RECENZIJE

26. 2. 2001
Različni izvajalci - The Keepers Of Jericho: A Tribute To Helloween
Arise Records, 2001
Ste se že kdaj vprašali, kakšni bi zveneli starejši komadi Helloweenov, če bi imeli v skupini klaviaturista? Ste morda pomislili kako bi zveneli, če bi bili doma iz Italije?
Arise Records vam ponuja odgovor na zgornji vprašanji. Na albumu najdemo trinajst priredb, od tega jih je kar šest v režiji Italijanov. In če skupina ni iz Italije, je iz Nemčije. Izjeme so le štiri: Sonata Arctica, Metalium, Morifade in Dark Moore.
Album je tipičen tribute album, na katerem se nekatere skupine trudijo odigrati skladbe čim bolj podobno kot so v originalu, druge pa želijo vanje vnesti svoj stil.
Za “otvoritev” albuma z varuhi poskrbijo Rhapsody, Sonata Arctica na vsak način hoče ven, Heavens Gate hočejo še malo časa, Metalium pa jezdijo po nebu. Olaf Hayer v skupini Luce Turillija nam pove, da je živ, Švedi Morifade pa se pritožujejo nad judeži. O orlu nam ponovno zapoje Fabio Leone, Brainstorm pa so pripravili še bolj podivjano, thrashersko verzijo divjaka. Naslednji so na vrsti…Italijani! (kdo bi si mislil) – Labyrinth nas vabijo v svet prihodnosti, Cydonia pa hrepenijo po rešitvi. Squealer trdijo, da so žrtve usode, Španci Dark Moor pa nam povejo vse o prazniku Halloween. Album zakluči skupina iz _______ (nenagradno vprašanje). Če ste imeli v mislih Japonsko, ste bili daleč. Tudi Indija ni, ne boste verjeli. Sosedje Secret Sphere se sprašujejo, koliko solza bo še treba pretočiti.
Če komu ti prevodi (prosto po Prešernu) ne pomenijo nič, bom za vsak slučaj napisal še tracklisto: Guardians, I Want Out, A Little Time, Ride The Sky, I’m Alive, Judas, Eagle Fly Free, Savage, Future World, Save Us, Victim Of Fate, Halloween, How Many Tears. No, vam je sedaj kaj bolj jasno?
Album je soliden izdelek, produkcija je dobra. Malce me moti “italianizacija” komadov, a to je stvar posameznika.

Peter

Album je prispevala založba Panika Records.
SORODNE VSEBINE:
4. 5. 2005Labyrinth - Freeman / Recenzije
1. 10. 2000Različni izvajalci - Holy Dio / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija