RECENZIJE

16. 4. 2002
Sarcasm - Igra Narave
On Parole Productions, 2002

Po čem si bomo najbolj zapomnili leto 2002? Mogoče bo kdo drugo leto še vedel, kdo je novi slovenski predsednik in da so naši nogometaši na Japonskem premagali Francoze in Brazilce ter postali svetovni prvaki, vsi pa bodo govorili o novem mejniku v slovenskem metalu - o slovenski založbi, ki bo izdajala metal, metal in samo metal! In kateri band je bolj primeren za začetek kot thrasherske legende s sončne strani Alp, Sarcasm. Ja, tudi za njih je to, vsaj kar se tiče izdaje na CD-ju, prvenec. Marsikdo že pozna njihovo slavno kaseto Crematory. Ker pa kasete že dolgo ni moč dobiti in tudi zvočna kvaliteta posnetkov iz leta 1989 je že pod vprašajem, so se odločili na Igri narave izdati tudi celoten, remastiran Crematory album. Po drugi strani pa si je band v zadnjih dveh letih pridobil veliko mlajših fanov, ki so se na koncertih navdušili nad enima najboljših slovenskih metal komadov, Road Warriors in Crematory, pa tudi nad drugimi kot Love At First Sight in Thrash Tonight.
Seveda so na Igri narave tudi čisto novi komadi. Pri njih je, razumljivo, opaziti določene spremembe. Iz čistega thrasha so gledano v celoti prešli malo bolj na heavy, tako recimo kot Megadeth po Rust In Peace plošči, a vseeno nam v komadih Dej mi/Sarcasm, Žena in v delih Tell Me Lies (z odlično solažo) ter P.P.N. pokažejo pošteno thrasherijo. Prav prvi omenjeni, Dej mi/Sarcasm je zelo dober, nič slabši od Crematory in počasi že postaja njihova himna. Poleg tega pa vrhunec novejšega dela plošče predstavlja še Slovenski genocid, všeč pa vam bodo tudi ostali. Poleg več ali manj stalnih članov banda, Aleša, Sandija, Matjaža in Tomija, se na novih pesmih predstavlja Easy Mucy, čigar močan, odločen vokal se lepo prilega njihovi glasbi.
Dobri poznavalci Sarcasm pa vedo še za njihova neobjavljena komada iz leta 1992, Eclipse in Don't Care If They Know. No, ta dva nista več neobjavljena in na koncu si lahko za posladek privoščite še osem minutnega thrasha v stilu Kreator.

Matjaž

Album je prispevala založba On Parole Productions.

SORODNE VSEBINE:
4. 11. 2003Sarcasm - Divja Kri / Recenzije
16. 10. 2006Sarcasm - Revolt. / Recenzije
9. 6. 2005Obnounce - Remnants Of Humanity / Recenzije
15. 6. 2012Sarcasm / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
12. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ippodromo del Visarno, Firence, Italija