RECENZIJE

12. 12. 2002
Sirenia - At Sixes And Sevens
Napalm Records, 2002
At Sixes And Sevens je prva stvaritev Sirenie, banda, pri katerem vse niti drži v rokah Morten Veland, bivši pevec, kitarist in pisec glasbe pri Tristanii.
Opravka imamo z gothic metalom, v katerem se združujeta njegova stara in nova šola. Album je poln raznoraznih elementov in vplivov, ki so mojstrsko združeni v celoto. V gothicu Sirenie tako najdete vplive black in death metala, rocka pri nekaterih riffih in nenazadnje tudi elektronske elemente. Klaviature so za tako zvrst glasbe seveda samoumevne, violina, ki jo slišite na tej plošči, pa je še korak dalje. Navdušujejo vokalne uverture, ki jih prinaša album. Pozor! Slišite globok vokal, rezek vokal, kričanje, čez celo ploščo se srečujete z ženskim vokalom, poleg katerega na albumu gostujeta dva clean vokalista in zbor.
Poln in dodelan album je zavit v skrivnostno temačno atmosfero, kar je še en dejavnik pri tem, da se je Sirenia na daleč izognila mehkemu in mlačnemu gothicu, kakršnega nam je letos ponudilo nemalo bandov. V enem komadu Sirenie se zgodi marsikaj, tako da se poslušanja At Sixes And Sevens ne bote zlahka naveličali. Za gothic metal fane sodi tale album pod rubriko “obvezno imeti”.

Matija
SORODNE VSEBINE:
23. 11. 2004Sirenia - An Elixir For Existence / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija