokov. Da le ne bi Torture Killer postali nekakšna podružnica, oziroma odlagališče Chrisovih nezadostnih idej za Six Feet Under.

Matjaž

SORODNE VSEBINE:
15. 9. 2005Losa - The Perfect Moment / Recenzije
24. 11. 2004Impious - Hellucinate / Recenzije
1. 2. 2008Torture Killer / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija